15 Temmuz’un kadın kahramanı Çanakkale’de

Darbe girişiminde meydanlara koşan ve bir gün sonra kullandığı kamyonla mahalleyi alıp Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilen Demokrasi Nöbetine gelişiyle simgeleşen Şerife Boz, AK Parti Ayvacık Kadın Kolları Kongresi’ne katılmak üzere Çanakkale’ye geldi.

15 Temmuz’un kadın kahramanı Çanakkale’de

Darbe girişiminde meydanlara koşan ve bir gün sonra kullandığı kamyonla mahalleyi alıp Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilen Demokrasi Nöbetine gelişiyle simgeleşen Şerife Boz, AK Parti Ayvacık Kadın Kolları Kongresi’ne katılmak üzere Çanakkale’ye geldi.

05 Mart 2018 Pazartesi 18:04
15 Temmuz’un kadın kahramanı Çanakkale’de

Çanakkale AK Parti binasına gelerek AK Parti Çanakkale Teşkilatı ile kucaklaşan Şerife Boz’u, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili karşıladı. Şerife Boz’un ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ; “15 Temmuzun demokrasi kahramanlarından sevgili Şerife hanımı il başkanlığımızda ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Ben devam eden Zeytin Dalı Harekatımızda şehit olan Mehmetçiklerimize Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Gözbebeğimiz Mehmetçiğimiz şu an cephede biz burada rahat uyuyalım diye, biz ülkemizde huzur içerisinde yaşayalım diye sınır ötesi bir operasyon yürütüyor. Rabbim ordumuzu muzaffer kılsın inşallah.” dedi.

“İyi ki varsınız”

Sözlerine “15 Temmuz 2016…” diyerek devam eden Yeşim Karadağ, “O hain gecede, bundan 103 yıl önce Çanakkale’de bizimle savaşan düşmanlar, Bu kez yanlarına alçak FETÖ Terör örgütünü de alıp ülkemizde bir darbe girişimi yapmaya çalıştılar. Ama bu aziz millet 103 yıl önce Çanakkale’de gösterdiği kararlılığı 103 yıl sonra ülkemizin her köşesinde gösterdi. Darbeci aşağılıklara Osmanlı tokadını indirdi. İşte Şerife ablamızda 15 Temmuzun kadın kahramanlarımızdan. Kendisi geçti kamyonun başına, kasasında onlarca vatandaşımızı Taksim’e meydana çıkarttı. İşte nene hatunluk bu değil midir? Şerife ablanın kurtuluş savaşında cepheye mermi taşıyan nene hatundan ne farkı vardır? 15 Temmuz ülkemizin 2. Çanakkale destanı değil midir? Ben hepinizin huzurunda şerife ablamıza şükranlarımı sunmak istiyorum, Allah siz ve sizin gibi demokrasi kahramanlarımızdan razı olsun diyorum, iyi ki varsınız diyorum” şeklinde konuştu.

“Yazıklar olsun size”

Başkan Karadağ sözlerini şu şekilde sürdürdü; “15 Temmuzda biz varoluş mücadelesini verirken sözüm ona dün Cumhuriyet meydanında Cumhuriyeti ve Atatürk’ü savunduğunu iddia edenler ne yapıyordu? Genel Başkanlarına FETÖCÜLER Havaalanından emniyet şeridi açmışlardı, kendisi darbe girişiminin gerçekleştiği o anlarda belediye başkanlarının evine gidiyordu. Belediye başkanlarının evine geçmiş 15 Temmuz hain darbe girişimini adeta maç seyreder gibi elinde bir bardak çay ile izliyordu. Yazıklar olsun, Allah sizi ıslah etsin diyorum… Biz sınır ötesinde Afrin de YGP-PYD adına ne diyorsanız deyin onlara karşı cephede savaşıp şehit verirken CHP Milletvekili ne demişti? Sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Allah aşkınıza bu mudur vatanseverlik? Bu mudur ülkesini sevmek, bu mudur milli ve yerli olmak? Üstelik bu zat Çanakkale milletvekili ve son yapılan kongrede CHP’nin adalet ve hukuktan sorumlu Genel Başkan yardımcısı olmuştur. Yesinler sizin adaletinizi ve hukukunuzu. Ülkenizin hukukunu savunmayan zat nasıl olacakta partinizin hukukunu savunacak.”

“Gereğinin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın”

Son günlerde kentin gündemini meşgul eden ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Abdullah Akın’ın katıldığı bir TV Programında sarf ettiği skandal sözlere de tepki gösteren Başkan Karadağ; “Aslında biz yaşanan hadiseye tepkimizi 26 Şubat tarihinde 23.51’de sosyal medyadan verdik. O açıklamada da belirttiğimiz gibi şahsın açıklamalarının ne üniversiteyi ne de ilahiyat fakültesini ne de kadim kentimiz Çanakkale’yi bağlamadığını ifade ettik. Açıklamaların bizler içinde infial yarattığını, söz konusu açıklamaları partimiz ile bağdaştıran CHP İl başkanının akıl tutulması yaşadığını açıklamamızda belirttik. Ama sanıyorum gözleri olan ama görmeyen, kulakları olan ama duymayan bazı çevreler bu açıklamamızı yok saymışlar. Ben sizler aracılığı ile tekrar ifade etmek istiyorum; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde görev yapan öğretim üyesinin açıklamaları ne Üniversiteyi ne ilahiyat fakültesini ne de kadim şehrimizi bağlamaktadır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde üniversite demek; Bilimsel özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip, yüksek düzeyde eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan fakülte, enstitü, yüksekokul vb. kuruluş ve birimlerden oluşan öğretim kurumu demektir. Bir diğer görüşe göre üniversite evren kent demektir. Evren kent demek her görüşün özgürce tartışıldığı ortamlar demektir. Katıldığı TV Programında Abdullah Akın sanıyorum biraz da sözün şehvetine kapılarak maksadını aşan cümleler kurmuştur. İlgili sözler tüm kamuoyunda olduğu gibi bizler de infial yaratmıştır. Zaten konu ile ilgili olarak hem Üniversite hem de Cumhuriyet başsavcılığı gerekli incelemeyi başlatmıştır. Biz bu konuda yargılayan tarafta olamayız ve olamayacağız bizler ne hakimiz ne savcıyız. Burada sarf edilen sözler, kamu vicdanı açısından kutsalımız camilerin bu şekilde dile getirilmesi herkesi üzdüğü gibi elbette bizleri de üzmüştür. Ama söz artık hukuktadır. Gereğinin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Üniversitemiz şehrimiz için en önemli dinamiklerden olup bu olay üzerinden üniversitemize bir karalama kampanyası başlatmak kimsenin haddine değildir. Özellikle bu olaydan siyasi rant devşirmek isteyenleri bilhassa uyarıyorum. Bu konu üzerinden siyaset yapmak tam manasıyla alçaklıktır! Temennimiz soruşturma ve hukuki sürecin bir an önce tamamlanarak suç unsuru bulunması halinde gerekli cezanın verilmesidir. Bizim bu noktada söyleyeceklerimiz bu kadardır. Gerekli soruşturma hem Üniversitemiz hem de savcılık tarafından başlatılmıştır. Temennimiz en kısa zamanda soruşturmaların tamamlanmasıdır” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
DarbeTemmuz15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol