UEDAŞ’tan Çanakkale’ye 46.7 milyon TL’lik yatırım

Güney Marmara Bölgesi’nde elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) bölgesinde kaliteli enerji arzı sunabilmek için kapasite artışı ve yeni tesis yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor.

UEDAŞ’tan Çanakkale’ye 46.7 milyon TL’lik yatırım

Güney Marmara Bölgesi’nde elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) bölgesinde kaliteli enerji arzı sunabilmek için kapasite artışı ve yeni tesis yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor.

10 Mayıs 2018 Perşembe 13:58
UEDAŞ’tan Çanakkale’ye 46.7 milyon TL’lik yatırım

Türkiye’nin önemli turizm şehirlerinden Çanakkale’de bakım onarım çalışmalarının yanında yatırım çalışmalarına da ağırlık veren UEDAŞ, 2018’de yaklaşık 46 milyon 731 bin TL yatırım yapacak. Enerji sektörünün öncü gruplarından Limak Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren UEDAŞ’ın yatırımlarının büyük kısmını müşteri memnuniyetini artırmak için yapılan şebeke yatırımları oluşturuyor. 2017 yılında hizmet bölgelerinde toplamda 231 milyon TL’lik yatırım gerçekleştiren UEDAŞ kesintisiz ve kaliteli hizmeti sağladı. Elektrik şebekesinin dağınık yapısını ortadan kaldırmak ve daha verimli bir hale dönüştürmek amacıyla yatırımlarını sürdüren UEDAŞ, 2010 yılında özelleştiği günden bu yana sektörde müşteri odaklı öncü uygulamaları hayata geçirdi. Yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların hayatını kolaylaştıracak teknolojik yatırımlara imza atıldığı, 2017 yılı içerisinde faaliyet gösterdiği bölgede 231 milyon TL’lik yatırım yapıldığı ifade edildi. Yapılan yatırımların büyük çoğunluğunu yer altı, havai hatlar ve trafolar gibi şebeke yatırımları oluşturdu. Şebeke yatırımları toplam 155 milyon seviyesinde olurken, çevre ve güvenlik yatırımları 18 milyon, şebeke işletim sistemi yatırımları 48.4 milyon TL, sayaç yatırımları 5.9 milyon TL, yatırım harcaması niteliğindeki diğer harcamalar ise 4.4 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Konuya ilişkin şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre,  Türkiye’nin önemli turizm şehirlerinden Çanakkale ve ilçelerine 2018 yılında 46.7 milyon TL yatırım yapılacağı belirtilirken şirketin dört ili kapsayan bölgelerinin tümünde 2018 yılında toplam 286 milyon TL yatırım gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Hedef: Kaliteli enerji arzı sağlamak

Yatırımlardaki hedefin kaliteli enerji arzı sağlamak olduğuna dikkati çeken açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Çanakkale, abone sayısı hızla artan buna paralel olarak elektrik sarfiyatı yüksek düzeylerde olan bir şehirlerimizden biri. Bu talebi karşılamak ve enerji sürekliliği sağlamak için teknolojinin yenilenmesinin yanında ilave yatırımların gerçekleştirilmesi gerekiyor. Yatırım planlaması kapsamında enerji nakil hattı güçlendirmeleri, ilave şebeke kapasite artırımları, aydınlatma, şebeke iyileştirme ve yenileme gibi önemli çalışmalar yürütüyoruz. Yaptığımız yatırımlar enerji nakil hatlarındaki yükü eşit dağıtacak. Dolayısıyla müşterilerimize daha sağlıklı elektrik enerjisini hizmetini ulaştırmış olacağız.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleUedaş
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol