Saçıkara; “Buna zam denilemez”

Saadet Partisi Çanakkale İl Başkanı Süleyman Saçıkara, parti il merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Saçıkara; “Buna zam denilemez”

Saadet Partisi Çanakkale İl Başkanı Süleyman Saçıkara, parti il merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

18 Ağustos 2017 Cuma 17:22
Saçıkara; “Buna zam denilemez”

Maçka'da şehit olan Eren Bülbül'ü rahmetle anan Saadet Partisi Çanakkale İl Başkanı Süleyman Saçıkara, hükümetin memur zammı önerisini de eleştirdi. Saçıkara; “Terörün kökünü kazıyacak ciddi adımlar atılmadan, çetele tutarak terörün önlenmesi mümkün değil.” dedi. Saçıkara, partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Trabzon'un Maçka ilçesindeki terör saldırısına değinerek, bu saldırıda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül'e Allah'tan rahmet diledi. Terörü şiddetle lanetleyen Saçıkara, ancak bu terörün ne zaman ve nasıl durdurulacağı konusunda ümit veren bir gelişme yaşanmadığını savundu. “Terörün kökünü kazıyacak ciddi adımlar atılmadan, çetele tutarak terörün önlenmesinin mümkün değil.” diyen Saçıkara; “(Beş şehit verdik, 15 terörist öldürdük) dediğiniz zaman bu yıllarca devam eder gider. Biz ülkemizin geleceğini, siyasi partilerimizin geleceğiyle örtüştürürsek terörün önlenmesi mümkün değil. Metal yorgunluğunu gidermek için bir çalışmanın içine girdiyseniz siz de iflah olmazsınız, hiçbir siyasi parti de iflah olmaz ve devleti de iflah olmaz bir noktaya sürüklersiniz” şeklinde konuştu. Milli Eğitim Bakanlığınca 100 bin öğretmene ihtiyaç olduğuna yönelik açıklama yapıldığını anımsatan Saçıkara, ancak sırada bekleyen öğretmen adayı sayısının 500 bin olduğuna dikkati çekerek; “Bu ne biçim planlama. Bu bile bir hükümetin artık bu ülkeyi yönetmeme noktasına geldiğinin işaretidir. Kusura bakmasınlar, iktidarda bulunanlar arkadaşlarımız ve onlara karşı sevgi, saygımız var ama biz bu memleketi kendilerinden daha çok seviyoruz. Yanlışı onları aşağılamak için söylemiyoruz. Allah rızası için kendinize gelin. Bu meselelere ciddiyetle eğilin” diye konuştu. Hükümetin memurlara yaptığı yüzde 3 artı 3'lük zam önerisini eleştiren Süleyman Saçıkara; “Akıl almaz bir şekilde böyle bir rakamla memurun karşısına çıktılar. Bir hükümetin vereceği zam, enflasyonun üzerinde değilse zaten bu zam değildir” diye konuştu.  

Saçıkara İspanya’daki terörist saldırıyı kınadı

Saadet Partisi Çanakkale İl Başkanı Süleyman Saçıkara, İspanya Barcelona’da meydana gelen ve 13 kişinin ölümüne 100’e yakın kişinin yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı kınadı. Saçıkara; “Hayat hakkı en kutsal haktır. Kimden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz” dedi. Terörün bütün dünya için en büyük tehditlerden biri haline geldiğini vurgulayan Saçıkara; “İspanya’da yaşanan son saldırı bir kez daha göstermiştir ki terör bütün insanlığın ortak problemidir. Teröre karşı bütün ülkeler samimi bir duruş ve ortak bir kararlılık ortaya koymalıdır” diye konuştu. İslam’ın bir barış ve hoşgörü dini olduğunu vurgulayan Saçıkara; “Bir masumu öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Bu İslam dininin temel prensiplerinden birisidir. Bu saldırılar bahane edilerek, terörü İslam’la özdeşleştirme çabaları en az terörün kendisi kadar tehlikeli ve yanlıştır.  Tekrar vurguluyorum, birtakım karanlık örgütlerin bu tür insanlık dışı saldırıları üstlenmiş olması bu gerçeği değiştirmez. İster camiyi, ister kiliseyi, ister Irak’ı, ister İspanya’yı hedef alsın terör, terördür.  Bu duygularla Barcelona’daki saldırıda hayatını kaybedenler için İspanya halkına başsağlığı dileklerimizi sunuyor, bir kez daha acılarını paylaştığımızı ifade ediyoruz" dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol