Vali Tavlı, Deprem konutlarını inceledi

Vali Orhan Tavlı, 6 Şubat'ta yaşanan 5.3 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören veya yıkılan depremzedeler için Korubaşı, Bektaş, Çamkabalak, Koyunevi, Yukarıköy ve Balabanlı köylerinde tamamlanan ve yapımı devam eden konut alanlarında incelemelerde bulundu.

Vali Tavlı, Deprem konutlarını inceledi

Vali Orhan Tavlı, 6 Şubat'ta yaşanan 5.3 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören veya yıkılan depremzedeler için Korubaşı, Bektaş, Çamkabalak, Koyunevi, Yukarıköy ve Balabanlı köylerinde tamamlanan ve yapımı devam eden konut alanlarında incelemelerde bulundu.

19 Şubat 2020 Çarşamba 15:29
Vali Tavlı, Deprem konutlarını inceledi

Vali Orhan Tavlı’nın Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) tarafından Korubaşı, Bektaş, Çamkalabak, Koyunevi, Yukarıköy ve Balabanlı yapılan konut alanları incelemelerinde; Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, İl Genel Meclis Üyesi Turan Tumay, Korubaşı Köyü Muhtarı Mustafa Gülen, Bektaş Köyü Muhtarı, Halil Erdemir, Balabanlı Köyü Muhtarı Recep Hasan Ayan, Koyunevi Köyü Muhtarı Şenol Önal, Çamkalabak Köyü Muhtarı Remzi Ercan ve Yukarıköy Muhtarı Ergün Polat da bulundu. İlk olarak Ayvacık İlçesi Korubaşı köyünde yapımı tamamlan ve eğitim-öğretime başlanan Korubaşı İlkokulu/Ortaokulunda öğrencilerle bir araya gelen Vali Orhan Tavlı, öğrencilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Korubaşı, Bektaş ve Koyunevi köyünde yapımı devam eden deprem konutları inşaat alanlarında incelmelerde bulunarak, Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik’ten deprem konutlarında devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Tavlı, Balabanlı köyünde köy kahvesinde Balabanlı Köyü Muhtarı Recep Hasan Ayan ve vatandaşlarla bir araya gelip bir süre görüşerek sohbet etti.

Daha Sonra Çamkalabak köyünde Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan konutları inceleyen Vali Orhan Tavlı, vatandaşlarla sohbet ederek Çamkalabak Köyü Muhtarı Remzi Ercan’dan bilgi aldı. Çamkalabak köyü incelemesinin ardından Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, İl Genel Meclis Üyesi Turan Tumay ve Yukarıköy Muhtarı Ergün Polat ile birlikte Yukarıköy’de Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan konut alanlarında incelemelerde bulunan Vali Orhan TAVLI, yeni konutların mevcut durumu ile ilgili vatandaşla sohbet ederek Yukarıköy Muhtarı Ergün Polat’tan bilgi aldı.

6 Şubat'ta yaşanan 5.3 büyüklüğündeki deprem sonrasında İçişleri Bakanlığı Afad Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Ayvacık ilçesi; Babakale, Tamış, Gülpınar, Kulfal, Korubaşı, Kocaköy, Paşaköy, Çamköy ve Çamoba köylerine içme suyu paket arıtma tesisleri, Naldöken, Gülpınar, Koyunevi, Tamış, Çamoba, Karbastı, Çamköy, Kestanelik ve Kulfal köylerine foseptik çukurlar, Kestanelik, Karbastı, Çamoba ve Ahmetçe köylerine kanalizasyon sistemleri, Ahmetçe ve Çamoba köylerine içme suyu isal hattı, Çamköy, Naldöken ve Babakale köylerine su depoları, Korubaşı, Kuruoba, Bektaş, Balabanlı, Kocaköy, Bademli ve Koyunevi köylerine grup suyu su deposu yapıldı.

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından; Korubaşı Köyü’ne 27, Bektaş Köyü’ne 20, Koyunevi Köyü’ne 16 ve Balanbanlı Köyü’ne 2 adet konutun yapımına devam ediliyor. Korubaşı Köyü Muhtarı Mustafa Gülen, Bektaş Köyü Muhtarı, Halil Erdemir, Balabanlı Köyü Muhtarı Recep Hasan Ayan, Koyunevi Köyü Muhtarı Şenol Önal, Çamkalabak Köyü Muhtarı Remzi Ercan ve Yukarıköy Muhtarı Ergün Polat ve vatandaşlar, devlet tarafından yapılan desteklerden ve yatırımlardan dolayı Vali Orhan Tavlı’ya teşekkür ettiler. Vatandaşların barınma sorununun çözümü için modern bir mimariyle kaliteli evler yapıp vatandaşlara teslim ettiklerini ifade eden Vali Orhan Tavlı, devam eden konutların da yılsonuna kadar tamamlanıp, hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Vali Orhan Tavlı, incelemelerin ardından, vatandaşların taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi konusunda başta Ayvacık Kaymakamı, il genel meclis üyesi ve muhtarlar olmak üzere elbirliğiyle çalışan herkese teşekkür etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol