Turan; “2018 yılı, Çanakkale yılı oldu”

Biga ilçesinde Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Turan; “2018 yılı, Çanakkale yılı oldu”

Biga ilçesinde Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

02 Ocak 2019 Çarşamba 18:34
Turan; “2018 yılı, Çanakkale yılı oldu”

Törene Vali Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü (ÇOMÜ) Prof. Dr. Yücel Acer, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, belediye başkanları, davetliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devem eden törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 2018 yılında Çanakkale’ye yapılan yatırımlara dikkat çekti. Turan; “Tabi kütüphane başlı başına kıymetli bir iş. Okumakla, kitaplarla ilgili ne hatıramız ne yatırımımız varsa baş tacıdır. İmkan oldukça bu tür yatırımları bizler görev biliyoruz. Değerli Bigalılar 2018’i birkaç gün önce geride bıraktık, 2018 dünyamıza ve Türkiye’mizi çok önemli gelişimlerin olduğu özel bir yıl oldu. Seçimler başta olmak üzere. Ama Çanakkale için 2018 yılı bir Çanakkale yılı oldu. En özel yatırımların, turizm de, tarım da, alt yapı, eğitim ve sağlıkta çok yoğun harekete geçtiği bir yıl oldu. 2018 Çanakkale yılı oldu demekten gurur duyuyorum. Çünkü etrafınıza baktığınızda Biga’mız başta olmak üzere okullarımıza neredeyse değişmeyen modern şartlara ulaşmayan okulumuz kalmadı. Hastanelerimiz aynı şekilde her ne kadar zaman zaman Biga’da ki bazı arkadaşlar dedikodu vesvese yapsa da örnek ve güzel bir hastaneyi hizmete geçirdik. Lapseki hastanesi, Yenice hastanesi, Ayvacık, Ezine, Çanakkale olmak üzere neredeyse tüm hastanelerimiz hayata geçti. Önceden biz ufacık bir baş ağrısına göz ağrısına İstanbul’a Ankara’ya giderdik. Oysa şimdi ya ilçemizde ya da merkezimizde çok büyük oranda bu hastalıkların tedavisi, ameliyatları mümkün hale geldi. Ama istiyoruz ki 2019 yılı 2018 yılından daha da hizmetin yoğun olduğu bir yıl olsun. Bizler buna hazırız” dedi.

Yeni dönemde ciddi iddialarımız var

“Önümüz de yerel seçimler var. Yerel seçimlerin uyumu içerisinde, yeni dönem de çok iddialı işleri hayata geçireceğimizi umuyoruz” diyen Turan; “Biga’mızın 100’den fazla köyü var. Altyapı sorunları olan yerler var. Bu yıl çok sayıda asfalt ve taş imkanımız oldu. Ama bizler istiyoruz ki yeni yılda çok daha üst seviye de bu çalışmalara devam edelim. Artık ülkemizin yol meselesi, su meselesi, taş meselesi konusu kalmasın. O yüzden yeni dönem de bunun için ciddi iddialarımız var. Zaten bölgemizin nasıl geliştiğine dair şahitlik ediyoruz. Boğaz köprüsü net söylüyorum ki Lapseki Gelibolu köprüsü değil, Türkiye köprüsü değil, dünyanın en uzun köprüsü olarak Biga’nın tarımı ve sanayisi başta olmak üzere bu alanın, bu bölgenin, bu coğrafyanın ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak. Biga’nın tarımı ile iddiası bir Türkiye iddiası. O yüzden tüm sorunlarımızı masaya yatırıp çözmek için gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Turan ve beraberindeki protokol üyeleri kütüphaneyi hizmete açtı.

Kütüphaneyi inceleyip öğrencilerle sohbet eden Turan daha sonra okul yönetimi ile bir araya geldi. Okul bünyesinde öğrenim gören 15 yabancı uyruklu öğrencilerden bir tanesinin yaptığı kara kalem tabloyu AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a hediye etti. Aynı öğrencinin yaptığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi ise hediye edilmek üzere Bülent Turan’a verildi. Turan ise, öğrenciye ve okul yönetimine satranç takımı hediye etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol