Biga’ya yakışan derbi

Biga Adaspor ile Bigaspor arasında oynanan karşılaşma Biga’ya yakıştı

Biga’ya yakışan derbi

Biga Adaspor ile Bigaspor arasında oynanan karşılaşma Biga’ya yakıştı

25 Eylül 2018 Salı 10:52
Biga’ya yakışan derbi

Bölgesel Amatör lig 11.grupta mücadele eden iki Biga takımı Biga Adaspor ile Bigaspor sezonun ilk haftasında Biga İlyas Bayram Stadyumunda karşı karşıya geldiler.

Geçen sezon Bölgesel Amatör ligte başarılı bir sezon geçiren ve taraftarlarını çoğu karşılaşmada mutlu eden Bigaspor ile yine geçen sezon yer aldığı süper amatör ligte açık ara şampiyon olarak lige çıkan Adaspor arasındaki karşılaşmaya Biga’lı futbolseverler büyük ilgi gösterdiler

Yaklaşık 3000 futbolseverin takip ettiği karşılaşmayı Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Biga İlç Milli Eğitim Müdürü Efkan Bilen, Gençlik Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Amatör spor kulüpleri federasyonu başkanı Dr. Firuz Erdil, Gençlik ve spor il müdürlüğü şube müdürü Sedat Bektaş, Çanakkale Futbol il temsilcisi Hayrettin Acar, Biga Ticaret Sanayi Odası başkanı Şadan Doğan, Adaspor kulüp başkanı Muharrem Korkmaz, Bigaspor kulüp başkanı Mustafa Durak , siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda futbolsever izledi.

Adaspor’un ev sahibi olduğu karşılaşmada Adaspor taraftarı kapalı tribünü tamamen doldururken, Bigaspor taraftarı maraton tribünü tamamen doldurdu. Bigaspor’u en uzak deplasmanda bile yalnız bırakmayan Afacanlar grubu ise maraton tribünde takımlarına doksan dakika destek verdi.

Tribünlerde doksan dakika heyecan yaşanırken, sahada bir o kadar kıyasıya mücadele vardı. İlk yarı topa daha fazla olan Bigaspor devrenin son dakikasında öne geçerken, İkinci yarıda sahanın hakimi olan Adaspor girdiği bir çok pozisyonu cömertçe harcadı ve karşılaşmada tecrübe ağır basarak Bigaspor’un galibiyeti ile sona erdi.

Müsabaka sonunda gözlemimiz ise Biga tam bir futbol şehri olmuş. Sahada kıyasıya mücadele, hırs, tartışma yaşanırken maç sonunda herkes centilmendi. Tribünler ise tıklık tıklım dolu ve küfür, olay yaşanmadan maç izlenebilir olmayı gösterdi.

Maç sonunda ise iki takımın başkanlarının centilmence tavırları ise takdir edilecek hareket olarak notlar arasına girdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol