ÇTSO olarak çizgimiz ülkemizin kazanmasından yanadır

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, seçimleri kazanan Cumhur İttifakını tebrik ederek; “Oda olarak çizgimiz ülkemizin kazanmasından yanadır” dedi.

ÇTSO olarak çizgimiz ülkemizin kazanmasından yanadır

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, seçimleri kazanan Cumhur İttifakını tebrik ederek; “Oda olarak çizgimiz ülkemizin kazanmasından yanadır” dedi.

05 Temmuz 2018 Perşembe 13:15
ÇTSO olarak çizgimiz ülkemizin kazanmasından yanadır

ÇTSO Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısında yer alan gündem maddelerini görüştü. ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleşen ÇTSO Meclis Toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay; “Türkiye, çok önemli bir seçimi, yüzde 87.5 katılım oranıyla, demokratik olgunluk içinde tamamladı. 12. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, seçimleri kazanıp, yeni yönetim sisteminin ilk Cumhurbaşkanı olarak büyük bir sorumluluk üstlendi. Meclis’te de Cumhur ittifakı çoğunluğu sağladı. Seçmen tercihleri Türkiye’de farklı renklerin ortak bir ülküyle gelecek hedeflerine yürümesi mesajını net olarak ortaya koymuştur. Bugün artık yapılması gereken Türkiye’nin büyük hedefleri için hep birlikte büyük adımlar atılmasının önünü açmaktır” dedi.

“Vatanı korumak çocuklardan başlar”

“Ülkemizin bekası için bir sınır ötesi operasyon daha başlatan ordumuz, geride kalan iki haftada şehitler verdi. Ülkesi için canlarını feda eden gencecik çocuklarımıza Allah’tan rahmet, milletimize sabır diliyorum” diyen Okyay; “Ayrıca, geride kalan üç haftada yüreklerimizi yakan bir vahşet, minik yavrularımızı hedef aldı. İnsanlıktan nasibini almamış caniler, Eylül ve Leyla bebeği katletti. Biliyoruz ki, vatanı korumak çocuklardan başlar. Yavrularımıza asayişten, fırsat eşitliğine kadar her alanda adil ve güvenli bir ülke bırakmak hepimizin boynunun borcu. Bu iki masum yavrumuza da Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

“Adımlarımızı birlikte atmak zorundayız”

Okyay sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin gerçekten dünyada hak ettiği yeri alabilmesini sağlamak için demokratik standartlarımızı yükseltmekten ekonomide büyük reformlara girişmeye kadar devasa adımları bir duygudaşlık tesis ederek birlikte atmak zorundayız. Bu vesileyle yeniden seçilen Cumhurbaşkanımızı ve Mecliste temsil hakkı kazanan siyasi partilerimizi tebrik ediyor, seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

“Yeni bir siyasi istikrar dönemi var”

Yeni sistemin ülkemize hayırlı olmasını temenni eden Okyay; “Ülkemizin ne yazık dış ticaret açığı, cari açık ve bütçe açığı gibi sorunları var. Yani dünya ülkeleriyle rekabette çok uzun süredir attığımızdan daha fazla gol yiyoruz. Bu zaaf, bizi dönem dönem birbirini besleyen enflasyon-döviz-faiz sarmalına sokuyor. Bu durum, on yıllardır devam eden, siyasetten nispeten bağımsız bir yapısal sorun ve bir ülke meselesi. Bugün artık önümüzde yeni bir siyasi istikrar dönemi var. Ben Türkiye’nin yüksek potansiyeline ve başarı hikayesi yazma kabiliyetine daima inandım. Bugün de yeni sistemde oluşturulacak yeni ekonomi yönetiminin, iş alemi ile iyi bir iletişim kuracağına ve ülkenin büyüme hikayesini üretim ekonomisi üzerine inşa edeceğine inancım tam. Yeni sistemin ülkemize tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ersoy; “Çizgimiz ülkemizin kazanmasından yanadır”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy ise; “Ülkemiz tarihi için çok önemli bir seçimin ardından toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Her şeyden önce yüksek katılımlı bir seçim geçirdik, demokrasimiz adına sevindirici bir durum. Her zaman dediğimiz gibi oda olarak çizgimiz ülkemizin kazanmasından yanadır. Cumhur ittifakını tebrik ediyor, yeni yönetim sistemimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Yönetim Kurulu adına yapılan konuşmanın ardından Meclis Başkanı Osman Okyay’ın davetlisi olarak Meclis toplantısına katılan Dr. Can Fuat Gürsel tarafından; “Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Gelişmeler ve Beklentiler” adlı sunum yapıldı. Sunumda, Dünya Ekonomisinin yılın ikinci yarısındaki beklentiler, Dünya sanayinde üretimin yönü, gelişen ülkeler, ABD Merkez Bankası para politikası, Avrupa Birliğinde gelişmeler, enerji ihraç eden ülkelerin beklentileri, ABD’nin izole ve koruma politikaları ile Türkiye Ekonomisi için değerlendirmeler ve beklentiler hakkında bilgi verildi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleTicaret
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol