CHP’li Vekil Öz İran’daydı

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Bülent Öz, İran’ın Başkenti Tahran’da, TBMM Başkanlık Divanı Üyeleri olarak, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katılımıyla 57 Müslüman Ülkenin Meclis Başkanlarının katılım gösterdiği ve 13.’sü düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Konferansına katıldı.

CHP’li Vekil Öz İran’daydı

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Bülent Öz, İran’ın Başkenti Tahran’da, TBMM Başkanlık Divanı Üyeleri olarak, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katılımıyla 57 Müslüman Ülkenin Meclis Başkanlarının katılım gösterdiği ve 13.’sü düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Konferansına katıldı.

19 Ocak 2018 Cuma 12:39
CHP’li Vekil Öz İran’daydı

3 gün süren konferans ve görüşmeler hakkında bilgiler veren CHP’li Bülent Öz, “TBMM Başkanlık Divanı Üyeleri olarak, İslam Ülkeleri İşbirliği Toplantısına katılmak için gittiğimiz İran’da, İran Danışma Meclisi Başkanı ile görüşme gerçekleştirdik ve birçok ülke temsilcileri ile ikili görüşmeler yaparak bölge ülkelerinin sorunları ve çözümler konusunda atılacak adımlar adına fikir alışverişinde bulunduk.” dedi. İran Danışma Meclisi Başkanı Ali Laricani ile yaptıkları görüşme hakkında da bilgi veren Öz; “İran ve Türkiye arasında ekonomik işbirliği ve bölge coğrafyasında birlikte hareket edilmesi gerektiği konuları üzerine iki ülke adına verimli bir görüşme gerçekleştirildi.” diye konuştu. Filistin ve Kudüs'ün bugün İslam dünyasının en önemli gündem konusu olduğu ve İslam ülkelerinin başta ekonomi olmak üzere bölge sorunları çözümünde iş birliği yapmaları gerektiğinin üzerinde durulan İslam İşbirliği Teşkilatı Konferansı ile ilgili CHP’li Bülent Öz şunları paylaştı; “Kudüs-ü Şerif, Filistin konulu toplantıların ana gündemini oluşturan öncelikli meselesidir. Fakat birkaç yıldır bölgedeki tekfirci ve terörist grupların ortaya çıkmasıyla birlikte, Filistin meselesi geri plana itilen bir konu olmuştur. İslam ülkeleri, terörizm meselesine yoğunlaştığı zaman ABD ve İsrail komplolarını hayata geçirip, Kuds-ü Şerif'i Siyonist rejimin başkenti ilan etmiştir fakat İslam ülkelerinin dikkatli ve bilinçli hareketleriyle bu komplo etkisiz hale getirilmiştir. Filistin halkının mazlumiyetini unutmamalıyız, göz ardı edilmemelidir. İslam Ülkeleri Parlamentolar Birliği, İslam coğrafyasının sesidir. İslam ülkelerinin meselelerinde, sorunlarına yoğunlaşması gerekir. İslam ülkelerinin sahip olduğu zengin potansiyel, enerji ve yatırımlar ortak noktalarda değerlendirilmelidir. Irak ve Suriye’de IŞİD denilen terör örgütüne ciddi darbe vurulmuştur fakat terörizm meselesi henüz bitmiş değildir. Terörizmle mücadele konusunda bütün İslam ülkeleri birlik olmalı, bütün islam ülkeleri terörizmle mücadelede hazırlıklı olmalıdır. ABD Başkanı Trump son zamanlarda Afrika Ülkelerine karşı çok çirkin bir konuşma yapmıştır. Bu tür ifadeler, siyasi literatürden uzak bir dildir. Bu dilden uzak, halklara saygı duyulması gerekir. İslam ülkeleri olarak bu tür ifadelerin takipçisi olmamız ve bu tür tavırların düzeltilmesi gerekiyor. Konu başlıkları üzerinde konferanslarda, Türkiye adına TBMM Başkanlık Divanı Üyeleri olarak katılım gösterdik.”

“İslam İşbirliği Teşkilatı Konferansında Türkiye olarak, KKTC'nin bağımsızlığının tanınması yönünde de fikir beyan ettik ve Bölücü Terör Örgütü PKK'nın ülkemize ve bölgeye oluşturduğu terör tehlikesi üzerinde durduk” diyen Öz; “Temaslarımızı sürdürdüğümüz İran'da birçok ülke ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Bu bağlamda TBMM Başkanlık Divanı Üyesi olarak, Mozambik, Katar ve İslam İşbirliği Teşkilatına yeni seçilen sekreter Senegal temsilcileri ile yapılan ikili görüşmelere katıldım. Bu görüşmelerde ülkelerimiz arasında ekonomik ve bölgesel işbirliği yapılmasına vurgu yapıldı” şeklinde konuştu. İran temasları sürerken TBMM Meclis Başkanı İsmail Karaman ve Başkanlık Divanı Üyeleri olarak Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'i ziyaret ettiklerini belirten CHP’li Bülent Öz; “Tahran’daki temaslarımızın son gününde Türkiye’ye dönmeden önce, İran'da büyük yatırımlara ve büyük projelere imza atan Türk İşadamlarıyla kahvaltıda buluştuk. Projeleri ve yatırımları hakkında bilgiler veren Türk İşadamlarımıza çalışmalarında kolaylıklar diledik ve Ülkemizin uluslararası ölçekte vizyonu oldukları için teşekkür ettik.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ChpBülentözIran
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol