Turan turizmcilerle buluştu

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Körfez Yöre Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

Turan turizmcilerle buluştu

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Körfez Yöre Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

28 Ağustos 2018 Salı 16:30
Turan turizmcilerle buluştu

Ziyarette yeni yönetimi tebrik eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a, TÜRSAB Çanakkale Körfez Yöre Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik tarafından çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Yeni yönetim kurulu üyelerini de tanıtan Çelik; 2018 Troia Yılı’nın önemine değindi. Çelik; “2018 Troia Yılı ciddi anlamda Çanakkale için bir sıçramadır. Uluslararası fuarda Çanakkale’yi tanıtma imkanı bulduk. Troia Yılı’nın Çanakkale’yi turizm anlamında çok ileriye götürdüğünü gördük. Verdiğiniz desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz. İnşallah yeni projelerle bölgemizi tanıtmak için gönüllüyüz” dedi.

Troia Müzesi açılma aşamasına geldi

Çanakkale’nin tarım, sanayi ve turizm gibi bir çok değerinin olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Seçimlerden sonra şehrin dinamikleriyle bir araya gelerek şehrimize nasıl katkı sağlarız hep bunu konuşuyoruz. Şehrimizin tarım, sanayi ve turizm gibi bir çok değeri var. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla beraber Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın öncülüğünde Troia 2018 Yılı ilan edildi. Troia Müzesi açılma aşamasına geldi. Tur güzergahları artık Troia Müzesi’nden yürüyecek öyle bakıyoruz meseleye. Nasıl şehitliklere gelen ziyaretçi sayısı artıyorsa, Troia’yı ziyaret edenlerin sayısı da her geçen yıl aratacaktır” diye konuştu.

Köprü çalışmaları aksamadan sürüyor

18 Mart 2017 tarihinde törenle temeli atılan ve Dünyanın en uzun asma köprüsü olma özelliğini taşıyan Çanakkale 1915 Köprüsü’nde çalışmaların aksamadan devam ettiğini ifade eden Turan; “Köprü ile ilgili de hızlı bir adım atıldı. Köprü turizm için büyük bir fayda aynı zamanda. Köprünün takviminde hiçbir değişiklik yok. Dolar arttı, sıkıntı mı oldu diye düşünülüyor ancak şu an aksamadan köprü çalışmaları devam ediyor. Mart 2019 yılında köprünün ayaklarını görmeye başlayacağız. Mart 2022 yılında inşallah açılış aşamasına geleceğiz. Ben çok ümitliyim, Ezine OSB’si, otelleri, ulaşımı bu bölgede bittiği zaman bu kent çok farklı bir hale gelecek. Motivasyonumuzun artmasında en büyük etkenlerden birisi de turizmciler ile olan iletişimimizdir. Bu iletişimler daha da iyi olursa şehrimize katkısının olacağını düşünüyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Ak Parti
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol