Sadece Çanakkale Web Tv’ye konuştular

Çanakkale'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen törende Demokrasi Şehitleri anılırken, Çanakkale Web TV de 5 saatlik canlı yayın ile Ana Haber bültenini İskele Meydanı’ndan yayınladı. Çanakkale İskele Meydanını dolduran binlerin yanı sıra, Çanakkale dışında yaşayanlar ekran başında Çanakkale Web TV’den 15 Temmuz programlarını izleme fırsatı buldu.

Sadece Çanakkale Web Tv’ye konuştular

Çanakkale'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen törende Demokrasi Şehitleri anılırken, Çanakkale Web TV de 5 saatlik canlı yayın ile Ana Haber bültenini İskele Meydanı’ndan yayınladı. Çanakkale İskele Meydanını dolduran binlerin yanı sıra, Çanakkale dışında yaşayanlar ekran başında Çanakkale Web TV’den 15 Temmuz programlarını izleme fırsatı buldu.

16 Temmuz 2019 Salı 18:00
Sadece Çanakkale Web Tv’ye konuştular

Anma programına katılan konuklar Hedef Medya tarafından kurulan platformda o günü ve düşüncelerini Çanakkale Web Tv Genel Yayın Yönetmeni İhsan Konuk ile paylaştılar. Saat 19:00’da Ana Haber canlı yayını ile başlayan maratona ilk olarak Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Yıldıray ölçek konuk oldu. Ölçek yaptığı açıklamada, “15 Temmuz Türk Milletinin hain tuzaklar kuranlara 18 Mart’ta Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal’in  verdiği cevap gibi, vatan aşkının, bayrak aşkının ne denli mukaddes olduğunu göstermiştir. Bu gün burada toplanan binlerce kişi, siyasi görüşü her ne olursa olsun, söz konusu vatan olduğunda nasıl karşılık vereceğinin bir göstergesidir. 15 Temmuz sonrasını analiz ettiğimizde, bakınız S400’lerin alınmasından, sınır ötesindeki güvenlik bölgesine kadar bir çok askeri alanda ilerleme kaydetmiştir. Bu gün burada şu parti bu parti yoktur. Burada bir milletin 15 Temmuzda ki dik duruşu vardır” yorumunu yaptı. Çanakkale’nin başarılı iş kadınlarından ve AK Parti eski Milletvekili Aday adayı Fatma Aydoğan Bektaş ise; “2016 yılı hain bakışlı, bir takım insanların bu ülkeye yaşatmaya çalıştıkları kaosun vatan aşkı ile canını hiçe sayanların kazandığı bir zaferdir. Ben o günü hiç unutmadım, kalkışmayı ilk duyduğumuz an Cumhurbaşkanımız, başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokağa çıktık. Evet Çanakkale kanlı sahnelerin yaşandığı bir yer değildi ama  biz birlik ve beraberliğimizi tüm Türkiye’ye gösterdik” dedi.

Vatandaşların ilgisi yoğun oldu

Çanakkale İskele Meydanı’nda kurulan sahnede düzenlenen programa vatandaşların ilgisi oldukça yoğun oldu. 7 den 77 ye bir çok vatandaş etkinlik alanına akın etti. Ana sahnede düzenlenen tüm etkinlikler Çanakkale Web TV ekibi tarafından canlı yayınla izleyicilerine aktarılırken, konuklar 15 Temmuz açıklamalarını Çanakkale Web TV Genel Yayın Yönetmeni İhsan Konuk ile paylaştı. İlk olarak canlı yayın konuğu olan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız’ı konuk olurken, Başkan Yıldız yaptığı açıklamada; “Allah bir daha bu millete 15 Temmuz’u yaşatmasın. Nasıl biz Çanakkale’de elimizdeki sınırlı imkanlarla  dünyanın en büyük ordularına karşı başarılı olduysak, elinde bayraktan başka bir silahı olmayan Türk halkının zaferidir 15 Temmuz. Tabi ki buradan dersler çıkarmak lazım. Bu günleri unutmamak lazım. İşte bu yüzden bu günleri unutmamak adına, bir daha aynı gaflete düşmemek adına bu akşam buradayız. Bakıyorum bu akşam burada siyasi görüşü ne olursa olsun, etnik kökeni ne olursa olsun binler burada aynı 2016 yılının ruhu ile bir araya geldiler. Bu gün sabah saatlerinden bu yana CHP İl Başkanı sayın İsmet Güneşhan bey, Çanakkale Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan bey ile de birlikteydik. Onların katılımları ile de bu gün daha anlamlı ve daha güzel oldu” diye konuştu.

“Bu günü birisine mal etmemek gerekir”

15 Temmuz anma programına  ilk kez katılan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan canlı yayında yaptığı açıklamada, “Biz tüm darbelere karşıyız. Bu kalkışmanın geleceği belliydi. Biz her zaman bu konuda uyarılarımızı yaptık ve nitekim öyle de oldu. Fethullahcı terör örgütünün bu ülkeyi ele geçirmeye çalışacağını, adım adım planladıklarını hep söyledik. Maalesef bu planlarını gerçekleştirmeye çalıştılar. Ancak bu millet bu konuda bilinçlendi. Darbelere karşı dik duruşunu o gece canlarını hiçe sayarak gösterdiler. Bu bağlamda milletin bir kez daha uyanışı olarak nitelendiriyorum. Bunu Çanakkale’de gördük, istiklal harbinde gördük, Kıbrıs harbinde gördük, 15 Temmuz’da gördük. Fakat bu günün bir kişinin sahiplenmemesi gerektiğini söylüyoruz. Bu gün bir anma günüdür, bu milletin vatanı için, bayrağı için doğaçlama verdiği bir direniştir. Ben o gece 2016’da İstanbul’daydım ve bulunduğum noktadan 15 Temmuz Şehitleri köprüsünü görüyordum. O anları bir bir yaşadım ve hemen Çanakkale’ye dönme kararı aldım. Hatta ilk saatlerinde bende sosyal medya hesabımdan darbelere karşı çıkmamız gerektiğine karşı paylaşım yaptım. O günkü acıları unutmadan, yenilerini yaşamamak adına dik durmalıyız ve birlik olmalıyız” diye konuştu.

15 Temmuz 2016 yılında Lapseki Milli Eğitim Müdürü olarak yaşadığı bir anısını paylaşan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, “bu gün bu sahnede geleceğimiz olan çocuklarımızın gösterilerini görüyorsunuz. Darbelere karşı olan, vatanını, milletini ve bayrağını seven nesiller yetiştirmek adına tüm çabamızı gösteriyoruz. Üzerinden üç yıl geçmesine rağmen, aynı ruh ve heyecanla burada toplanabiliyorsak, bu içimizdeki vatan aşkının ne denli büyük olduğunun bir göstergesidir. Hiçbir zaman unutamayacağım bir anımı da yeri gelmişken paylaşmak isterim. Ben 2016 yılında Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürüydüm. Hain kalkışmayı haber aldığımda Gelibolu’da idim. Lapseki Kaymakamımız Sayın Tahir Şahin beyi aradım ve bana hemen gel dedi. Ancak kısa bir süre sonra tekrar aradı ve gelme dedi, en başta şaşırmıştım ve nedenini sorduğumda, gemileri açığa aldım gelemezsin dedi. İşte o an anladım ki hainlere geçit vermemek adına yapılan en asil hareketti, o anı hiçbir zaman unutmayacağım” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 16.07.2019 18:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol