Turan; “Kadın girişimci çok kıymetli bir değer”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Çanakkale İl Temsilciliğine ziyarette bulundular.

Turan; “Kadın girişimci çok kıymetli bir değer”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Çanakkale İl Temsilciliğine ziyarette bulundular.

18 Eylül 2018 Salı 13:17
Turan; “Kadın girişimci çok kıymetli bir değer”

KADEM Çanakkale İl Temsilcisi Aynur Tuna Yavaş ile yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyaret karşılıklı sohbet havasında geçti. Dernek faaliyetleri hakkında AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile Jülide İskenderoğlu’na bilgi veren KADEM Çanakkale İl Temsilcisi Aynur Tuna Yavaş, ziyaretleri dolayısıyla her iki isme teşekkür etti. Konuşmasının başında İl Temsilcisi Aynur Tuna Yavaş ve ekibini başarılı çalışmaları dolayısıyla tebrik eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, KADEM Çanakkale İl Temsilciliğinin geç açılmasına rağmen kısa sürede çok önemli işler başardığını kaydetti. AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise aynı zamanda bir KADEM üyesi olduğunu belirterek, KADEM Çanakkale İl Temsilcisi Aynur Tuna Yavaş ve ekibinin topluma örnek teşkil eden çalışmalarını büyük bir gururla takip ettiklerini vurguladı.

Kadın girişimci sayısı daha da artsın istiyoruz

Ziyarette konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Ben öncelikle sayın başkan ve ekibini tebrik ediyorum. Böyle güzel bir binada fiziki şartların gayet iyi olduğu bir mekanda çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Toplumun zaman zaman hırpalandığı, zaman zaman dışlandığı, zaman zaman hepimizi üzen hadiselere konu olduğu kadın meselesi son dönemde pozitif olarak gündemimizde yer aldığı için KADEM’in bu konuda büyük önderi olduğu için gurur duydum açıkçası çünkü eskisi gibi değil partilerle kadın sayısı, ticarette kadın sayısı çok büyük bir ivme kazanmış durumda. Ortalama söylüyorum Çanakkale’mizde 20 bin civarında esnafımız var bunun 4 binden fazlası kadın. Kadın girişimci çok kıymetli bir değer bizim için. Biz istiyoruz ki sayı daha da artsın” dedi.

Zamanla kadın vekil sayısı artacak

“Bir çok konuda teşvikler, krediler de olsun kadın girişimcilere ekstra imkanlar verildi biliyorsunuz özellikle ana yasa değişikliğindeki referandumda kadına pozitif ayrımcılık anayasanın bir amir hükmüne geldi. Her kurumun, her bürokratın, her siyasetçinin yapması gereken bir özel görev haline geldi” diyen Turan; “Eşitlik tende öte kadına ayrımcı olmak anayasa görevi Türkiye’de o yüzden bu gün bir aradayız. Bir grup başkanvekili olarak söylüyorum mecliste en çok kadın vekil, kadın üye AK Parti’de var tabi daha da fazla olmasını istiyoruz. Zamanla kadın vekil sayısının artacak kanaatindeyim bir tanesinde biliyorsunuz şehrimizin vekili” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Bülent TuranKadem
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol