Ceylan ilçe ilçe dolaşıyor

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Ayvacık ilçesini ziyaret ederek İlçe Başkanı Mesut Bayram ve ilçe yöneticileriyle Ayvacık pazaryerine ve ilçe merkezindeki esnaflara uğrayarak görüş alışverişinde bulundu.

Ceylan ilçe ilçe dolaşıyor

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Ayvacık ilçesini ziyaret ederek İlçe Başkanı Mesut Bayram ve ilçe yöneticileriyle Ayvacık pazaryerine ve ilçe merkezindeki esnaflara uğrayarak görüş alışverişinde bulundu.

09 Eylül 2018 Pazar 13:19
Ceylan ilçe ilçe dolaşıyor

Ayvacık’tan Ezine’ye hareket eden Ceylan, İlçe örgütünü ziyaret ederek partileriyle bir araya geldi. İlçe Başkanı Serdar Eren ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle Akköy ve Güllüce köylerini ziyaret ederek köy halkı ile sohbet eden CHP Milletvekili Ceylan, ülke ekonomisinin ehil olmayan ellerde perişan olduğuna değinerek partisinin yaklaşımlarını anlattı. Ceylan; “Bütün ekonomik göstergeler negatif yönlü seyrediyor. Yaşadığımız ekonomik kriz kendiliğinden ortaya çıkan bir olgu dolayısıyla cereyan eden bir kriz değildir. Türkiye 2002 Kasım’ından beri kötü yönetilmektedir. Bu olumsuz tablonun 24 Haziran sonrası içinden çıkılmaz bir hal alabileceğini ülkenin tek adam sevdasından kurtularak, ortak aklın egemen olacağı bir demokratik düzlemde yapısal reformları da gerçekleştirerek geleceğe güvenle bakabileceğini meydanlarda, köylerde sizlerle yan yana gelerek anlattık. Fakat seçimlerde arzu ettiğimiz neticeyi alamadık ve halkımızın ortaya koyduğu tercihe saygı gösterdik. Milletimiz bize yetkileri azaltılmış mecliste ana muhalefet olma görevi verdi ve bizde gerek sahada gerekse parlamento açıldıktan sonra genel kurulda görevimizi icra ederek yanlışları ifade edecek, olması gerekenleri söylemeye devam edeceğiz. Bu kötü yönetim değişmeden Türkiye ekonomisinde bir iyileşme beklenemeyeceğini hemen hemen toplumun bütün muhalif kesimleri, en güçlü şekilde de biz ifade etmiştik. Bugün gelinen noktada krizin böylesine derinleşmesinin ve içinden çıkılmaz bir hal almasının ana nedenlerinden biri de hiç kuşkusuz, damadın Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmış olmasıdır. Bu kötü yönetim değişmeden Türkiye değişmez. Türkiye’de başka adam yokmuş gibi ekonomi tahsili yapmamış birini, damadını, alıp ekonominin başına koyarak, dediğim dedik çaldığım düdük anlayışı ile ülke yönetme sevdası korkarım ki daha büyük krizlere kapı aralayacaktır” dedi.

“Kapya biberine çuval yasağı kalkmalı”

Ziyaret ettiği köylerde kaypa biber üreticilerinin sorunlarını da dinleyen Ceylan, file çuval ile ihracatın yasaklanmasından ötürü köylünün dertli olduğunu belirterek, “2009 yılından itibaren kapya biberin file çuval ile ihracatının yasaklanmasının geçimini kaypa biber üretimi ile sağlayan köylerde ekonomik kayıplara yol açtığı gerçeği ortada durmaktadır. Bu yasak üretici lehine bir iyileşmeye neden olmamış aksine üreticilerin ihracatçı firmalar karşısında elinin kolunun bağlanmasına neden olmuştur.  Görülüyor ki plastik kasalarla ihracata izin verilmesi çiftçiye zarar vermiştir. İhracatın file çuvalla yapılmasının önüne geçilmesi fabrika sahipleri karşısında çiftçiyi alternatifsiz bırakmış ve fiyat dengesinin üreticinin aleyhine oluşmasını sağlamıştır. File çuval ile ihracata tekrar izin verilmelidir” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol