Mutan; “Şunu açıkça itiraf edelim, CHP çalışmadı”

Kepez Belediyesi hizmet binasında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Çanakkale gündemini sarsacak açıklamalarda bulundu.

Mutan; “Şunu açıkça itiraf edelim, CHP çalışmadı”

Kepez Belediyesi hizmet binasında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Çanakkale gündemini sarsacak açıklamalarda bulundu.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 15:10
Mutan; “Şunu açıkça itiraf edelim, CHP çalışmadı”

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimi ile ilgili Çanakkale genelindeki seçim sonuçlarını değerlendiren Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, partisi ile ilgili de bir itirafta bulundu. Başkan Mutan; “Şunu açıkça itiraf edelim hep birlikte; CHP çalışmadı” dedi. Yerel seçimler öncesi Çanakkale Belediye Başkanlığı’na aday olabileceğini de açıklayan Başkan Mutan; “Olabilir, niye olmasın. Hak etmiyor muyum? Yetersiz miyim? Beceremez miyim? Belki de beceririm, hak ediyorum da, olur mu olur. Alır mıyım maçı? Alırım onu da söyleyeyim açık açık” diye konuştu.

Kepez Belediyesi hizmet binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, çarpıcı açıklamalar yaptı. Seçimlerin ardından CHP’de yaşandığı iddia edilen kaos ortamı ile ilgili soruya yanıt veren Başkan Mutan; “Bu Genel Başkanlık yarışı değil, siyasi partilerin seçim yasasının özellikle parlamenter rejimdeki aktörlere getirmiş olduğu baskının maalesef bir sonucudur. Siyasi parti ve seçim yasası değişmediği sürece ülkeyi demokratik kılmakta mümkün değil. Çünkü demokrasi olmazsa olmazı, siyasi partileri rahatlatmadan ülkeyi kendine getirmekte mümkün değil. İşin doğası gereği, olması gereken yola girecek akan su yolunu bulacak ve hedefine ulaşacak. Bu iş böyle. Sonuç itibariyle bir kargaşanın ötesinde kendi dinamikleri üzerinden kendi çözüm üretecek. Ama daha sağlıklı olabilmesi noktasından hareketle inatla söylüyorum, siyasi parti ve seçim yasaları değişmeden ortam hep kaos gözükecek. Bu sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorunu değil, bütün siyasi partilerin sorunudur. Kaos ortamındaki gibi görüntü Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorunu değil, maalesef siyasetin sorunudur” dedi.

Yerel seçimler zamanında yapılmalı

Yerel seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Mutan; “Yerel seçimlerin bence zamanında yapılması lazım. Bu ülkenin bir an önce normalleşmesi lazım. En azından yerel seçimleri normal zamanında yaparsak, ‘Ya bak normal zamanda da yapılıyormuş’ algısını oluştururuz. Maalesef son seçimi OHAL şartlarında yaptık. Allah’ta 18 Temmuzda OHAL’in kalkacağı söyleniyor. İnşallah kalkar” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Belediye Başkanlığı’na aday olabilirim

‘Yerel seçimlerde Kepez Belediye Başkanı adayı olacak mısınız?’ sorusuna ise Başkan Mutan; “Ben hedeflerimi revize ettim. Şu anda paylaşmayı çok doğru bulmamakla birlikte revize ettim” yanıtını verdi. ‘Çanakkale Belediye Başkanlığı’na aday olacak mısınız?’ şeklindeki soruya da cevap veren Başkan Mutan; “Olabilir, niye olmasın. Hak etmiyor muyum? Yetersiz miyim? Beceremez miyim? Belki de beceririm, Hak ediyorum da, olur mu olur. Alır mıyım maçı? Alırım onu da söyleyeyim açık açık” dedi.

Seçim sonuçları kötü tabi ki, gerçekçi olacağız

Çanakkale’deki seçim sonuçlarını da değerlendiren Başkan Mutan; “İyi olduğu söylenemez. Kötü tabi ki, gerçekçi olacağız. Bizim açımızdan baktığımız da kötü. Çünkü başlangıç hedefleriyle yola çıktığınızda siyasi büyüklerimizin büyük laflar ettiği 4-0 dediği süreçte neredeyse bir vekilin gelip gittiği yurt dışı oylarıyla 2’yi bulduğumuz ve keyif vermeyen bir seçim oldu. 2-1-1 bizim leyimize değil de, AKP’nin lehine sonuçlanıyordu. Ama sınırdan gelen oylarla 2. Vekilliği aldık. Ortada bir gerçek var. Sevgili Muharrem İnce, anlamlı bir oy farkıyla en azından bu seçime damgasını vuran aktörlerden biri oldu” diye konuştu.

Mutan’dan itiraf

CHP çalışmadı

“Açıkça itiraf edelim hep birlikte, Cumhuriyet Halk Partisi çalışmadı kardeşim” diyen Başkan Mutan; “Çalıştı diyen varsa çıksın çalıştı desin. Çalışmadı. Bu bir özeleştiri ise evet, bu bir itirafsa evet çalışmadı. AKP’nin çok başarılı olduğu da söylenemez. Çanakkale’de oy kaybetti. Biz kaybettik, onlarda kaybetti. İYİ Parti kümeleşti, %19’lara varan bir oy var. Az farkla vekilliği kaybettiler. Çanakkale bazında konuşuyorum. Ülke geneline baktığınızda AKP’de ciddi oranda oy kaybetti” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol