Zeytin Dalı Harekatına Bayraklı destek

AK Parti İl Başkanlığı, Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na destek amacıyla esnafa Türk Bayrağı dağıttı. Afrin operasyonuna katılan Mehmetçikler için tek yürek olan Çanakkale’de sokağa çıkan AK Partililer, CHP ve MHP İl Teşkilatlarına da giderek bayrak takdiminde bulundu.

Zeytin Dalı Harekatına Bayraklı destek

AK Parti İl Başkanlığı, Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na destek amacıyla esnafa Türk Bayrağı dağıttı. Afrin operasyonuna katılan Mehmetçikler için tek yürek olan Çanakkale’de sokağa çıkan AK Partililer, CHP ve MHP İl Teşkilatlarına da giderek bayrak takdiminde bulundu.

26 Ocak 2018 Cuma 09:38
Zeytin Dalı Harekatına Bayraklı destek

Çanakkale Ak Parti İl Teşkilatı üyeleri, geçtiğimiz günlerde başlayan kahraman Türk ordusunun Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak adına Çanakkale esnafına Türk Bayrağı dağıtıp Mehmetçiğe dua etmelerini istedi. Bayrak dağıtımı öncesi basın açıklaması yapan AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin Uyanık; “Ak Parti Çanakkale İl Teşkilatı olarak İl Başkanlığımız öncülüğünde tüm birimlerimiz olarak bugün buradayız ve sizler aracılığıyla hem ülkemiz hem de dünya kamuoyuna sesleniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin sınır güvenliğini sağlamak, hem kedimiz hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için adım atmıştır. Kuzey Suriye’de oluşturulmak istenen terör unsurlarına karşı, bölgeyi terör örgütlerinden temizleyerek huzur, güven ve barış ortamını yeniden tahsis etmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Afrin’e sınır ötesi harekat başlatılmıştır. Bizler ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin yanın da olduğumuzu belirtmek isteriz. Devletimizin almış olduğu bu kararının arkasındayız ve koşulsuz destekliyoruz. Zira Türkiye bu operasyonda uluslar arası kurallardan doğan bu hakkını kullanmıştır. Zeytin Dalı Harekatı evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, terörle mücadele kararları, Birleşmiş Milletler sözleşmesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır. Yapılan bu operasyonda Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir. Dolayısıyla bu harekat meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur.” dedi.

“Allah Mehmetçiğimizi korusun”

“Herkes şunu görmelidir ki masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine açık tehdit oluşturan terör mensuplarına sessiz kalmamız beklenemez” diyen Uyanık; “Fırat Kalkanı Operasyonu ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekatı ile devam eden operasyonlar ile terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermektedir. Aynı zamanda sivillerin, masumların korunması için azami hassasiyet ve dikkat gösterilmektedir. Ben Ak Parti İl Yönetim Kurulu’nda bulunan Kürt kardeşiniz olarak bu operasyonların amacının asla bölgede yaşayan Kürtlerin, Arapların veya diğer etnik unsurların ve sivil insanların olmadığını, silahlı kuvvetlerimizin orada yaşayan sivil halkların zarar görmemesi konusunda azami hassasiyeti gösterdiğini de belirtmek istiyorum. Bu operasyona karşı parti ayrımı gözetmeksizin tüm kesimlerden ortak duruş bekliyoruz. Ak Parti Çanakkale İl Teşkilatı olarak İl Başkanlığımız öncülüğünde sınır ötesi harekata katılan Mehmetçiklerimize manevi destek vermek amacıyla Çanakkale’de yaşayan esnaflarımıza al bayrağımızı dağıtarak destek olmak istedik. Birazdan teşkilatlarımız ile birlikte dolaşıp al bayrağımızı bütün esnaflarımıza dağıtacağız. Operasyonun başladığı günden beri şehit verdiğimiz askerlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun inşallah. Allah Mehmetçiğimizi korusun, ordumuzu muzaffer eylesin, yar ve yardımcısı olsun.” şeklinde konuştu.

Çanakkale Mehmetçikler için tek yürek

Yapılan açıklamanın ardından AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gültekin Yıldız öncülüğünde sokağa inen partililer, ellerindeki Türk bayraklarını esnafa dağıttı. AK Parti İl Teşkilatı üyeleri, MHP İl Başkanı Hakan Pınar ile CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan’ı da ziyaret ederek Türk Bayrağı takdim etti. AK Parti’nin ziyareti nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Gerçekten ülkemiz zor bir dönemden, süreçten geçmekte kahraman ordumuz Türk Silahlı Kuvvetleri’miz Afrin’de vatanımızın bütünlüğü ve dirliği için bir mücadele vermekte. Bizim genel başkanımızda olsun, basın sözcümüzde olsun açık şekilde ifade ettik. Sonuna kadar şanlı ordumuzun arkasındayız. İnşallah oradaki görevini en kısa süre içerisinde tamamlayıp daha fazla şehit vermeden ülkemize döner. Sınır güvenliğimizi sağlamış oluruz. Temennimiz, dileğimiz bu. Söz konusu Türkiye ise, söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Biz ülke olarak birlik, beraberlik içerisinde aynı noktadayız. Bir an önce ordumuzun orada görevini yaparak sınır bölgemizin güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz” diye konuştu. MHP İl Başkanı Hakan Pınar da Zeytin Dalı Harekatı’nı desteklediklerini ifade etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleAfrin
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol