Çanakkale sessizliğe büründü

Tüm dünyayı saran korona virüsüne karşı alınan önlemler artmaya devam ediyor. Ülke de başlatılan evinde kal kampanyası ise Çanakkale’de de yankı buldu.

Çanakkale sessizliğe büründü

Tüm dünyayı saran korona virüsüne karşı alınan önlemler artmaya devam ediyor. Ülke de başlatılan evinde kal kampanyası ise Çanakkale’de de yankı buldu.

19 Mart 2020 Perşembe 17:05
Çanakkale sessizliğe büründü

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan korona virüsü sebebiyle ülkemizde de 2 kişi hayatını kaybetti. Vaka sayısının 191'e çıkması alınan tedbirlerin had safhaya çıkarılmasına sebep olurken, Sağlık Bakanlığı ise restoranlar için yeni önlem kararları aldı. Sağlık Bakanlığının aldığı yeni kararlar ise şu şekilde; “Masalar arası mesafe bir metreden az olmayacak şekilde (tercihen 2 metre) düzenleme yapılacak. Odalar ve diğer kapalı alanlardaki camlar günlük rutin temizlik esnasında açık olacak ve temizlik sonrası en az bir saat havalandırılacak. Özellikle ellerle sık dokunulan yüzeyler, kapı kolları, bataryalar, tırabzanlar, düğmeler, telefon ahizesi, ortak kullanım alanlarındaki tuvalet ve lavabo temizliğine özen gösterilecek.”

Sadece paket servis

Çanakkale’de Sağlık Bakanlığının aldığı yeni karar sonrasında bazı restoran sahipleri işletmelerini açmadı. İşletmelerini açan esnaflar ise işletmelerinde bulunan masaları topladı ve sadece dışarıya paket servis yaptılar. Öte yandan bazı büyük mağazalar da faaliyetlerini durdurup geçici olarak kepenk kapattı.

Denetimler sıklaştı

Çanakkale Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda emniyet birimleri ile ortak denetimler gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde, esnafların büyük çoğunluğunun işletmelerini açmadığını gözlemleyen zabıta ekipleri, işletmelerini açan bazı esnafların ise tedbirleri uygulayıp uygulamadığını kontrol etti ve esnaflara gerekli uyarıları yaptı.

“Evinde Kal”

Türkiye genelinde başlatılan ve korona virüsüne karşı alınan önlemlerden birisi olan “Evinde Kal” kampanyasına tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de uyuluyor. Şehrin en kalabalık yerleri olan kordon boyu ve Çarşı Caddesi “Evinde Kal” kampanyası ile birlikte boş kaldı. Dışarı çıkan vatandaşlar ise dışarıda fazla kalmamaya dikkat ederek işlerini bitirdikten sonra evlerine döndüler.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 19.03.2020 17:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol