Turan; "Çözümünün yeri Çanakkale merkez ilçe belediyesidir”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın sosyal konutlar için randevu talebine cevap verdi. Turan; “Baş tacı, her zaman bekleriz” dedi.

Turan; "Çözümünün yeri Çanakkale merkez ilçe belediyesidir”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın sosyal konutlar için randevu talebine cevap verdi. Turan; “Baş tacı, her zaman bekleriz” dedi.

08 Şubat 2020 Cumartesi 14:24
Turan; "Çözümünün yeri Çanakkale merkez ilçe belediyesidir”

Sosyal konutlar meselesinin çözümünün yerinin, Ankara olmadığını, Başkan Gökhan’ın önemli bir oy oranıyla seçildiği Çanakkale merkez ilçe belediyesi olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Sayın Ülgür Gökhan, “Sosyal konutların dönüşümü için Bülent Turan’dan randevu isteyeceğiz.” demiş. Baş tacı, her zaman bekleriz; ancak şunu belirtmek gerekir ki sosyal konutlar meselesinin çözümünün yeri Ankara değil, Sayın Başkanın önemli bir oy oranıyla seçildiği Çanakkale merkez ilçe belediyesidir” dedi.

“Sürecin başlamasından bu güne yaklaşık 10 yıl, seçimden bu güne ise 1 yıla yakın zaman geçmesine rağmen, bizim kürsüden konuyu gündem yapmamızdan sonra akıllarına randevu talebinin gelmesi manidar! Kaldı ki daha önce Sayın Başkan bizlerden randevu almış, bizleri ziyaret etmiş; ancak dosyasında sosyal konut projesine dair bir konu gündeme getirmemiştir” diyen Turan; “Sosyal konutların yenilenmesiyle ilgili gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız gerekse bizler; her zaman, her platformda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sayın Başkan, Bakanlıkça belediyeye yazılı olarak bildirilen eksikleri acilen tamamlamalıdır. Çanakkale kimliğine aykırı, 13 kat gibi yatay mimariye uygun olmayan, mevzuata aykırı, 500 dairenin belediyede kalması gibi tartışma konusu olacak planlar değil; sosyal konutta yaşayanların beklentilerini karşılayacak, Çanakkale’mize yakışacak, daha yaşanabilir bir proje acilen sunmalıdır. Deprem, ne yazık ki kapımızda. Neredeyse her gün Manisa başta olmak üzere, çevre illerimizin sallandığını görüyoruz. Depreme hazırlık konusunda ivedilikle tedbirler almalıyız” şeklinde konuştu.

Çanakkale’de, Belediye projenin eksikliklerini tamamladığında, Bakanlıklar ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü safhaları, kira ve taşınma yardımı gibi ilgili hangi konu varsa bunların yerine getirilmesinde destek vermeye kararlı olduklarına dikkat çeken Turan; “Bu geçen zaman zarfında neredeyse dünyanın en büyük köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü, Çokal Barajı, Taşoluk Barajı, 92 fabrikalı Ezine Gıda İhtisas OSB gibi dev projeler bitme aşamasına gelmişken; Anadolu’da çok sayıda ilin yaptığı kentsel dönüşümü merkez ilçe belediyesinin halen yapmamasının ileride şehrimize büyük bedeller ödetmesinden endişe duyuyoruz. Vekili olmaktan gurur duyduğumuz Çanakkale’mizde, Belediye projenin eksikliklerini tamamladığında, Bakanlıklar ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü safhaları, kira ve taşınma yardımı gibi ilgili hangi konu varsa bunların yerine getirilmesinde destek vermeye kararlıyız. Konunun takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol