Semizoğlu; “Çanakkale için tek yürek olmalıyız”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Aralık ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde yapıldı. ÇTSO Başkanı Semizoğlu; “İş dünyası temsilcileri olarak Çanakkale için tek yürek olmalı ve 17 plaka olarak birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

Semizoğlu; “Çanakkale için tek yürek olmalıyız”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Aralık ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde yapıldı. ÇTSO Başkanı Semizoğlu; “İş dünyası temsilcileri olarak Çanakkale için tek yürek olmalı ve 17 plaka olarak birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

29 Aralık 2017 Cuma 21:07
Semizoğlu; “Çanakkale için tek yürek olmalıyız”

Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay; “Türkiye, bütün bu risklere ek olarak, ağırlıkla ters esen küresel sermaye hareketlerinin yol açtığı Türk Lirası’ndaki dalgalanmanın getirdiği sorunlarla boğuşmak zorunda kaldı. Neticede kurlardaki dalgalanmanın da etkisiyle ÜFE’de yüzde 17’yi, TÜFE’de yüzde 13’ü bulan bir enflasyonla, bütün çabalara karşın yüzde 15’i aşan bir faiz oranıyla ve çift haneye ulaşan işsizlikle yılı tamamlıyoruz. 2018’e taşınan bu üç olumsuz veriye karşın Türkiye’nin büyümede elde ettiği performans, her türlü takdirin üzerindedir. Hükümetin, Kredi Garanti Fonu desteği ve vergi indirimleri başta olmak üzere aldığı proaktif önlemler, ihracat artışının da desteğiyle ekonomide yüzde 7’ye yaklaşan bir büyümenin yolunu açtı. Son çeyrekteki yavaşlamaya karşın 2017 yılını dünyanın en yüksek büyüme oranlarından biri ile tamamlayacağımız aşikar. Ülkemizin vasata razı olmama iradesini gösteren bu başarıya imza atan ekonomi yönetimini ve Türk özel sektörünü tebrik ediyorum. Zor bir coğrafyadayız, zorlukları biliyoruz. Ortadoğu’daki yanlışlıkları da Amerika ve Avrupa Birliği’ndeki lider kaynaklı eksen kaymasını da yaşayarak görüyoruz. Bütün bu gelgitlere karşın geleceğe, büyük resme odaklanmamız elzem. Ben, Türkiye’nin bugünden başlayarak ve 2019 seçimlerinden sonra hızlanarak, bir kuşak reformuyla ilerlemesi gerektiğine inanıyorum. Geleceği öngörmek yerine geleceği tasarlamayı istiyorsak ülkemize ve kendimize inancımızı hep canlı tutmamız lazım” dedi. 2018 Troia Yılı’na da değinen Okyay; “Troia 2018’i değişim ve dönüşüm yolunda çok iyi değerlendirmemiz lazım. Özetle, yapacak çok işi var. Allah hepimize güç kuvvet versin” diye konuştu.

Çanakkale için birlikte hareket etmeliyiz”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına Kasım ayı olağan Meclis konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu ise gerçekleştirilen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Semizoğlu; “2018-2021 dönemi için 4 Yıllık Stratejik Plan Hazırlıklarımıza başladık. KOSGEB ile işbirliğimiz devam ediyor, 2018 yılında Ocak-Şubat-Mart-Mayıs-Haziran-Ekim ve Kasım aylarında olmak üzere 7 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlemeye karar verdik. 7-8 ve 19 no’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörleri yakın olması sebebi ile ortak toplantı yaptık. Sayın Valimiz Odamızı ziyaret etti. Kendisiyle detaylı ve samimi bir görüşme gerçekleştirdik. Çanakkale’deki tacir ve tüccar için neler yapılabileceğini konuştuk. Ben 2018 yılından bu anlamda çok umutluyum. Bildiğiniz üzere Ocak ayı siyasi partilerimizde kongre ayı. Bu işlemlerin tamamlanmasından sonra iktidarı ve muhalefeti ziyaret ederek taleplerimizi dile getireceğiz. 2018 yılının tüm üyelerimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. İş dünyası temsilcileri olarak Çanakkale için tek yürek olmalı ve 17 plaka olarak birlikte hareket etmeliyiz” diye konuştu. Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu’nun bilgilendirmesinin ardından, Genel Sekreter H. Sema Sandal’ “ÇTSO 2017 Faaliyet Raporu” sunumu gerçekleştirdi. ÇTSO Hesap İnceleme Komisyonu Üyesi Nihat Parlak 2017 Kasım ayı mizanı ile ilgili raporu okudu ve rapor Meclis tarafından onaylandı. ÇTSO 2018 yılı bütçesi Yönetim Kurulu Sayman Üye Mustafa Kansu tarafından Meclis’e sunuldu. Sunumun ardından ÇTSO Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Nihat Parlak tarafından 2018 Yılı Tarifesi ve Bütçesi ile ilgili rapor okundu. 2018 Yılı Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat Tarifesi ile Hizmet Ücretleri Tarifesi ve 2018 Yılı Bütçesi 3.700.000,00-TL. olarak onaylandı. Temaül ile ilgili yazı okunarak karara bağlandı. Gündeme gelecek diğer konuların görüşülmesinin ardından Aralık ayı Meclis toplantısı sona erdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 30.12.2017 09:57
Anahtar Kelimeler:
çanakkaleçtso
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol