Ezine’de sağlık ocağı açıldı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ezine ilçesinde sağlık ocağının açılışını yaptı.

Ezine’de sağlık ocağı açıldı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ezine ilçesinde sağlık ocağının açılışını yaptı.

12 Eylül 2019 Perşembe 15:55
Ezine’de sağlık ocağı açıldı

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ezine Kaymakamı Hacı Arslan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Her ne kadar Ezine ilçemizin merkezinde güzel bir hastanemiz olsa da Ayvacık'ta, Çanakkale merkezde yani Ezine'ye yakın çok sayıda hastanemiz olsa da en azından belli operasyonların kendi köyünde, merkezinde yapılması için bu tarz küçük bir hastane gibi olan sağlık ocaklarımızın olmasını çok önemsiyoruz. Sağlık her işin başı. Sağlık varsa huzur var mutluluk var. Sağlık varsa başarı var. O yüzden tüm bölgemizdeki sağlık yatırımlarına omuz vermeyi görev biliyoruz” dedi.

Bir zamanlar maruz kalınan hasta kuyruklarını hatırlatan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise; “Hastaneye gidebilmek, muayene olabilmek için sabah beşlerde yola çıkılırdı. İlaç kuyruğu ayrı, muayene kuyruğu ayrı idi. Bazen ikisi aynı gün yetişmezdi. SSK’lısı ayrı BAĞ-KUR’lusu ayrı, farklı hastanelerde muayene olunamadığı için hastalarımız hayatlarını kaybederdi. Ambulans çağırırdınız gelmezdi. Bu gün devrim niteliğinde çalışmalar yaptık, “Sen Emekli Sandığındansın, sen SSK’lısın, sen BAĞ-KUR’lusun” ayrımı kalmadı artık. Hiç bir babanın BAĞ-KUR borcundan dolayı çocuğunu hastanelerde bırakmadığı bir Türkiye’den bahsediyoruz. Kanser hastalarımızın tedavisinde dünya ölçeğinde imkânların sağlandığı, ülkemizin herhangi bir köyünde en ücra köşesinde acil bir hastamız için ambulans helikopterlerin indirildiği bir Türkiye’den bir Çanakkale’den bahsediyoruz. Şehirlerimizde, köylerimizde her yerde hizmetlerimiz aynı kalitede. Bu gün köydeki hemşehrilerimiz için bir sağlık evi, sağlık ocağı açıyoruz. 1143 hemşehrimize hizmet verecek. Bu sağlık evinin bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

“17 yılda Çanakkale’mize 36 Milyar 43 Milyonluk yatırım yaptık” diyen İskenderoğlu; “Her şeyden önce sağlığın en önemli şey olduğunu biliyoruz. Devletin yanınızda olduğunu, bu sağlık evinin burada olduğunu bilmek güven veriyor.  2002 yılından önce buradan, hasta gönderiyorduk.  O zaman bütün İlde 729 yatak ve 3 ambulansla hizmet ederken, 2018 yılında 1734 yatağımızla diğer il ve ilçelerden hasta kabul eder seviyeye geldik. Ezine Bölge Hastanemizle, yenilenmeyen okulumuz ve yenilenmeyen hastanelerimizle övünüyoruz. En büyük sevincimiz, Çanakkale gibi bir coğrafyaya şehitler diyarına hizmet ediyor olmamız” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve beraberindeki protokol üyeleri, sağlık ocağının açılış kurdelesini kesti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol