Fuara Çanakkale damgası

Edirne Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Çanakkale firmaları damga vuruyor.

Fuara Çanakkale damgası

Edirne Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Çanakkale firmaları damga vuruyor.

27 Mayıs 2022 Cuma 14:34
Fuara Çanakkale damgası

22. Edirne Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Sanayi Fuarı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin katkılarıyla, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Üniversitesi işbirliğinde ve Renkly Fuarcılık organizasyonu ile Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılışı Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Bulgaristan’ın Edirne Başkonsolosu Vasil Vılçev, Yunanistan Edirne Başkonsolosu Aris Radiopoulos, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mustafa Emre Alp, Denizbank Bölge Müdürü Ahmet Çelik, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale ili Oda ve Borsa başkanları ile komşu ülkelerden gelen çok sayıda davetlinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Çanakkale standına yoğun ilgi

Çanakkale Ticaret Borsası standında Ezine Peynirciler Derneği, Borsa üyelerinden Karadane Zeytincilik, Sezers Oliva, Şengören Süt Ürünleri, H.Ö.444 Öztürkler, Doğruluk Ezine Peynirleri, Tekçe süt ürünleri, Hacıpaşa Zeytinyağları, Safiden Zeytinyağları, Darvari Zeytinyağları, Mavras Zeytinyağları ve Tatlan Helva temsilcileri yer alıyor. Çanakkale standına gelen ziyaretçileri Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Borsa Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Ali Atak ve firma temsilcileri ağırlıyor.

“Marka ürünlerimizi tanıyoruz”

Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen; “Bu yıl, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale illerine özgü ürünlerin ve coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımına ilişkin gerçekleşen bu fuarda, bizler de Çanakkale Ticaret Borsası olarak Ezine Peynirciler Derneğimiz ve üyelerimiz ile geniş katılımla yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Markalarımızın tanıtımı adına bu fuarda da İlimiz marka ve temsilcileri ile katılım sağlayarak, ürünlerimizi, markalarımızı yerli ve yabancı ziyaretçilere sunma ve tanıtma fırsatı elde ediyoruz. Marka Kent Çanakkale’mizde coğrafi işaretli ürün sayımız 10’a yükseldi. İlimizin bu sayıyı ileriki zamanlarda daha da artırarak diğer şehirlere örnek olacağına inanıyorum. Borsa olarak yöresel ürünler ve coğrafi işaret tesciline büyük önem veriyoruz. Bu ürünlerimizin dışında Ticaret Borsası olarak Çanakkale Domatesi içinde başvurumuzu yaptık. Coğrafi işaretin önemi noktasında üyelerimizi bilinçlendirmek adına titizlikle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu fuarlarda ürünlerimizin tanınırlığı açısından son derece önemli. Önceliğimiz ürünlerimizin ulusal ve uluslararası pazarlarda bilinir kılmaktır” dedi. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale illerinden birçok firmayı bir araya getiren fuar 29 Mayıs 2022 Pazar akşamına kadar sürecek.
 

Son Güncelleme: 27.05.2022 14:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol