Turan; “Troia’da tarihi bir doku var”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Troia Yılı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Turan; “Troia’da tarihi bir doku var”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Troia Yılı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

17 Ocak 2018 Çarşamba 13:48
Turan; “Troia’da tarihi bir doku var”

Bir televizyon programına konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Troia’nın sadece bir anlayışın değil Anadolu’nun hatta dünyanın hatırası olduğunu söyledi. Çanakkale’nin de önemine değinen Turan; “Çanakkale deyince şehitliğimiz akla gelir. Şehitliğimiz baş tacı ama Çanakkale’de bir de bizim 3500 yıllık Avrupa’daki edebiyatlara paragraflar açma imkânı vermiş Homeros’un, İlyada’nın destanlarının olduğu bölümler var. Hatta Büyük İskender’den tutunda Mustafa Kemal’e kadar o toprakların hatıraları bunlar” dedi.

“Tüm ilgilileri Çanakkale’ye davet ediyoruz”

Troia Yılı nedeniyle tüm ilgilileri Çanakkale’ye davet eden Turan; “Cumhurbaşkanımız bizlere bu konuda bir inisiyatif alma yetkisi verdi. Tüm dünyada Troia tekrar konuşulsun, hatırlansın diye UNESCO’dan taleple hükümet Troia Yılı ilan etti. Dolayısıyla Kültür Bakanlığımızın öncülüğünde geçtiğimiz hafta tanıtımı yapıldı. Tüm Çanakkale’de, Türkiye’de ve dünyada 2018’de Troia etkinliklerinde, akademik çalışmalar, altyapı çalışmaları olsun. Bunun yanında konferanslar, etkinlikler, tiyatrolar olsun. Troia Çanakkale’nin yanında tüm dünyanın gündeminde olsun istiyoruz. Tüm ilgilileri Çanakkale’ye davet ediyoruz” diye konuştu.

“Troia’nın dünyaya gösterilmesi lazım”

“Büyük bir müze yapıyoruz şuan o bitmek üzere, Troia yolundan tutun da müzeye kadar, köylerin altyapısından tutun da insanların giyimine kadar Troia’nın hatırasının yaşanması için büyük bir seferberlik ilan ettik” diyen Turan; “Valimizin, STK’larımızın ve Ticaret odalarımızın öncülüğünde herkes çalışıyor.  İmkân bulunursa Troia’ya gelinmesini ısrarla talep ediyorum. Orada tarihi bir doku var. Bu dokunun dünyaya gösterilmesi lazım. Troia sadece bir anlayışın değil Anadolu’nun hatta dünyanın hatırası” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
TuranBülentTroiaYılı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol