Ömercioğlu’ndan önemli açıklama

AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercioğlu, Aralık ayı Belediye Meclisi’ndeki bazı konular ile ilgili açıklama yaptı.

Ömercioğlu’ndan önemli açıklama

AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercioğlu, Aralık ayı Belediye Meclisi’ndeki bazı konular ile ilgili açıklama yaptı.

04 Aralık 2017 Pazartesi 18:08
Ömercioğlu’ndan önemli açıklama

AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercioğlu yaptığı açıklamada; “Geçtiğimi yaz ayında meydana gelen dolu, aşırı yağış ve fırtına sonucu zarar gören üreticilerimizin kredi borçlarının ertelenmesi kararı resmi gazetede yayınlanarak ertelendi. Ben bunu hem buradan duyurmak hem de üreticilerimize tekrar bir kez daha geçmiş olsun demek istiyorum. Vekillerimiz bölgeyi ziyaret ettiklerinde üreticinin böyle bir talebi olmuştu biz de yerine yetirdik” dedi.

“Köprü büyük katkı sağlayacak”

Boğaz Köprüsü çalışmalarına da değinen Ömercioğlu; “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz 18 Martta temeli atılan ve bölgemizin 100 yıllık rüyası olan Çanakkale 1915 köprüsünde çalışmalar hızlanmaya başladı. Bugüne kadar projeleri ve statik hesapları yapılan köprümüzde Gelibolu tarafına şantiyeler birer ikişer kurulmaya ve çalışmalar artık daha görünür bir şekilde ilerlemeye başladı.110 kişinin 24 esasına göre çalıştığı ikisi Türk, ikisi Kore olmak üzere toplam 4 firma tarafından ortaklaşa yapılan köprü hem Gelibolu’ya hem de bölgemize istihdam anlamında büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

Troia 2018 Yılı

“Çanakkale’de bir grup girişimci, sivil toplum, bürokrasi ve siyasetin bir araya geldiğinde Çanakkale için neler yapabilir denildiğinde ortaya çıkan son mahsul 2018 yılının Troia yılı ilan edilmesi olmuştu” diyen Ömercioğlu; “Geçtiğimiz aylarda meclisimizde bu işin mimarlarından Armağan Aydeğer konuyla ilgili detaylı bilgiler vermişti. Çanakkale’nin sunduğu bu projeye devletimizin en üst makamları sahip çıkmış ve Sayın Cumhurbaşkanımız 2018'in tüm Türkiye'de, tüm dış ülkelerdeki Büyükelçiliklerimizde hep beraber Troia 2018 yılı olarak kutlanacağı bilgisini paylaşarak bu konuda önemli çalışmaların yapıldığı bilgisini paylaştı. Bu konuda somut adımlarda atılmaya başlandı. Özel sektöründe desteğiyle beraber ilk olarak Tevfikiye köyünde tüm altyapı imkanlarının ayağa kaldırılması, evlerin dış cephe boyanması, köy kahvesi, okul ve yollarının elden geçirilmesi adımları atıldı. Geçtiğimiz gün bu işte büyük katkısı olan AK Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’da konuyla ilgili bir açıklama yaparak; “2018'i Türkiye'nin tanıtımı için, Çanakkale'nin tanıtımı için önemsiyoruz. Nasıl ki şehitliğimizde 10 sene önce yıllık 300 bin olan ziyaretçi sayısı o yatırımlar yapılınca 3 milyona çıkmışsa, şu anda Troia'da da ortalama yıllık 400 bin ile 500 bin civarında ziyaretçi söz konusu. İstiyoruz ki bu yatırımlar yapıldıktan sonra, köylerin alt yapısı, dış giydirmeleri, diğer kurumların kanaatleri ortaya konduktan sonra tekrar Troia'mızda da o ziyaretçi sayısı 3 milyonlara çıksın, 5 milyonlara çıksın. Bu Çanakkale'miz ve esnafımız için büyük bir katma değer. Onu hayata geçirelim” açıklamasında bulunmuştu. TROİA 2018 projesi şehrimiz için çok kıymetlidir, belediyemiz, valiliğimiz, bürokrasimiz, siyasetçilerimiz hemen her kes bu proje paydasında toplanmıştır” şeklinde konuştu.

Büfelerin kiralanması

Ömercioğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Basına da yansıyan bir haber vardı. Haberde belediyeye ait büfelerin çok düşük kiralarla birilerine adeta peşkeş çekildiği iddia ediliyordu. Şehirde 1+1 bir evin kirasının dahi 700 liradan başladığını dikkate alırsak Endüstri meslek lisesi yanındaki büfenin kirasının 410 lira olmasını nasıl açıklayabiliriz? Ya da hemen eski fen Lisesi yanınki büfenin kirasının 650 lira olmasını. Bu konuya değinmemin sebebi ise, vatandaştan gelen talep yolda yürürken vatandaş geldi sordu, ben soruyu aynen size iletiyorum, kendisine meclisi de takip etmesini söyledim. Sayın Başkan vereceğiniz cevap aslında benim şahsıma değil, bu vatandaşın sorusuna cevaptır, şeffaflık ilkesi gereği size aynen iletiyorum; “Bu büfelerinin bir çoğunun sayın başkana, belediyeye, ya da CHP’ye çok yakın kişiler olduğu söyleniyor, olabilir de bu kısmına çok takılmıyorum ama en azından piyasada kiralar belli iken bu denli düşük paralara bu isimlere verilmesinde bir kayırma yok mudur, bu paralar bizim, halkın parası, belediye başkanımız bu haksızlığı neden yapıyor?”

Sümerbank arazisi

Yine basına yansıyan bir haber oldu. Habere ait videoda siz Çanakkale belediye başkanı Ülgür Gökhan, bir cumartesi günü, yanınızda imar müdürü Kemal Albayrak ile beraber Çanakkale Ticaret Borsası toplantı salonunda bir toplantı yapıyorsunuz, bu toplantının yapılmasını da siz talep etmişsiniz. Katıldığınız toplantı henüz imarı dahi olmayan ve önümüzde aylarda belki meclise gelecek ve meclis üyelerinin iradesiyle bu alanda ne yapılacağına karar verilecek Sümerbank arazi. Bu konuda şahsınız daha önce bu meclis kürsüsünde ve düzenlediği basın toplantısında çıkışlarda bulunmuş hatta hatta bizi ve partimizi söylemlerinizle zan altında bırakarak şunları söylemiştiniz; “Çanakkale halkına ait bir alanın 800-900 konuta çevrilmesi söz konusudur. Burada Çanakkale halkına ait olan haklar tespit edilip kurtarılmalıdır. Hiç bunlar konuşulmuyor. Bu alan 50 bin kusur metrekaredir. Bu alanın yüzde 10’u Çanakkale Belediyesi bünyesindedir. Bizim kapımızı çalan yok. Yani demek ki, yukarıdan bir okey alınmış. Sümerbank’ın alanı ile ilgili herhangi bir plan yayınlandığını görmüyorum. Ortada herhangi bir plan yok. Bu konuda insanlardan para toplanması ve insanlara birtakım projelerden bahsedilmesi söz konusu. Bu konu çok tehlikelidir. Ortada net ve somut bir projesi olmayan konu ile ilgili herhangi bir biçimde para toplanıyor olması hayırlı olmaz”

Aradan geçen birkaç aylık zamandan sonra belediyenin oradaki hakkına geçtiğimiz aylarda bu denli savunan siz, henüz ortada net ve somut projesi olmayan bir alan ile ilgili yanınıza imar müdürünü de alarak toplantı düzenliyor ve bu toplantıda bizim meclis üyelerinin iradelerini hiçe sayarak, ipotek koyarak çeşitli taahhütlerde bulunuyorsunuz, diyorsunuz ki; “buranın yüzde 10’nu belediyenin, biz de varız, ben de varım. Ama o bizim varlığımız sizin lehinize tabi, sizin lehinize kullanacağız onu söyledim. Sizin lehinize, sıkıştığımız noktada oradan taviz verip bu işi çözeceğiz.” Meclis adına hareket etmek için çeşitli konularda bizden yetki alan belediye başkanına biz meclis üyeleri olarak böyle bir pazarlık yetkisi, belediyenin haklarını teslim etmesi noktasında taahhüt yetkisi vermediğimizi hatırlıyorum. Bu işi çözeceğinizi diye taahhüt ediyorsunuz, bizim irademize ipotek koyma hakkını size kim verdi? Daha düne kadar karşı olduğunuz bu işi, aradan kısa bir zaman geçtikten sonra neden bu denli dört elle sarıldınız? Hepsini geçtim, henüz imarı dahi olmayan ve önümüzdeki günlerde meclise gelecek bir konuyla ilgili, taahhütler vermek, imar müdürünü alıp toplantılar düzenlemeler etik midir? Ben cevabını da vereyim hem etik değildir, hem de incelme konusudur hatta suçtur…Siz belediye başkanı olarak bu davranışınızla nelere kapı araladığınızın umarım farkındasınız. Bundan böyle imarı olmayan, ya da imar değişikliği olacak her arazi sahibi, ya da kooperatife Sümerbank’ta verdiğiniz tavizleri vermek zorundasınız…! Son olarak eklemek isterim bizim burada bir ev sahibi olmak için biriktirdiği tüm parayı buraya yatıran 335 kardeşimizle bir sorunumuz yok, olamaz da biz de onlar ev sahibi olsun istiyoruz. Bizim sorunumuz usul ile bu 335 vatandaşı bir şekilde kullanan asıl rantı yiyecek olanlarla… Bu gibi yanlış işlere kalkışmak olacak işi de bozar bizden söylemesi…”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol