Turan, Kılıçdaroğlu’na yüklendi

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında başlattığı soruşturmayı değerlendirdi.

Turan, Kılıçdaroğlu’na yüklendi

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında başlattığı soruşturmayı değerlendirdi.

09 Eylül 2017 Cumartesi 16:35
Turan, Kılıçdaroğlu’na yüklendi

Turan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, Twitter'daki "Devletin silahlı insansız hava araçlarıyla sivil vatandaşları vurduğu" paylaşımı nedeniyle başlattığı soruşturmaya ilişkin, "Mesele burada Cumhuriyet Savcısının atacağı adımdan öte Cumhuriyet Halk Partisi'nin yapması gerekenlerdir. Sezgin Tanrıkulu'nun bu eylemi ilk defa değil, bu yanlışı ilk defa değil." dedi.

“Kılıçdaroğlu görevini yapmamıştır

Açıklamasında, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’nun attığı Twitter’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sessiz kalmasını ve Kılıçdaroğlu’nun görevini tam yapmadığını vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Mesele burada Cumhuriyet Savcısının atacağı adımdan öte Cumhuriyet Halk Partisi'nin yapması gerekenlerdir. Sezgin Tanrıkulu'nun bu eylemi ilk defa değil, bu yanlışı ilk defa değil. Mesele, CHP Genel Başkanı'nın buna sessiz kalmış olması. AK Parti'de yanlış yapan bir vekil olduğu zaman bununla ilgili anında disiplin müessesesi uygulanır. Anında genel başkan uyarı görevini yapar. Kurumsal duruştur aslolan. Bireysel hatalar yapılabilir ama kurumun ne yaptığı önemlidir" dedi.

"Bu parti bu tavrıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP değildir."

Turan açıklamasına şu şekilde devam etti; "Bu parti bağımsızlığı savunan, teröre karşı olan bir partinin tavrı değildir. Sezgin Tanrıkulu'nun Cumhuriyet Savcısı tarafından ifade vermiş ya da vermemiş olması benim konum değil. O kanunun işi. Fakat ben siyasetçiyim, bir siyasetçi olarak diyorum ki bir başka siyasetçi olan, terörle arasına mesafe koymayan bir vekile, bir genel başkan yardımcısına o siyasetçinin genel başkanı, patronu, abisi ne yapmış onu merak ediyorum. O günden bu güne kadar Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'insansız hava araçları terör için kullanılan bir müessesedir', 'alettir', 'bu lazımdır' demesi mümkün oldu mu şimdiye kadar? Duymadık öyle bir şey. Ümit ediyorum akıllarını başlarına alırlar. Ümit ediyorum, Türkiye'nin terörle ilgili en yoğun mesai harcadığı zamanlarda bizim güvenlik güçlerimizi üzen, onların psikolojilerini bozan açıklamalar yapmak yerine teröristlerin morallerini bozan, onların psikolojilerini bozan adımlar atalım. Onların bu konudaki duruşlarına, bizim güvenlik güçlerimizin hukuk içinde makul mücadelesine destek olalım."

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 09.09.2017 16:38
Anahtar Kelimeler:
TuranDestekBülentHalkKemal
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol