“30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum tarihidir”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı açıklamada bulundu. Ceylan; “Yüce Milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” dedi.      

“30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum tarihidir”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı açıklamada bulundu. Ceylan; “Yüce Milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” dedi.      

29 Ağustos 2019 Perşembe 17:18
“30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum tarihidir”

30 Ağustos’un, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum tarihi olduğunu belirten CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan; “Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun`a çıkarak ‘Kurtuluş Savaşı’mızın’ temellerini atmıştır. 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruzu başlatmış ve 30 Ağustos 1922’de gerçekleştirilen Başkomutanlık Meydan Savaşıyla da zafer kazanılmıştır. 30 Ağustos Zaferi; toprakları işgal edilmiş bir imparatorluktan, bağımsız bir ulus devletin nasıl filizlendiğinin dünyaya gösterildiği destanın adıdır. 30 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk Milleti’nin her türlü zorluğu, inançla ve kararlılıkla aşabileceğini dosta düşmana kanıtladığı gündür. Sıradan bir zafer değildir 30 Ağustos: Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutan olarak bizzat yönettiği ve bu nedenle Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak bilinen ve Anadolu’ya bağımsızlığın müjdesini veren bir zaferdir. 30 Ağustos, ümmetten millete; Sevr’den Lozan’a; İmparatorluktan Cumhuriyet’e geçişin dönüm noktası, Türk Halkı’nın emperyalizme verdiği unutulmaz derstir. 30 Ağustos, aynı zamanda, Türkiye’nin laik ve demokratik bir cumhuriyet olarak yoluna devam etmesinin yolunu açan zaferdir. 30 Ağustos, işgalcileri kesin yenilgiye uğratan Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum tarihidir. Bu nedenle, o gün kanı ve canı pahasına emperyalistlere meydan okuyan onurlu Türk Halkı’nın yolunu açtığı laik, demokratik, cumhuriyete bugün de aynı kararlılıkla sahip çıkmak ulusun öncelikli görevi olmalıdır. Çanakkale’de yazılan destan ve Başkomutanlık Meydan Muharebelerini Atatürk’ü yok sayarak anmaya çalışanlar bilmelidirler ki Mustafa Kemal Atatürk’ü ne bu milletin kalbinden nede dünya harp tarihin sayfalarından silmeye güçleri yetmeyecektir. 17 yıllık iktidarları döneminde laik cumhuriyetin değerlerini ve kurumlarını refüze ederek dinci vakıf ve cemaatler eliyle kadrolaşanlar bu millete 15 Temmuz Darbe girişimini yaşatmışlardır. Meclisin dolayısıyla milletin üstünlüğüne dayanan parlamenter sistem yerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini OHAL koşullarında bir oldubitti ile millete dayatanlara karşı hukuk zemininde mücadelemiz ilelebet sürecektir. Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, gençlerimize, “Ey yükselen yeni kuşak! Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz.” Diyerek, büyük zaferin ardından kurulan genç cumhuriyeti ebediyen yaşatacak olan ulus bilinci sağlam Türk gencine olan güvenini de vurgulamıştır. Bugün Cumhuriyetin kazanımlarına el uzatanlar, unutmamalıdır ki 30 Ağustos’un mayası hala bu topraklarda mevcuttur. Bu duygularla, bu anlamlı zaferin 97. yıl dönümünde büyük önderimiz, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatanı uğruna canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yüce milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol