Yeni araçlar kamuoyuna tanıtıldı (Video)

Çanakkale Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi bünyesinde alınan iki yeni araç basına tanıtılırken, dört kadın şoföre ise sürücü kartları verildi.

Yeni araçlar kamuoyuna tanıtıldı (Video)

Çanakkale Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi bünyesinde alınan iki yeni araç basına tanıtılırken, dört kadın şoföre ise sürücü kartları verildi.

20 Eylül 2019 Cuma 17:17

Çanakkale Belediyesi önünde yapılan törene Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Ali Demir, Çanakkale Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Hasan Ateş, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Kurum Müdürleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ‘Yeni ve modern araçların Çanakkale için önemli bir gereksinim’ olduğunu dile getirerek; “Bu gelen araçlarımız ile 62 yeni aracımız hizmet vermeye başladı. 40 tane daha değişmesi gereken aracımız var. Bunları da zamanla değiştirerek ulaşımda daha modern ve çağdaş bir çizgiye ulaşma gayretimizi sürdüreceğiz. Bu gelen iki aracımız 7 metre uzunluğunda ve 28 koltuk kapasiteli. Engelli taşıma aparatı mevcut ve ayakta yolcu kapasitesiyle 66 yolcu taşıyabilen bir araç. Tam otomatik ve yangın söndürme sensoru ile son model teknolojiyle donatılmış bir otobüs. Çanakkale için hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

“Çanakkale kadın şoförlerinden memnun”

Çanakkale Özel Halk Otobüsleri’nde görev yapan kadın şoförlere araç kullanım kartlarını da veren Başkan Gökhan; “Çanakkale özellikle kadınların özgür yaşayabildiği güzel bir şehir. Halk otobüslerimizde kadın şoförlerimizin olması çok daha güzel bir duygu. Yolcular direksiyonda bir kadın şoför görünce çok daha mutlu oluyorlar. Bu güne kadar erkek şoförlerimizden bazen şikayetler gelse de, kadın şoförlerimiz hakkında hiç şikayet almadım. Buda beni memnun ediyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyük Şehir Belediyesi 17 kadın şoför ile bir fotoğraf paylaşmış, ancak bizim 6 kadın şoförümüz var. Aradaki nüfus farkına bakacak olursanız, Çanakkale Belediyesi’nin kadına ve kadın istihdamına verdiği önemi görmüş olursunuz” diye konuştu. Konuşmaların ardından yeni göreve başlayan kadın şoförlerin araç biniş kartlarını dağıtan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, görevlerinde başarılar diledi. Yeni araçları inceleyen Başkan Gökhan daha sonra pilav ikramına katıldı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 20.09.2019 18:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol