96. yıl coşku ile kutlandı (Video)

9 Eylül 1923 yılında kurulan Cumhuriyet Halk Partisi,96. Kuruluş yıl dönümünü kutladı, Çanakkale İl Örgütü kuruluş yıl dönümü yemeğinde bir araya geldi.

96. yıl coşku ile kutlandı (Video)

9 Eylül 1923 yılında kurulan Cumhuriyet Halk Partisi,96. Kuruluş yıl dönümünü kutladı, Çanakkale İl Örgütü kuruluş yıl dönümü yemeğinde bir araya geldi.

10 Eylül 2019 Salı 14:45

96. yıl kutlama yemeğine CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan eşi Nildem Güneşhan ile katılırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Umurbey Belediye Başkanı Dr. Erdal Doğan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, Eski Milletvekili Ali Sarıbaş, Eski Dönem Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve yaklaşık bin beş yüze yakın partili katıldı. Program öncesinde Çanakkale Web TV mikrofonlarına açıklama yapan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, ‘CHP temiz sayfası ve dik duruşu ile iktidara yürüyen bir partidir’ vurgusu yaparak şunları söyledi; “Bu ülkenin kuruluşundan buyana bulunan, çok partili dönemi yetiren, sosyal yönetimi benimseyen, demokrasinin üstünlüğüne inanan, bu ülkenin sigortası konumunda olan bir partinin 96. Yılını kutlamanın onuru içerisindeyiz. Bu gün buraya tüm ilçelerimiz ve beldelerimizden partililerimiz katılıyor. Sevinç ve onuru bir arada yaşayacağımız güzel bir gece olacak. Türkiye’nin en eski ve köklü partisi olmakla beraber dünyanın da en köklü partisiyiz. Cumhuriyet Halk Patisi bu ülkenin güvencesidir, geleceğidir, sigortasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği çağdaş geçeğe ilerlemeye devam edecektir ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Halkın artık sabrı kalmadı”

Özellikle 31 Mart yerel seçimleri ile birlikte bir yükseliş ivmesinde olduğunu belirten Güneşhan; “Bakınız artık vatandaşların yaşam kriterleri azalmaya ve sorunlar yaşamaya başladılar. Bu ekonomik buhranın, bu çarpık yönetimin bitmesi için tercih ettikleri adres CHP’dir. Her geçen gün büyüyen, yükselen bir CHP vardır ve bu bizi iktidara taşıyacak olan güç ve enerjidir. Bizlerde bu mesajı iyi değerlendirerek, daha güçlü bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

“Bu ülkenin ana mayası CHP’dir”

CHP Merkez ilçe Başkanı Ali Uyanık Çanakkale Web TV mikrofonuna yaptığı açıklamada; “CHP 96 yıllık tarihi ile bu ülkenin ve dünyanın en köklü partisidir. Ülkeyi kuran, bu günlere getiren kültürün ana mayası, devletin omurgası ve bu günlerde yaşadığımız en zor zamanların güvencesi olan, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan  CHP’dir. Böylesi büyük bir ailenin içerisinde olmak çok farklı bir onur ve gurur kaynağı. Bu gün bizim yaş günümüz, bu gün geleceğe umutla bakanların doğum günü” şeklinde konuştu.

“Biz Cumhuriyetin Kurucu partisiyiz”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, “Bu güne ulaşmak onur verici” diyerek; “Bu gün Cumhuriyeti kuran bir partinin kuruluş yıl dönümü. Bu onur ve gurur verici. Kökeni Anadolu Ve Rumeli Müdâfaa-İ Hukuk Cemiyetine dayanan, köklü bir partinin kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Bu bizlere ayrı bir sorumluluk veriyor. Cumhuriyeti korumak, Cumhuriyetin devrimlerini korumak gibi büyük bir sorumluluk veriyor. Bu sorumlulukla ilerlemeye devam ediyoruz, devamda edeceğiz” dedi.

“Dünya siyasetinin istisnası CHP’dir”

Türk siyasetinin tanınan yüzlerinden eski Çan Belediye Başkanı ve CHP eski Milletvekili Ali Sarıbaş, yaptığı açıklamada; “Dünya siyasetinde bir çok parti kurulmuş, kapanmış, değişime uğramıştır. Ancak tek bir istisna vardır ki, oda CHP’dir. 96 yıldır bu ülkeye hizmet eden ve yaşayan çınar olmasının nedenlerini çok iyi düşünmek gerekmektedir. Bu ülkeyi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Laikliği, demokrasiyi, insan haklarını, çağdaşlığı, doğayı benimseyen, liderleri değişse de ana kurucu liderinin belirlediği yoldan ayrılmayan bir partidir. Bu ülke siyasi olarak yıkılmadıysa bunun nedeni CHP’dir. Gençleri ile örgütleri ile yönetimi ile dimdik duran ulu bir çınar olarak daha nice 96 yıllar ayakta kalmaya devam edecektir. Son dönemde baktığımız da Türkiye’nin güvencesi, sigortası konumunda olan bir parti olmaya devam etmektedir. Şunu açık sözlülükle söylemeliyim ki CHP’nin içerisinde leke yoktur, CHP’si içerisinde yolsuzluk yoktur. Tam tersine var olma sevgisi, insan sevgisi, hizmet aşkı ve doğa sevgisi vardır, var olmaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan ise yaptığı açıklamada; “Türkiye’de ve Dünya’da bir çok parti kapandı ama yaşayan ulu bir çınar olarak CHP’si halen dimdik ayaktadır. Kurulduğu 1923 yılından bu yana umudun partisi olmuştur, umudu hiç kaybetmemiştir. Bu yüzden bu zor günlerde halkın umudu olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bakınız bu ülkede 17 yıldır halkın duygularını yönetmeye çalışan bir iktidar vardır. Ancak artık CHP vatandaşlarımızın tercihi ve umudu olmaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“CHP Türki’nin dinamiğini oluşturuyor”

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, ‘Bu ülkenin geleceği CHP’dir’ diyerek; “96 yıllık şanlı bir geçmişi olan bu partinin bir ferdi olmaktan, bu ailenin içerisinde siyaset yapmaktan onur duyuyorum. CHP bu ülkenin dinamiği ve omurgasıdır. Dimdik ayakta, geleceğe umutla bakan bir partidir. Şu an hemşerilerimize hizmet yapıyorsak bunun nedeni budur, CHP sayesinde bu konumda olduğumuzdandır.  Görüyorsunuz burada büyük bir katılım var, coşku var. Bu anlamda partimizin kurucusu ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü de rahmet ve minnet ile anıyorum” dedi.

Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar; “Çok büyük ulu bir çınarın doğum günü bu gün. Her gün her yanından yeni filizler çıkıyor, bu gücün daha da güçlenen bir ailenin simgesi. 96 yıl bize bir çok şeyi öğretti ve bu sayede geleceğe daha umutlu, daha azimli bakıyoruz. Çünkü gelecek CHP’nin ve düşüncelerinin” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından en eski ve en yeni, en yaşlı ve en genç üyelere plaket takdimi yapıldı. Ardından halk oyunları gösterisi ve çalan müzikler eşliğinde CHP’liler doyasıya eğlendi. Gecenin sonunda İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı hep birlikte ayakta söylenerek gece sona erdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 10.09.2019 18:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol