Doğtaş Kelebek iddialı

Doğtaş Kelebek, mobilya yanında yatak ve ev tekstili alanında mağazalaşmak için harekete geçti.

Doğtaş Kelebek iddialı

Doğtaş Kelebek, mobilya yanında yatak ve ev tekstili alanında mağazalaşmak için harekete geçti.

29 Temmuz 2017 Cumartesi 23:32
Doğtaş Kelebek iddialı

Firmanın CEO’su Ersin Serbes yaptığı açıklamada; “Bu alana yeni bir markayla gireceğiz. Çok iddialıyız. Sektörün en önemli oyuncusu olacağız. Bu nedenle yeni yatak markası çıkarıyoruz. Eylül sonu ekim ayı başında lansmanını gerçekleştireceğiz. Önce Doğtaş mağazaları içinde bir alanda yer alacak. Daha sonra dışarıya taşıyıp yatak ve ev tekstili mağazası konseptiyle büyüteceğiz” dedi.

“Hedefimiz büyük”

Yatağın Türkiye’de önemli bir pazar olduğunu dile getiren Serbes, pazarda çok oyuncu olsa da bu alanda daha kaliteli işler yapacak markalara ihtiyaç olduğunu belirterek; “Biz zaten bu alanda varız ama tüketici bizi hep mobilyayla özdeşleştiriyor. Yatak algısı yaratan yeni bir marka yaratacağız. Çok da iddialı olacağız. Üç, beş yılda sektörün en önemli oyuncularından biri olmayı hedefliyoruz. Hemen her yere yayılacağız. Yurtdışındaki mağazalarda da olacak. İlk etapta yatak ve beyaz ev tekstilinde mağazalaşıyoruz. Yatak, baza, başlık ve yatak odası içinde olabilecek yorgan, yastık gibi beyaz ürünler olacak. Daha sonra da renkli dünyaya gireceğiz” dedi.Doğtaş Kelebek, 2017 yılına da iyi bir giriş yaptı. Mart ayında başlayan mobilyada KDV indirimi sektör yanında onları da olumlu etkiledi. Ersin Serbes, sektörde geçen yıla göre yüzde 20-30 arasında bir büyüme gerçekleştiğini, kendilerinin de ilk altı ayda yüzde 40 oranında büyüdüğünü söyledi. İkinci yarıda da olağanüstü bir şey yaşanmazsa sonuçların daha iyi olacağını kaydeden Serbes, yurtdışı pazarlara olan odaklarını da artırdıkları belirtti.

Serbes, açıklamasına şu şekilde devam etti; “Özellikle yakın coğrafyadaki savaş ve belirsizlik ihracatı etkiliyor. Uzakdoğu’ya yöneldik. Hindistan, Pakistan, Sri Lanka gibi pazarları zorluyoruz. Merkezi Avrupa da radarımızda. Yurtdışıyla ilgili hazırlık dönemini geride bıraktık. Yılın ikinci yarısında bunun meyvelerini toplayacağız. Doğtaş’ın 150 mağazasının 50 tanesi yurtdışında. Kelebek’in de 100 tane yurtiçi, 10 tane de yurtdışında mağazası var. 50 tane de Kelebek Mutfak mağazamız var. Toplam mağaza sayımız 350’nin üzerinde. Bu yıl yurtdışında 91 tane daha mağaza açacağız. Yurtdışında toplamda 50 mağazamız var. Yurtiçinde de mağaza açılışları olacak. Toplamda 400 mağazası sayısını aşmayı planlıyoruz.”

600 Milyon TL Ciro

Doğtaş Kelebek’in, Düzce ve Biga’da üretim tesisleri bulunuyor. Serbes, 10 milyon euro’luk yatırımla buralardaki üretim kapasitelerini de yüzde 25 oranında artırdıklarını kaydetti. Finansal rakamları hakkında da bilgi veren Ersin Serbes, “2017 yılı ciro hedefimiz 600 milyon TL. 525 milyon TL’ydi ancak rakamı yükselttik. 2023 yılında ise 3 milyar TL’lik ciro hedefi koyduk” dedi.

Sektörün İhracatı 3 Milyar Dolar

Sektörü de değerlendiren Ersin Serbes, yılda 3 milyar dolara yakın ihracat yapan sektörde ithalat oranının da çok düşük olduğuna dikkat çekti. Serbes, “Sektörün ithalatı sadece 800 milyon dolar. Onu da bahçe mobilyası gerçekleştiriyor. Ev mobilyasında ithalat oranı çok düşük. Katma değeri tamamen ülkeye kalan bir üretim. Devlet destekleri devam ederse bu ithalat oranı da düşer. Sektörümüz çok emek yoğun ve istihdamın artışına da önemli oranda destek veriyor” dedi.

Açık Renkler Tercih Ediliyor

Mobilyada trendlerin her yıl değiştiğini belirten Serbes; “Sezon mart ayında başlarken, tasarımlar önceden belirleniyor, her yıl farklı renk ve tasarımlar çıkartılıyor. Türkiye’de oturma grupları ve koltuk takımlarında artık açık renk tercihi var. Eskisi gibi yemek odası alınmıyor. TV ünitesi ve sehpa revaçta. Bu tür ürünlerde koyu renk isteniyor. Yatak odalarında da açık renk tercihi var. Artık herkes fonksiyonel mobilya istiyor. Fiyat olarak da yatak odasına çok bütçe ayrılmıyor, oturma odaları için kesenin ağzı açılıyor. Türkiye’de önceden 15 yıl olan mobilya değiştirme süresi ise 7 yıla inmiş durumda.”

Son Güncelleme: 30.07.2017 16:15
Anahtar Kelimeler:
Doğtaş Kelebek Iddialı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol