Turan gençlerle buluştu

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, gençlerle beraber yürüyen ülkelerin yoluna daha emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Turan gençlerle buluştu

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, gençlerle beraber yürüyen ülkelerin yoluna daha emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

04 Haziran 2018 Pazartesi 14:01
Turan gençlerle buluştu

TRT 1’de yayınlanan ve Türkiye başta olmak üzere dünya ülkelerinde de yakından takip edilerek izlenen Diriliş dizisinin oyuncularıyla buluşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İÇDAŞ Kongre Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda gerçekleşen etkinliğe katıldı. Etkinlikte gençlere seslenen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Bizler olduğumuz her alanda her yerde en iyisini yapma iddiasını taşıyan insanlarız. Türkiye ve Çanakkale gençlerin nüfus olarak yoğun olduğu bir toplum. Sadece bu seçimlerde bir buçuk milyon gencimiz ilk kez oy kullanacak. Diğer ülkeler içerisinde en fazla genç bizde var. Genci görmeyen oyuncu, genci görmeyen dernek, vakıf, parti yarını planlayamaz. Genci yanına alan gençle yürüyen onun enerjisinden istifade eden kim varsa yoluna daha emin adımlarla gider” dedi.

“Tüm coğrafyada Türkiye’mizin hatıraları kuvvetli”

Gençlerin yönelttiği sorulara cevap veren Turan; “Türkiye’de kültürümüzü siyasal başlığımızı kadim değerlerimizi diğer platformlara aktarılıyor olması çok kıymetli. Libya’da malum o Arap baharı başlamasından kısa bir süre önce oralardaydık. Sonra bir daha gitme imkanımız oldu. Orada Libya’yı tanıyan akademisyenlerden çok şaşırdığım bir tespit olmuştu, Libya’da ki devrimi başlatan diziler demişti. Uzun yıllar Libya’da çanak anten yasağı olduğu için sadece devlet kanalı izlenirmiş tabi kendi içerisindeki yaşadığı toplumu dünya gerçekleri zannediyormuş. Ama bir tarihten sonra Kaddafi bu yasağı kaldırıp çanak antene izin vermiş tüm Libya çanak antenlerle donatılmış ve bir anda Libya insanı aslında tüm dünyanın Libya gibi olmadığını görmeye başlıyor. Televizyonu çanak antene bağlayarak da demokratik taleplerin yoğunlaştığı işlerdi. Dünya’yı tanıtan yakınlaştıran unsurlar bunlar son zamanlarda farklı sektörlerinde açılmış olması en büyük onurumuz bence dediğiniz gibi tüm coğrafyada Türkiye’mizin hatıraları kuvvetli” diye konuştu.

“Gençlerle hep bir aradayız”

“Çocuk yaşlardan beri sosyal faaliyetlerin içerisinde olmaya çalıştık” diyen Turan; “O zaman ki şartlarda sıkıntıları belli insanların ben demir doğramacı bir adamın oğluyum. Gittiğim yerlerde ne zaman genç arkadaşımız, üniversite öğrencimiz sıkıntısını ifade etse tabi ki çözüm için gayret ediyoruz. Belki klasik vekillikte bir karikatür yap deseniz kel olacak göbekli olacak böyle bir tarz çıkar ortaya. Biz biraz daha bunu aşmaya çalıştık. Biraz daha klasik toplantıların dışında gençlere mesai harcamaya çalıştık. Gençlerle Ankara ziyareti kapsamında onlarla görüşmeye çalışan bir profil sergiledik. Onun dışında gençlere daha yakın teşvik mesai var daha çok seviyoruz birbirimizi, tabi sonuçta biz siyaset yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“Gençleri yarına öteleyen anlayışlar bugün sıkıntı çekiyorlar”

Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bizim motivasyonumuz oyumuz aynı zamanda bu dönemde gençlerin oyunu alanlar daha yükseklere çıkacaklar onu da biliyorum. Ama ben oy meselesinden çok öte başından beri vekil olmadan önce gençlik kollarında sosyal faaliyetlerde gençlerle olmaya çalıştık. Gençleri yarına öteleyen anlayışlar bugün sıkıntı çekiyorlar. Gazi Mustafa Kemal şu karşı tepelerde 20’li yaşların sonunda kahramanlık yaptı. Fatih’in İstanbul’un fethini biliyorsunuz. Biz çok uzaklarda değil kendi atalarımızda dedelerimizde genç yaşlarda neler yapıldığını görmüş insanlarız. Seçmekte seçilmekte toplumun ortak irfanını ortaya çıkarır o yüzden biz önce seçilmeyi sonra seçmeyi 18 yaşına indirmemizde çok iyi bir iş yaptığımız kanaatindeyim.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
AkpartiTrtIçdaşDiriliş
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol