Yeşeren çınarlardan anlamlı ziyaret

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Yeşeren Çınarlar Projesi' kapsamında Çanakkale ve İstanbul gezisine katılan 65 yaş üstü vatandaşlar, YADES ofisini ziyaret ederek gezide emeği geçen çalışanlara teşekkür etti.

Yeşeren çınarlardan anlamlı ziyaret

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Yeşeren Çınarlar Projesi' kapsamında Çanakkale ve İstanbul gezisine katılan 65 yaş üstü vatandaşlar, YADES ofisini ziyaret ederek gezide emeği geçen çalışanlara teşekkür etti.

05 Eylül 2017 Salı 19:00
Yeşeren çınarlardan anlamlı ziyaret

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesine bağlı Engelliler Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen Yaşlı Destek Programı (YADES) 'Yeşeren Çınarlar Projesi' kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik Çanakkale ve İstanbul gezisi düzenlendi. Gezi için Şanlıurfa’dan hareket eden vatandaşların ilk durağı Çanakkale’nin Eceabat ilçesi oldu. Feribot ile yapılan geçişin ardından Şanlıurfalı vatandaşlar, Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Tabyası, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Seddülbahir, Yahya Çavuş Mıntıkası, Kanlısırt, Kırmızısırt, ile 57. Piyade Alayı Şehitliğini gezdi. Gezi boyunca tarihi yerler hakkında rehberlerden bilgi alan Şanlıurfalılar daha sonra kara yoluyla İstanbul'a hareket etti. İstanbul'daki tarihi mekanlar arasında yer alan Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet Camisi, Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi yerleri gezen Şanlıurfalı vatandaşlar daha sonra tekneyle boğazı gezme imkanı buldu. Amaçlarının bu tür organizasyonlarla ileri yaştaki vatandaşlara tarihteki önemli anları yaşatmak ve hatırlatmak olduğunu söyleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz proje çerçevesinde 65 yaş üstü büyüklerimizin, ağabeylerimizin ve ablalarımızın hem sosyal hem de maddi anlamda ihtiyaçlarını gideriyoruz. YADES projemizden faydalanan büyüklerimizi görünce onlarla sohbet etme imkanı buldum. Projeden memnun olup olmadığını proje hakkında fikirlerini aldık. Büyüklerin duasını alan şehirde bereket olur, huzur olur, biz de Büyükşehir Belediyesi olarak büyüklerimizin, yaşlılarımızın, ihtiyaçlarını gidermek, onların duasını alabilmek adına arkadaşlarla güzel projelere imza atıyoruz. Bu anlamda projemizden faydalanan büyüklerimizin ellerinden öpüyor, çalışma arkadaşlarıma verdikleri emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çınarlardan anlamlı ziyaret

YADES projesine katılan 65 yaş üstü vatandaşlar da Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar'ı ziyaret ederek, Çanakkale ve İstanbul gezisi programından dolayı teşekkür etti. İlk kez Çanakkale ve İstanbul'u görme fırsatı bulduklarını anlatan vatandaşlar, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği proje kapsamında dedelerimizin destan yazdığı Çanakkale'yi görüp gezdik. Yıllardır bu hayal ve özlemi yaşıyorduk. İki gün boyunca dolu dolu bir şekilde Çanakkale ve İstanbul'u gezip tanıma fırsatı bulduk. Rehberler eşliğinde yapılan gezide tarihi destanı yeniden yaşamış gibi olduk. Bizleri ecdadımız ve tarihimizle buluşturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

iha

Anahtar Kelimeler:
ProjeGezişanlıurfaçınar
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol