Yıldız; “Çanakkale’nin değişikliğe ihtiyacı var”

MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Yıldız, hem Çanakkale hem de ülke gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, 2018 yılını da değerlendirdi. Çanakkale Hedef Gazetesi’ne özel röportaj veren Yıldız, yerel seçimler öncesi Çanakkale’deki izlenimlerini aktarırken, MÜSİAD’ın projelerine de değindi.

Yıldız; “Çanakkale’nin değişikliğe ihtiyacı var”

MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Yıldız, hem Çanakkale hem de ülke gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, 2018 yılını da değerlendirdi. Çanakkale Hedef Gazetesi’ne özel röportaj veren Yıldız, yerel seçimler öncesi Çanakkale’deki izlenimlerini aktarırken, MÜSİAD’ın projelerine de değindi.

27 Aralık 2018 Perşembe 09:55

MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Yıldız, hem Çanakkale hem de ülke gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, 2018 yılını da değerlendirdi.  

Çanakkale Hedef Gazetesi’ne özel röportaj veren MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Yıldız, yerel seçimler öncesi Çanakkale’deki gelişmeleri değerlendirirken, MÜSİAD’ın projelerine de değindi. 2018 Troya yılının Çanakkale’ye olan katkıların önemine dikkat çeken Başkan Yıldız, Troya yılında MÜSİAD olarak Çanakkale Valiliği ve GESTAŞ işbirliğinde düzenlenen projede yer aldıklarını söyledi. Yıldız, ayrıca AK Parti Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider’in Belediye Başkanı olması halinde kente farklı bir ivme kazandıracağını söyledi. Başkan Yıldız; “AK Parti belediyesi ayrı bir avantajdır. Yani iktidar partisinin belediyesi ayrı bir avantajdır ama Sayın Ayhan Gider’in Çanakkale’ye belediye başkanı olduğunda verecek olduğu katkıyı insanların görmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.  Çanakkale Hedef Gazetesi olarak MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Yıldız ile yaptığımız röportajın ayrıntılarını okuyucularımızın beğenisine sunuyoruz;

Başkanlık sistemi ile ilgili düşüncülerinizi paylaşır mısınız?

Ali Osman Yıldız; “Başkanlık istemi ile alakalı bu yeni sistemin ülke için gerekli olduğunu düşünüyorum. Şuan Türkiye de bu döviz hareketlerinde ülkenin başına neler gelecek olduğunu benim yaşım müsait olduğu için daha önce böyle krizler yaşadık. Yani şuanda çok güçlü bir ülke yönetimi var. En önemlisi de örnek verecek olursak savunma bakanı bir askerden olmalıydı. Mesela inşaat mühendisinden bir savunma bakanı olması beklenmemeli. Bakan milletvekili olmadığı zaman bölgesindeki siyasi kaygısı olmadığında 5 yıl sonraki seçimde tekrar milletvekili olabilmesi için bir takım vaatleri vermesi, tavizler vermesi lazım. Bunlar ülkemiz için doğru uygulanmış adımlardır. Karar aşamasında hızlı hareket etme adına, çok çabuk karar verilebiliyor. Oysa biz bu coğrafya da başımıza neler gelecek olduğunu, 15 Temmuz da siyasetimizin çabuk karar verebiliyor olması ve bu tür hareketlerde tavırlarımızın çok çabuk harekete geçebiliyor olması bizi kurtardı.”

MÜSİAD’ın TROYA yılı etikliklerine katkısı ne oldu?

Ali Osman Yıldız; “Valiliğin, GESTAŞ’ın ve MÜSİAD’ın ortak bir projesi oldu. Bu tabi daha çok Çanakkale içindeki organizasyonlar mutlaka bu işin merkezi ama biz dünyadaki bütün bu ilyada destanı ile alakalı tüm dünya da bununla ilgili bir Görme Engelliler Derneği, GESTAŞ, Valilik ve biz ortaklaşa paylaşarak bu projenin içinde olduk. Bütün dünya da bu projeyle ilgili İlyada destanını değişik ülkelerdeki arkadaşlar geldiler ve bu dünya da Çanakkale’nin böyle bir coğrafyayı göstermekti amaç.”

31 Mart yerel seçimler hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Ali Osman Yıldız; “Ben parti gözüyle bakmadan Çanakkale’de Ülgür beyin artık yaş itibariyle bu işi kaldırma olasılığını düşük buluyorum. Ayhan Gider yıllarca devlet tecrübesi olan ve şehre katkı verebilecek olan bir insandır. Yani parti gözlüğünü bırakarak, parti gözlüğünü çıkaralım bu şehir artık bir takım hizmetleri almalı. İktidar partisi taraftarı olması ayrı bir avantajdır. Bir değişiklik gerektiğini düşünüyorum. Değişikliğin gelmesinin zamanıdır. Çanakkale’nin resete ihtiyacı vardır. Bu dönemlere insanların artık başka bir gözle bakmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu artık AK Parti, CHP maçı değildir. Ülgür Gökhan, Ayhan Gider yarışı da değildir. Yani bir takım şeylerde ön yargılarda ki insanlar oy vermiştir. Bu sefer yaş itibariyle Ülgür bey bir takım şeylere yetişemediğini görüyoruz ve bunu görmeliler. Bir fırsat vermek lazım. Değişiklik yapmak lazım. Bütün iller bunu yapıyor. Yani niye Fenerbahçe Galatasaray maçı demiş bunu çok doğru bulmuyorum. Bir Fenerbahçeli olmak artık ölünceye kadar Fenerbahçeli olmak demektir. Ama belediye başkanlığı seçimlerinde ölünceye kadar aynı partiden olması çok mantıksız geliyor. Ben insanların artık ideolojik oy kullanmamaları gerektiğini düşünüyorum. Yani hizmetin gelmesi buraya bir belediye başkanı olarak Ayhan Gider seçildiğinde bu şehre iddia ediyorum farkı bir ivme kazandırır. AK Parti belediyesi ayrı bir avantajdır. Yani iktidar partisinin belediyesi ayrı bir avantajdır ama Sayın Ayhan Gider’in Çanakkale’ye belediye başkanı olduğunda verecek olduğu katkıyı insanların görmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü devlet tecrübesi ayrı bir taraftadır. Ayhan Gider Çanakkale özeline uygun Milletvekilliği yapmış olması ayrı bir avantajdır, İl Özel İdaresi’ndeki genel sekreterliğiyle de aslında bir yerel yönetim başkanlığıdır. Bu konuları kendisi iyi bilir. Her şeyi bir kenara bırakalım. Bütün ön yargılardan sıyrılalım. Seçmenlere şunu söylemek isterim. Bir partinin sözcüsü değilim. Bugün Ayhan Gider’in bu makama uygun olduğunu başka bir partiden olsa yine söylerim.”

2018 yılı MÜSİAD için nasıl geçti?

Ali Osman Yıldız; “MÜSİAD Çanakkale için yani biz, genel olarak bakıldığında İş adamları dernekleri, fabrikaların ve o bölgenin ekonomisinin aslına bakarsanız göstergesidir. Çanakkale’de sanayinin çapına bakarsanız sektörlerinde AKÇANSA sektöründe liderdir. İÇDAŞ sektöründe liderdir. Çanakkale’miz de seramik sektöründe liderdir. Dardanel Çanakkale’de gıda sektöründe liderdir. Çanakkale’de şöyle bir konu var. Burada bulunan kaç sektör varsa örneğin demir, seramik, gıda, çimento gibi en kral sektörler Çanakkale’de. Ama aşağıda bir boşluk var ki en büyükler var en küçükler var. Dolaysıyla burada yan sanayinin gelişimi öne açılmalıdır. Burada en iyi yapılacak olan şey, şuan Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan’ın bu konuda çok büyük desteklerinin olduğunu bildiğim Ezine gıda iktisat organize sanayi bölgesi olarak Çanakkale bu konuda en şanslı dönemini yaşıyor. İleri ki zamanlarda Çanakkale’miz de de yan sanayilerin oluşacağı düşüncesindeyim. Çanakkale aynı zaman da bir turizm şehridir, diğer yandan bakıldığında ise bir sanayi şehridir. Çanakkale’nin bir altı birde üstü var. Ortası boş.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 28.12.2018 12:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol