Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/chedef/public_html/index.php on line 0
Başkan Gökhan esnafın yanında (Video)

Başkan Gökhan esnafın yanında (Video)

Ahilik Haftası’nın başlaması ile birlikte Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Ziyarette Çanakkale esnafının sorunları ve Çanakkale Küçük Sanayi Sitesinin durumu konuşuldu. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Çanakkale esnafının yanında olacağını söyledi.

Başkan Gökhan esnafın yanında (Video)

Ahilik Haftası’nın başlaması ile birlikte Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Ziyarette Çanakkale esnafının sorunları ve Çanakkale Küçük Sanayi Sitesinin durumu konuşuldu. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Çanakkale esnafının yanında olacağını söyledi.

16 Eylül 2019 Pazartesi 17:52

Ziyarette konuşan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Ünal Özcan; “Bu hafta 24.sünü kutladığımız ahilik haftamız hayırlı olsun. Bu konuda sayın başkanım size devamlı söylüyorum, Ahilik haftasının kutlanması ile ilgili daha önce yasalaşmadan önce, 2008’den öncede süregelen bir çalışma vardı ama 2008’de yasalaştıktan sonra, tüm illerde kutlanmaya başladıktan sonra belediye ile ilgili olacak her konuda bize hiçbir şekilde sınırlama olmadan her türlü yardımda bulunuluyor. Bu konuda sizler adına da esnaf ve sanatkârlar adına da sayın başkanıma teşekkür ediyorum.” dedi.

“Küçük sanayi sitemizde çok büyük bir beklenti var”

Ünal Özcan yaptığı konuşması sırasında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı Ahilik Haftası kapsamında 17.09.2019 tarihinde Küçük Sanayi Sitesinde sanayi esnafının katılımıyla düzenlenecek kahvaltı organizasyonuna çağırdı ve şunları söyledi; “Hep söylüyoruz küçük sanayi sitemizde çok büyük bir beklenti var yerel ve genelle birlikte bu işi halletmeye çalışıyoruz. Bununla birlikte de sanayi esnafımızla birlikte olduğumuzun mesajını verebilirsek bunun çok faydalı olabileceğini düşünüyorum ve bu konuda çok çok teşekkür ediyorum.”

“Sloganınız çok güzel, destek olacağız”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Bu sene çok daha önemli Ahilik haftası, çünkü burada özellikle esnafın durumunu biliyoruz. Ve bir konu daha var israf konusu ülkenin tamda gündeminde. Ahilik’inde temel bir konusu israfa müsaade etmemesi, dayanışma, yardımlaşma, iş birliği ve ahlak temelde. Ve ahlakı olmayan esnaf olamaz, çünkü müşterisi olmaz. Ahlaklı olmak zorunda esnaf. Başkaları ahlak konusunda ön planda olmamış olabilir yani onlar göz önünde olmamış olabilir ama esnaf dediğimiz insanlar ahlaklı olmak zorunda çünkü onlar toplumun birer temsilcisi. O bakımdan ben bu dönemde hem ekonomik durum çerçevesinde yardımlaşma, dayanışma, israfın önlenmesi ve tabiatı ile esnafa destek konuları çok önemli. Sloganınız çok güzel destek olacağız, zaten oluyoruz biz Çanakkale’de bunu yıllardan beri yapıyoruz. Oda başkanlarımız ile birlikte her ay toplanıyoruz sorunları anında çözmeye çalışıyoruz, bir nebze nefes aldırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Mevcut küçük sanayi sitesi bize yetmiyor”

Ülgür Gökhan, küçük sanayi sitesi hakkında ise şunları söyledi; “Çok ciddi teşebbüslerimiz oldu, olmaya da devam ediyor. Bizim yapabildiklerimiz belli bir yere kadar. Ama şunu açık ve net bir şekilde söyleyebiliyoruz ki, evet küçük sanayi sitemizin ihtiyacı var. Çünkü geldik tıkandık, Çanakkale Küçük sanayi sitesinde tıkanma noktasında iki yönüyle de. Bir, biliyorsunuz ki kentsel dönüşüm, hükümetin bu bağlamda projeleri var dönüşüm konusunda. Çanakkale’de de iki bölge var dönüşmesi ve tamamlanması gereken. Kısmen başladığımız bu küçük sanayi sitesi bide karşıda Barbaros sanayi, bunlara oradaki esnafa yer bulmamız lazım, taşıyabilmemiz lazım. İkincisi ise yeni esnaf, yeni gençler var yeni esnaflar var, Çanakkale büyüyor. Dolayısıyla artık mevcut küçük sanayi sitesi bize yetmiyor. Bu ihtiyaçları da karşılayamıyoruz. Bir an önce de bu işin çözülmesi gerekir. Burada kesinlikle bir siyasi münazara olmaması gerekir, bu siyaset ötesi bir şey bu esnafla ilgili bir şey. Bunu kim yaparsa yapsın ben karşı tarafın yaptığını söylerim, söylüyoruz da başkana da söylüyorum, beni en son sıraya yaz ama bilin ki ben arkada size desteğim. En önde olmam şart değil. Ben sadece gerekli planlamayı yaparım, ne gerekiyorsa da yapmaya hazırım.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 16.09.2019 17:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol