Yerel Medya Buluşmaları sürüyor

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği "Yerel Medya Buluşmaları", Türkiye'nin dört bir yanındaki gazetecileri seçim sürecine ilişkin bilgilendirmek amacıyla en yetkili isimlerle bir araya getirmeye devam ediyor.

Yerel Medya Buluşmaları sürüyor

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği "Yerel Medya Buluşmaları", Türkiye'nin dört bir yanındaki gazetecileri seçim sürecine ilişkin bilgilendirmek amacıyla en yetkili isimlerle bir araya getirmeye devam ediyor.

06 Haziran 2018 Çarşamba 12:04
Yerel Medya Buluşmaları sürüyor

Diyarbakır'da gerçekleştirilen toplantıda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak, Van ve Mardin'den gelen 100'e yakın yerel basın mensubunun sorularını yanıtladı. Programın açılış konuşmasını Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca yaptı. Akarca, "Yaklaşan seçimlerle ilgili akıllarınızda oluşabilecek tüm soruların yanıtlanması için bir araya geldik. Sayın Mehdi Eker çok önemli bir kültürel birikime sahip. Bu anlamda Diyarbakır'ı çok şanslı görüyorum." dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker de, 24 Haziran seçimleri ile Cumhuriyet tarihinin en büyük reformunun hayata geçirileceğini belirterek, Türkiye'nin yaşadığı Kürt meselesi, din, hak ve özgürlükler ile ekonomi ve kalkınma alanındaki tüm sorunların sistem kaynaklı olduğunu ifade etti. Eker, "Biz sistemin yarattığı sorun alanının ortasında doğduk. 16 yıl içinde sistemi reforme ederek bu sorunların her birinde önemli gelişmeler kaydettik." dedi.

"Onlar kazandığında Türkiye geriye gidecek"

Eker, sistem değişikliğinin bu seçimi önemli kıldığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Siyasi rakiplerimiz seçimi kazanırsak parlamenter hükümet sistemi modelini geri getireceğini söylüyor. Ya Türkiye bizim önerdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçecek ve Türkiye reform alanında önemli bir mesafe kat etmiş olacak ya da onlar kazanacak. Onlar kazandığında Türkiye geriye gidecek." Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kaderinin de bu seçimle ilişkili olduğunu dile getiren Eker, terör saldırılarından dolayı özel sektör yatırımlarının Diyarbakır'a yeterli düzeyde gelmediğini vurguladı. Son iki yılda terör örgütü PKK'ya karşı yapılan etkin mücadelenin huzur ortamını beraberinde getirdiğini aktaran Eker, "Bu seçim Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için de bir imkandır. Eğer bu bölge teröre karşı cevap niteliğinde olacak şekilde bir siyasi irade ortaya koyarsa yani AK Parti'nin milletvekili adaylarını çok güçlü bir şekilde parlamentoya gönderirse, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte bölgenin dirilişine vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Bugün çözüm partnerimiz millettir"

Gazetecilerden gelen soru üzerine Eker, çözüm sürecini sabote eden iki unsur olduğunu, birinci unsurun PKK'nın kendisi ve onun siyasi türevleri, ikincisinin ise devletin ve güvenlik kuvvetlerinin içine sızmış FETÖ’nün olduğunu söyledi. Eker, şöyle devam etti: "Bunların arkadan kabloları birbirine bağlı, aynı prizden elektrik alıyorlar. Çünkü hepsi aynı amaca hizmet ediyor. Amaç burada Kürt meselesinin barış içerisinde çözülmesini engellemektir. Bugün çözüm partnerimiz millettir. En büyük Kürt partisi AK Parti'dir. Çünkü en fazla Kürt'ün oyunu alan parti AK Parti'dir. 780 bin kilometrekarenin tapusu Kürtlerin, Türklerin, Lazların, Zazaların, Çerkezlerin, Boşnakların, Arapların, Romanların, herkesin cebindedir."

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
BasınYayınEnformasyon
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol