Vali Aktaş göreve başladı

Çanakkale’nin yeni Valisi İlhami Aktaş göreve başladı.

Vali Aktaş göreve başladı

Çanakkale’nin yeni Valisi İlhami Aktaş göreve başladı.

21 Haziran 2020 Pazar 11:52
Vali Aktaş göreve başladı

Valililer Kararnamesi ile Nevşehir Valiliği görevinden Çanakkale Valiliği görevine atanan Vali İlhami Aktaş göreve başladı. Çanakkale Valiliği’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Aktaş; “Nevşehir Valiliği’nden Cumhurbaşkanlığının kararnamesi ile atanmış olduğum Çanakkale Valiliği görevine başlamış bulunuyorum. Görev yapacağım süre içerisinde Çanakkale'ye ve vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışacağım. Çanakkalemizin gerek tarım, gerek turizm gerekse doğasının korunması anlamında Devletimizin verdiği yetki ve görevler çerçevesinde hep beraber güzel bir yönetim anlayışı içerisinde olacağız. Göreve atanmamız da bizlere güvenen başta sayın Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza ve emeği geçen diğer tüm devlet büyüklerine huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi.

“Hem şehitlerimize hem Çanakkaleli vatandaşlarımıza layık olmaya çalışacağız” diyen Vali Aktaş; “Çanakkale’de güzel hizmetler sunmaya çalışacağımızı beyan etmek isterim. Halkımıza kapımız sonuna kadar açıktır. İşimizin gereğini Devletimizin verdiği yetkilerle vatandaşımızın beklentileri doğrultusunda bilgi ve birikimimizi Çanakkaleli vatandaşlarımız için harcayacağımızı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

İlhami Aktaş kimdir?

1970 yılında Erzurum ili Oltu İlçesinde doğdu. İlkokul, İmam Hatip Ortaokulu ve Oltu Lisesinden sonra 1987 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu. 1994 yılında Erzurum Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği hizmetine başladı. Yurt içinde değişik il ve ilçelerdeki stajlara ilaveten 8 ay İngiltere’de dil eğitimi gördü. Sırasıyla Erzurum-Oltu, Bolu-Gölyaka ve Adana-Tufanbeyli İlçelerinde Kaymakam Vekilliklerinde bulundu. 1997-1999 yıllarında Kastamonu-Devrekani, 1999-2001 yıllarında Bayburt-Demirözü, 2001-2006 yıllarında Erzincan-Tercan, 2006-2008 yıllarında da Antalya-Finike Kaymakamlığı yaptı.

2008 yılında atandığı İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü görevini geçici görevlendirme ile Personel Genel Müdürlüğü Şube Müdürü olarak 2010 yılına kadar yürüttü. 2010 yılında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı. Ağustos 2013’te bu görevinden Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı. Aralık 2013’te Efkan Ala’nın İçişleri Bakanı olarak atanması akabinde Bakan Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirildi.

Ağustos 2014’te Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak atansa da Özel Kalem Müdürlüğü görevine, seçim dönemlerinde İçişleri Bakanı olan Sebahattin Öztürk ve Selami Altınok ile devam etti. İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı ünvanı ile İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürütmekte iken 01 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 30 Mayıs 2016 tarih ve 2016/8864 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Nevşehir Valiliğine atandı. İlhami Aktaş, Nevşehir’de 13/06/2016 tarihinde göreve başladı ve 4 yıl görevini sürdürdü. İlhami Aktaş, 10 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Çanakkale Valisi olarak atandı. İlhami Aktaş, 2 çocuk babasıdır ve İngilizce bilmektedir.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol