Yılın basın fotoğrafları seçildi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından 32. kez düzenlenen Yılın Basın Fotoğrafları Ödül Töreni'ne ev sahipliği yaptı. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı törende Türk basınının önde gelen foto muhabir ve gazetecileri ödüllerini aldı.

Yılın basın fotoğrafları seçildi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından 32. kez düzenlenen Yılın Basın Fotoğrafları Ödül Töreni'ne ev sahipliği yaptı. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı törende Türk basınının önde gelen foto muhabir ve gazetecileri ödüllerini aldı.

01 Kasım 2017 Çarşamba 17:48
Yılın basın fotoğrafları seçildi

Bu yıl 32.si düzenlenen Yılın Basın Fotoğrafları Ödül Töreni, BYEGM Basın, Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. BYEGM Basın ve Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Damla Ünler Karagöz ile eşi Fox TV sunucusu İlker Karagöz'ün sunuculuğunu yaptığı gecenin açılış konuşmasını Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Rıza Özel yaptı. Ödül verilecek foto muhabirlerinin seçilmesinde görev alan jüri üyelerinin isimlerini bağlı bulundukları uluslararası kuruluşlar ile birlikte açıklayan Özel, "1985 yılında 15 kare fotoğraf ile başlayan bir organizasyon bu. Ama bugün dünyanın ve Türkiye'nin basın fotoğrafına yön veren isimleri ağırladığımız jüri tarafından seçilen fotoğrafların sunulduğu bir organizasyon. Türkiye'deki en prestijli basın fotoğrafı ödüllerini veriyoruz" dedi.

Onur Ödülü Özbilici’nin oldu

Dernek Başkanı Özel, konuşmasının sonunda bu yıl ilk kez TFMD Onur Ödülü verdiklerini açıklayarak, bu ödüle layık görülen ismin Associated Press foto muhabiri Burhan Özbilici olduğunu belirtti ve "Uluslararası alanda alacağı bütün ödülleri almıştı. Burhan Özbilici, cesaretiyle bu ödülü aldı. Merminin karşısında durdu, bir terör olayını fotoğrafladı. Biz de kendisini onur ödülüne layık gördük" ifadelerini kullandı. Özel'in ardından kürsüye gelen BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca ise konuşmasında, Türkiye üzerinde oynanan algı operasyonlarına karşı en iyi cevabı vermek için BYEGM'nin yürüttüğü çalışmalara dikkat çekerek "Dünyanın değişen şartlarına uyum sağlamak için son bir yılda yeni konseptler geliştirdik. Bu noktada Sayın Başbakan Yardımcımızın elinden gelen tüm imkanlarla yanımızda olduğunu bilmek bize güç katıyor. Önümüzdeki yıl yeni projelerle karşınızda olacağız." dedi. Genel Müdür Akarca, 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları "Bu hain darbe kalkışmasında bizim arkadaşlarımız, o tankların üzerine yürüyen vatansever milletimizle omuz omuza en ön saftaydı. Ve onların çektiği fotoğraflarla tarihe çok önemli notlar düşüldü" sözleriyle hatırlattı.

Genel Müdür Akarca’ya sürpriz plaket

Dernek Başkanı Rıza Özel'in Genel Müdür Akarca'ya sürpriz plaketinin yanı sıra bir de hediyesi vardı. Özel, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından 1941 yılında hazırlanan bir eseri Genel Müdür Akarca'ya takdim etti. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise, Foto Muhabirleri Derneği'nin kurulduğu 1984 yılından bu güne medyanın uğradığı değişimi anlatarak başladığı konuşmasının büyük bir bölümünü 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı karanlık geceye ayırarak "Ülkemizin tam anlamıyla bir bağımsızlık mücadelesi içerisinde olduğunun en somut hali olan, 15 Temmuz gerçeği henüz çok taze ve hiçbir zaman da unutulmayacak. FETÖ’cü hainlerin harekete geçtiği o gece sizler elinize fotoğraf makinelerinizi alarak her yerdeydiniz, Meclis’te, Şehitler Köprüsü’nde, meydanlarda… Ben de milletvekili ve bakan arkadaşlarım gibi Meclis’teydim. Sizler de oradaydınız, canınız pahasına tarihe hem tanıklık ettiniz hem de tarihi karelere not ettiniz. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan foto muhabiri Mustafa Cambaz’ı ve diğer tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Bakın bugün FETÖ’nün ülkemizin bağımsızlığına, bütünlüğüne yönelik gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin, aziz milletimizin ayakları altında ezilip toza dönüştüğü o acı ama, şanlı geceyi hepimiz dün olmuşçasına canlı ve silinmez izlerle hatırlıyoruz. Dünya, demokrasiye canı pahasına sahip çıkan bir liderin ve bir milletin direnişini yine sizlerin objektifinden gördü." dedi.

Darbeyi 340 yabancı gazeteciye fotoğraflarla anlattık

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, BYEGM'nin yaklaşık dört ay önce ev sahipliği yaptığı “Fotoğraflarla 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi” sergisini de anımsattı ve "Yurt dışından gelen yaklaşık 340 yabancı gazeteciye, o hain gecenin gerçeklerini biz yine siz değerli foto muhabiri arkadaşlarımızın kareleri üzerinden anlattık. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı o anları tek bir harfe dahi ihtiyaç olmaksızın görebildiler, hissedebildiler ve anlayabildiler" ifadelerini kullandı. Yılın Basın Fotoğrafı kategorisinde ödüle layık görülen ve aynı zamanda Yılın Haber Fotoğrafı kategorisinde birinci olan Osmancan Gürdoğan, ikinci olan Emin Mengüarslan, üçüncü olan Sedat Suna ve mansiyon ödülüne layık görülen Emrah Gürel ödüllerini Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun elinden aldı. Çavuşoğlu da, ödül veren tüm katılımcılar gibi geceye dair bir fotoğraf çekti.

Birincilik ödülü Oğuz Yörük’e gitti

Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı birincisi Oğuz Yörük, ikincisi Ali Atmaca, üçüncüsü Salih Zeki Fazlıoğlu ve mansiyon ödülü sahibi Fatih Erdoğdu ise ödüllerini " Foto muhabiri kardeşlerimiz spor müsabakaları esnasında yeri geldiğinde bir sporcudan daha çevik olabiliyorlar. Yağmur çamur demeden çaba gösteriyorlar ve Türk sporuna, Türk basınına hizmet veriyorlar." diyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın elinden aldı. BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca'nın ödül verdiği isim, Sebahattin Yılmaz-Cem Emir Özel Ödülü'ne layık görülen İsmail Coşkun oldu. Mustafa Pekcan Özel Ödülü'nü ise Cumhuriyet gazetesinden Necati Savaş aldı. Savaş'a ödülünü, Pekcan'ın eşi Didem Pekcan ile oğlu Can ve fotoğrafta yer alan 15 Temmuz gazisi Ülkü Sayın verdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol