Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/chedef/public_html/index.php on line 0
Gelibolu Triatlonu Tarihi Alan’da yapılacak

Gelibolu Triatlonu Tarihi Alan’da yapılacak

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle yapılacak olan Gelibolu Triatlonu için geri sayım başladı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen ve binlerce sporcunun katıldığı organizasyonun Çanakkale'deki ayağı 22-23 Mayıs 2021 tarihlerinde Tarihi Alan’da gerçekleştirilecek.

Gelibolu Triatlonu Tarihi Alan’da yapılacak

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle yapılacak olan Gelibolu Triatlonu için geri sayım başladı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen ve binlerce sporcunun katıldığı organizasyonun Çanakkale'deki ayağı 22-23 Mayıs 2021 tarihlerinde Tarihi Alan’da gerçekleştirilecek.

26 Mart 2021 Cuma 17:26
Gelibolu Triatlonu Tarihi Alan’da yapılacak

Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail Kaşdemir, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Sayın Bayram Yalçınkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Ömer Kalkan ve çok sayıda yetkili ve milli sporcuların katıldığı koordinasyon toplantısında Gelibolu Triatlonu’nun heyecanı en yüksek müsabakalarından biri olacağı vurgulandı.

Tarihi Alan’ın doğasında tarih ile iç içe gerçekleştirilecek olan Gelibolu Triatlonu’na dünyanın birçok bölgesinden katılacak sporcular Tarihi Alan’da oluşturulan parkurda 1900 m yüzecek, 90 km bisiklet sürecek ve 21 km koşacaklar.

Programda konuşan Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail Kaşdemir, "Ülkemizin ve dünyanın zor bir süreçten geçtiği bu günlerde hangi iş olursa olsun, hangi organizasyon olursa olsun yapmanın çok zor olduğu bir dönem yaşıyoruz. Türkiye Triatlon Federasyonumuz öncülüğünde Çanakkale Valiliğimiz ve Gençlik Spor Müdürlüğümüz ile güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Çanakkale Tarihi Alanı'nda uluslararası bir organizasyon yapılacak. Türkiye’nin buluşma noktası olan Çanakkale Tarihi Alanı’nda yapılacak her türlü aktivite ve organizasyonda koronavirüs sürecindeki o hassasiyeti en başa yazıyoruz. Sağlıktan başka hiçbir şey önemli değil. Dolayısıyla gelen sporcuların tahlillerinin yapılmasından, organizasyonda görev alacak diğer tüm arkadaşlarımızın hastalık taşımadıklarını gösteren tüm çalışmaları yapmış olarak bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. Gerek bölgemizin gerekse ülkemizin bu konudaki hassasiyetlerini çok iyi biliyoruz ve önce sağlık diyoruz. Etkinlik 22-23 Mayıs'ta yapılacak. Önümüzde uzun bir zaman var. İnşallah Türkiye'de, bu korona ile mücadelede etkin ve başarılı bir mücadele süreci yürütüldüğünden o tarihlerde biz salgın sürecinde daha önemli mesafeler alınacağını ve bu organizasyonun da daha rahat şartlarda yapılabileceğini düşünüyoruz" dedi. Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Sayın Bayram Yalçınkaya "Biz bu organizasyonu çok önemsiyoruz. Bizim için vizyon ve marka yarışı diye düşünüyoruz. Aslında biz geçen sene yine Sayın Tarihi Alan Başkanımız İsmail Bey ile görüştüğümüzde şöyle bir plan yapmıştık. Biz geçen sene burada savaşmış 8 ülkeden 4 kadın, 4 erkek sporcu davet etmiştik. Fakat pandemi nedeniyle bunu gerçekleştiremedik. Bu sene de yine pandemi koşulları içerisinde, önlemlerle yapacağımız için henüz istediğimiz vizyon noktasına bu organizasyonu ulaştıramadık ama bizim hayalimiz ki çalışmalarımızın hepsi o yönde. Bu sene bisikletlerimizin hepsi Tarihi Alan’daki tüm anıtların önünden geçecek tek tur şeklinde. Burada 2 bin sporcuyla start alabilecek teknik altyapı oturtmak için böyle bir çalışma yaptık. Bizim branşımızda biliyorsunuz çok ciddi bir mücadele var. Buranın ruhuna uyan bir branş olduğumuzu düşünüyoruz. O yüzden, Tarihi Alan Başkanlığımızla ve Valiliğimizle birlikte uluslararası anlamda çok büyük bir marka değeri olacağını hayal ediyoruz ve bunun için de çalışacağız. Biz bu sene inşallah Tarihi Alan Başkanlığımızla birlikte bu organizasyonun bitiminde; Yeni Zelanda, Avusturya ve burada savaşmış diğer ülkelere bir sonraki senenin organizasyonu için gidip organizasyonun tanıtımını gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki sene çok büyük bir katılım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Gençlik Spor İl Müdürü Sayın Ömer Kalkan; “Gelibolu Triatlonu 22 – 23 Mayıs tarihlerinde Çanakkale’mizde gerçekleştirilecektir. Bu organizasyona yurt içinden ve yurt dışından birçok katılım söz konusu.  Tarihi Alan Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilecek bu organizasyon için Tarihi Alan Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Tüm katılımcılara şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol