Toyota Hibrit Festivali Çanakkale’de

Toyota Hibrit Festivali Çanakkale Toyota Plaza Aydoğan’da gerçekleştirildi.

Toyota Hibrit Festivali Çanakkale’de

Toyota Hibrit Festivali Çanakkale Toyota Plaza Aydoğan’da gerçekleştirildi.

24 Ağustos 2017 Perşembe 17:19
Toyota Hibrit Festivali Çanakkale’de

Toyota’nın, festival kapsamında C-HR Hybrid, Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid, Auris Hybrid, Auris TS Hybrid ve Prius modelleri sergilendi ve ziyaretçilere detaylı bilgiler alktarıldı. Etkinliğe katılanlar bu modellerle test sürüşleri de gerçekleştirdiler.En geniş ürün gamı ile tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hibrit teknolojisini geniş kitlelere yakından tanıtmak isteyen Toyota, bu teknoloji ile ilgili bilgileri paylaşmak amacıyla düzenlediği “Toyota Hibrit Festivali” için Çanakkale’deydi.

Hibrit bataryası ile çalışan elektrik motor ve benzin ile çalışan motorun uyum içerisinde kullanıldığı hibrit teknolojisini kısa ve orta vadede çözüm olarak gören Toyota, öncüsü olduğu bu teknolojinin Türkiye’de de çok daha bilinir olmasını sağlamak amacıyla 2017’yi “Toyota Hibrit Yılı” olarak ilan etmişti. Bu amaçla; 42 il ve 55 noktada düzenlenecek olan Toyota Hibrit Festivali’nin yeni durağı Çanakkale oldu. Hibrit teknolojisi ile ilgili bilgileri paylaşmak amacıyla düzenlenen Toyota Hibrit Festivali, 17 Şubat 2018 tarihinde İstanbul’da sona erecek.

Toyota Hibrit Festivali etkinliği için Çanakkale Toyota Plaza Aydoğan’a gelenler, Toyota’nın hibrit ürün gamı ile test sürüşü yaparak bu gelişmiş teknolojiyi daha yakından tanıma fırsatını buldular. Bunun yanı sıra, daha önce İstanbul Autoshow Fuarı’nda tanıtılan robotları ve sevimli kahramanları ile çocuklar da Toyota Hibrit Festivali’ndeki showlarla eğlenceli dakikalar yaşadılar.

Dünya Hibrite Dönüyor, Sıra Türkiye’de

Bugün dünya üzerinde 10,5 milyonu aşan hibrit trafikte bulunuyor. ÖTV düzenlemesiyle hibrit araçlar, artık Türkiye’de de daha erişilebilir fiyat seviyesinde satışa sunuluyor. Bu düzenleme ile Türkiye üretimi olan hibrit araçlar daha da rekabetçi olacak. Geleceğin teknolojisi olarak kabul edilen hibrit araçların trafikte sayılarının zaman içerisinde artması da bekleniyor. Daha çok konvansiyonel dizel ve benzinli araçların satışının azalacağını ve tercihin zamanla hibrite yöneleceğini tahmin ediliyor.

Türkiye’de hibrit araçların ÖTV oranı; elektrik motoru 50 KW'ı geçip motor silindir hacmi 1,600 cm3'ten başlayıp 1,800 cm3'ü geçmeyen binek otomobiller için yüzde 90’dan otomobillerin ÖTV matrahına bağlı olarak yüzde 45-60 arasında değişecek şekilde belirlendi. Elektrik motor gücü 100 KW'ı geçip motor silindir hacmi 2000 cm3'ten başlayıp 2,500 cm3'ü geçmeyen binek otomobiller için ise yüzde 145 olarak uygulanan ÖTV oranı da otomobillerin ÖTV matrahına bağlı olarak yüzde 100-110 arasında değişecek şekilde uygulanıyor. Yeni oranların devreye girmesiyle birlikte önümüzdeki yıllarda Türkiye’de de hibrit araç satışlarının artması bekleniyor.

Hibrit araç nasıl çalışıyor?

Toyota Hybrid Sistemi (Toyota Hybrid Synergy Drive), hibrit aküsü ile çalışan elektrik motoru ve benzin ile çalışan motoru uyum içerisinde kullanır. Elektrik motoru ve benzinli motor aracı aynı anda veya tek başlarına hareket ettirebilir. Bu akıllı sistem, maksimum verimliliği sağlamak için hangi motorun ne zaman çalışacağına otomatik olarak kendisi karar verir.

-Kullanım şeklinize göre, kalkışlarda ve sürüş esnasında bazı koşullarda sadece elektrik motoru ile hareket edebilir.

-Benzinli motor, bazen elektrik motoru ile birlikte, ya da tek başına aracı ilerletmek için, bazen ise hem aracı ilerletmek hem de hibrit aküsünü (bataryayı) şarj etmek için devreye girer.

-Araç, frenlemelerde hibrit aküsünü güçlü bir şekilde şarj eder.

-Hibrit aküsünün şarj seviyesi düşük ise ve frenleme ile şarj etme imkanı yok ise, mesela sıkışık trafikte kalma durumu gibi, benzinli motor sadece hibrit aküsünü şarj etmek için (kritik seviyenin biraz üzerinde olacak kadar) de devreye girebilir.

-Araç tamamen dururken (sıkışık trafik, kırmızı ışık gibi), ve/veya hareket halinde ancak gaz pedalına basılmıyorsa benzinli motor devreden çıkar.

Sonuç olarak, Toyota Hybrid Sistemi ile;

-Sessiz ve konforlu bir sürüş

-Çok düşük yakıt tüketimi

-Çok düşük zararlı egzoz gazları salımı (CO2 ,diğer zararlı gazlar ve Partikül Madde) sağlanır.

Anahtar Kelimeler:
FestivalToyotaHibrit
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol