TEB KOBİ Akademi Çanakkale’de KOBİ’lerle buluştu

Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) KOBİ’lerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği TEB KOBİ Akademi’nin yeni durağı Çanakkale oldu.

TEB KOBİ Akademi Çanakkale’de KOBİ’lerle buluştu

Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) KOBİ’lerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği TEB KOBİ Akademi’nin yeni durağı Çanakkale oldu.

18 Ekim 2018 Perşembe 14:31
TEB KOBİ Akademi Çanakkale’de KOBİ’lerle buluştu

TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz’un ev sahipliğinde Kolin Otel’de düzenlenen etkinliğe Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ÇASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Semih Başaran da katıldı. Türk Ekonomi Bankası (TEB), ‘Danışman Banka’ anlayışıyla KOBİ’lerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla 10 yılı aşkın süredir Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği TEB KOBİ Akademi buluşmalarının 144.’sünü Çanakkale’de düzenledi. TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz’un ev sahipliğinde, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ve ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Başaran’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe Çanakkaleli KOBİ’ler büyük ilgi gösterdi.

Boz: “Çanakkaleli KOBİ’lere her türlü desteği vermeye hazırız”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz “10 yılı aşkın süredir TEB KOBİ Akademi ile Türkiye’yi dolaşarak KOBİ’lerle bir araya geliyoruz. Bugüne kadar ülke genelinde 144 etkinlikte 25 binden fazla KOBİ ile bir araya geldik. İl il gezerek KOBİ’lerin gelişimine katkı sağlamayı amaçladığımız TEB KOBİ Akademi kapsamında Çanakkale’de bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Banka olarak Çanakkale’de 4 TEB şubesi ile hizmet verdiklerini belirten Boz, şunları söyledi: “Şubelerimizde bireysel bankacılıktan KOBİ bankacılığına, tarım bankacılığından işletme bankacılığına geniş bir alanda ürün ve hizmet sunuyoruz. KOBİ’lerimizin ihtiyaç duydukları finansal hizmetlerin yanı sıra ‘Danışman Banka’ anlayışımızla sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda orta ve uzun vadeli yatırımlarında daha dengeli bir yol izlemeleri konusunda destek veriyoruz. Bu kapsamda, TEB KOBİ Akademi, TEB KOBİ Danışmanları, TEB KOBİ TV gibi finansal olmayan, katma değerli hizmetlerimizle KOBİ’lere sahip oldukları finansmanı nasıl kullanabilecekleri konusunda yol gösteriyor, ihtiyaç duydukları konularda ücretsiz olarak bilgi, eğitim ve danışmanlık hizmeti sunuyoruz.”

“KOBİ’lerimiz dijital dönüşüme hızla uyum sağlamalı”

Konuşmasında, dünyada yaşanan dijital dönüşümle beraber iş modellerinde de önemli değişimlerin yaşandığını dile getiren Boz: “Dijitalleşmenin her alanda yoğun bir şekilde yaşandığı bir dönemde sanayinin ayrı kalmasını hayal etmek mümkün değil. Endüstri 4.0 süreciyle birlikte iş kollarında ve üretimde büyük değişiklikler yaşanıyor. İşletmelerin büyümesi ve rekabette tutunabilmesi için yaşanan dönüşüme hızla uyum sağlamaları gerekiyor. Büyük verinin (big data), akıllı robotların, API’ların ve yapay zeka gibi faktörlerin devreye girmesiyle daha hızlı, daha esnek, kalitesi daha yüksek ve daha verimli bir üretim modeli gelişiyor. İşlerin otomatize edilmesi KOBİ’lerimizi doğrudan etkileyecek. İçinde bulunduğumuz dönem gelecek dönem üretim süreçlerini şekillendirme, gerekli aksiyon planlarını oluşturma, dijital dönüşüm sürecine firmaların nasıl uyum sağlayacağı konusunda planlarını ve kural setlerini belirleme dönemi. Bu nedenle KOBİ’lerimiz, teknolojiyi iş süreçlerine adapte etmeli ve içinde bulunduğumuz değişim sürecini çok iyi anlamalı. Biz TEB olarak ‘Danışman Banka’ anlayışımızla KOBİ’lerimizin bu konudaki farkındalık seviyesini artırmaya yönelik çeşitli çalışmalar yapıyoruz” dedi.

“Gençleri inovasyona ve girişimciliğe teşvik ediyoruz”

Geleceğin KOBİ’leri olan girişimcilere yönelik de çalışmalar yaptıklarına değinen Boz şunları söyledi: “Özlelikle gençleri inovasyona ve girişimciliğe teşvik ediyor, onların bu yöndeki çalışmalarına destek oluyoruz. TEB Girişim Bankacılığı ile ‘Danışman Banka’ anlayışımızla geleceğin KOBİ’leri olmaya aday girişimcilerimizin yanında oluyoruz. Ülke genelindeki girişimcilere ulaşmak ve onların yenilikçi iş fikirlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile birlikte hayata geçirdiğimiz, girişim hızlandırma merkezlerimiz TEB Girişim Evlerini Anadolu’ya yayıyoruz. Bu merkezlerimizde, girişimcilerimize elde ettikleri finansmanla fikirlerini nasıl işe dönüştürebileceklerinden projelerini nasıl yeni pazarlara taşıyacaklarına kadar her konuda yol gösteriyoruz.”

Çanakkale’de KOBİ’lere özel atölye çalışmaları

Çanakkaleli KOBİ’ler programın açılış konuşmalarının ardından; Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Uzmanı Mehmet Sanlı’nın ile “Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak”, ardından ise Prof Dr. Tamer Müftüoğlu’nun “Global Rekabet ve KOBİ’ler” konulu eğitimine katıldı. Öğle yemeğinin ardından ise yine Mehmet Sanlı ile “İşletmeniz Gelişim Haritasının Neresinde? KOBİ’lerde Büyüme Senaryoları” isimli atölye çalışması gerçekleştirildi. Katılımcılar, atölye çalışmalarına yoğun ilgi gösterdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
KobiTeb
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol