Abdullah Akın’ı kentimizde istemiyoruz

ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Abdullah Akın skandal sözleri nedeniyle düzenlenen eylemde protesto edildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı eylemde; “Abdullah Akın’ı kentimizde istemiyoruz” denildi.

Abdullah Akın’ı kentimizde istemiyoruz

ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Abdullah Akın skandal sözleri nedeniyle düzenlenen eylemde protesto edildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı eylemde; “Abdullah Akın’ı kentimizde istemiyoruz” denildi.

04 Mart 2018 Pazar 14:36
Abdullah Akın’ı kentimizde istemiyoruz

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen protesto eylemine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı İsmet Balkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protesto eyleminde konuşan ADD Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın; “Bir gün önce Afrin’de şehit olan 8 yiğidimize Tanrı’dan rahmet yaralı yiğitlerimize acil şifalar diliyorum. Değerli arkadaşlar, son yıllarda Ortadoğu ve çevresinde, dolayısıyla da güzel ülkemizde çok ilginç, bir o kadar da korkunç olaylara tanıklık ediyoruz. Irak, Mısır, Libya, Afganistan, Suriye topraklarında oluk oluk kan akıyor. Buralarda yönetimler değişiyor, yeraltı ve yerüstü kaynakları küresel güçlerin kontrolüne geçiyor. Küresel aktörler son dönemde adeta gözümüzün içine sokarcasına hedefte siz varsınız diyorlar bizlere. Ancak, bu emperyalist güçler, 1915’teki Çanakkale deneyimlerini ve 1919 Samsun’dan 1922 İzmir’e uzanan süreçte   yaşadıklarını unutamıyorlar. Bundan dolayıdır ki kahraman Anadolu insanını askeri cephede yenemeyeceklerini de çok iyi biliyorlar. Bu korkularından dolayı da iç cepheyi çökertebilmek için proje üzerine proje üretiyorlar. Yani, bizi içimizden çökertmek istiyorlar” dedi.

“Senin de senin ağababaların da boyunu aşar bu işler”

Sözlerine, “Nereden mi biliyoruz?” diyerek devam eden Akyalçın; “Görmüyor muyuz değerli dostlar, birisi çıkıyor “kurtuluş savaşında Yunan galip gelseydi daha iyi olurdu” diyor. Bir diğeri çıkıyor büyük Atatürk’ün en yakınındaki evladı olan çocukla yattığını söylüyor. Bir başkası 7-8 yaşındaki kız çocuklarıyla evlenilebilir diyor. Bir diğeri okullarda kız çocuklarıyla erkek çocukları, okulun aynı merdivenlerini kullanıyor yerimde rahat oturamıyorum diyor. En sonuncusu da dinimize göre erkek çocukla annesi evlenebilir diyor. Örnekleri uzatmayacağım. Bunların hangisi Anadolu insanının gelenek görenek ve ahlak değerleriyle örtüşmektedir acaba? Hiçbirisi… Güzel ülkemizde böylesi operasyonlar yapılırken Çanakkale’miz de bu işin dışında bırakılamazdı elbette. 3-4 gün önce bırakılmadığına, bırakılmayacağına hep birlikte tanıklık ettik. ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi’nde görevli birisi çıktı. Bizler için kutsal ve değerli mekanlarımız olan Çanakkale’deki camilerimizin 1924 yılında genelev olarak kullanıldığını, Çanakkale savaşında askerlerimizin diri diri gömüldüğünü, harf devrimiyle bir gecede cahil bırakıldığımızı söyledi. Yetinmeyip cumhuriyet devrimlerini de aşağılayarak Lozan’ı değersizleştirmeye yeltendi. İçlerinde çocuk denecek yaşta olanlarında bulunduğu Mehmetçiklerimizden Çanakkale’ye gelip evine dönemeyen 252.000 kişinin katilinin emperyalizm olduğuyla ilgili tek bir laf etmeyen, yurtlarda erkek çocuklarına tecavüz edilirken gıkı çıkmayan bu kişi, toplumu kışkırtmaya çalışıyor. Hadi oradan be… senin de senin ağababaların da boyunu aşar bu işler.” ifadelerini kullandı.

“Buradan uyarıyoruz ve lanetliyoruz”

Akyalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Üniversite yönetiminin bu süreçte fikir özgürlüğü falan sözleriyle işi kapatma yoluna mı gideceğini, yoksa gerçekten yapılması gerekenleri mi yapacağının da takipçisiyiz. Yağma yok üniversitemizin önce Çanakkale’yle barışık olması gerekir. çok değerli vatanseverler askerimiz cephede savaşırken, sağlığımızı ve ekonomimizi çok yakından ilgilendiren şeker fabrikalarımız kapatılırken, Çanakkale’mizin tek ve son derece önemli su kaynağı Atikhisar Barajı tehdit altındayken, Kazdağları’mız talan edilirken, toplumsal olarak  birçok sıkıntıları yaşadığımız böylesi bir iklimde, ürettiği bilim ışığıyla kentimizi aydınlatması gereken, bizlere yol göstermesi gereken  üniversitemizden, durup dururken neden böyle abuk sabuk, gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan açıklamalar gelir acaba? Bu normal bir bey midir? Burada amaç ve hedef nedir? Bu türden açıklamalar kimin kimlerin işine yarar? Bu işlerden ne çıkar sağlarlar? Biz şunu net olarak biliyoruz. Bu türden işlerin bizlerin, Çanakkale’mizin, ülkemizin çıkarına olmayacağı kesindir. Bundan dolayıdır ki bu konuşmaları yapanları, bundan sonra da benzeri konuşmaları yapacakları, emperyalizmi ve bu türden kumpasları kuranları buradan, Cumhuriyet Meydanından uyarıyoruz ve lanetliyoruz.”

“Çanakkale’mizin sabrını daha fazla zorlamayın”

“Çabalarınız boşunadır. Bakınız Çanakkale ayakta, sizi sizleri uyarıyoruz Çanakkale’mizin sabrını daha fazla zorlamayın. Haddinizi bilin…” diyen Akyalçın; “O kişinin düzeyine inmemek için, buradan kötü sözler söylemeyeceğim. Yalnız şunu da bilmekte yarar vardır. Bu türden işler ülkemizin sosyolojik ve psikolojik olarak içeriden çökertilmesi operasyonudur. İçimizde ne kadar çok bozguncu olursa olsun 100 yıl önce nasıl başarılı olamadılarsa, bunlar bugün de başarılı olamayacaklardır. Lafın tamamı deliye anlatılır değerli dostlar. Güzel ülkemiz, dolayısıyla da bizler çok büyük tehlikelerle karşı karşıyayız. Bunun bilincinde olarak bundan sonraki süreçlerde insanlığımızın insan olmamızın bir değeri olan dinsel, mezhepsel, kökensel ve benzeri farklılıklarımızı bir kenara bırakarak birbirimize samimi bir şekilde sıkı sıkı sarılmak zorundayız. Bu topraklar atalarımız tarafından bizlere, hep birlikte sahip çıkarak ve hep birlikte yaşayıp, çocuklarımıza da miras bırakılması için kan pahasına emanet edilen vatanımızdır. Ya bunu hep birlikte iliklerimize kadar anlayacağız ve başarılı olacağız ya da bizleri birbirimize düşürecekler. Tercih bizlerindir. Bizler bu topraklarda 100 yıl önce olduğu gibi bugün de bu iğrenç oyunu hep birlikte bozacak güce sahibiz” şeklinde konuştu.

Gökhan; “Ahlaksız adam”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, “Ben sadece Çanakkale halkının taleplerini aktarmak istiyorum. Üç konu var. Bir bu ahlaksız adam, Çanakkale’deki şehitlere hakaret etmiştir. Çanakkale’deki şehitlerin, buradaki kutsiyetine hakaret etmiştir. Çanakkale’deki Müslümanlara hakaret etmiştir. Yani bir cami onun dediği anlamda kullanacak ve Çanakkale’deki hiçbir Müslüman buna karşı çıkmayacak. Üç hadi çıkmadı. Buraya kim gitti. Bursa’dan mı, Ankara’dan, Konya’dan mı geldiler? Çanakkale halkımı gitti? Ahlaksız adam. Çanakkale halkı bu kadar ahlaksız mı? Bu kadar din düşmanı mıdır? Dinine sahip değil midir? Önce adını değiştirecek bu adam. Abdullah, haşa Allah adıyla, o isme layık değil. Allah kelamı geçiyor o isimde. Caminin bu şekilde kullanıldığını ima etmek, en büyük günahların başında gelir. Nerden biliyorsun? Nerden okudun? Fesliden mi öğrendin? Yoksa birileri mi anlattı sana bunları nereden biliyorsun? Şimdi bu noktada biz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite’mize sonuna kadar sahibiz, sahipleniyoruz. Burası Onsekiz Mart Üniversitesi, yani bizim en büyük kutsalımız olan Çanakkale Savaşları’mızın adını taşıyor. Anafartalar Kampüsü var. Şimdi sen burada, ilahiyatta güya öğretim görevlisisin. İlahiyat kim? Sen kim? Din eğitimi kim? Sen kimsin? Onun için Çanakkale halkının talebi şudur. Bir, çok hızlı bir şekilde savcılık tarafından açılan soruşturma ve rektörlük tarafından açılan idari soruşturma sonuçlandırılmalıdır. Bunlar oluncaya kadar bu kimliksiz kişi açığa alınmalıdır. O soruşturmanın sonunda gerekli yasal işlemler yapılırken, bunun bütün unvanları elinden alınmalıdır, üniversiteden atılmalıdır ve Çanakkale’den defolup gitmelidir” dedi.

“Derhal görevden alınmalı”

Çanakkale’de Abdullah Akın’a yönelik tepkilerin her geçen gün katlanarak devam edeceğini kaydeden Başkan Gökhan; “Bunlar FETÖ’nün devamı, FETÖ’nün kalıntıları. FETÖ’cüler zamanında bunlar, buralarda yardımcı doçent falan oldular. Güya FETÖ’yü temizliyoruz. Hiçbir şeyi temizlemiyorsunuz. FETÖ olduğu gibi duruyor. Gazetecisiyle, öğretim görevlisiyle, her şeyiyle FETÖ’cüler buraya çöreklenmiş durumda. Bayramiç’te bir sağlık görevlisi Cumhurbaşkanı’na hakaretten açığa alınıyor. Elbette hakarete karşıyız. Kimseye karşı hakaret edilmemesi lazım. Anında görüntü. Adam Atatürk’e, Cumhuriyet’e, İslam’a Çanakkale’ye hakaret ediyor, hala görevinin başında. Böyle mi olmalı? Derhal görevden alınmalı. Sakın şöyle denilmesin. Bunlar geldiler, bir defa toplandılar, giderler bir daha da toplanmazlar. Her gün temcit pilavı gibi bu konu gündemde kalacaktır. Katlanarak gidecektir, bu toplum kızarak, çoğalarak buna karşı hareket edecektir. Üniversiteye yürümeye kalkmayalım. Mustafa Kemal’in askerleriyiz ve devrimlerinin de bekçisiyiz. Bekçisi olmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu. Yapılan açıklamaların ardından eyleme katılan Çanakkaleliler, “Abdullah Akın defol”, “Atatürk’ün askerleriyiz” şeklinde sloganlar attılar.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 04.03.2018 16:30
Anahtar Kelimeler:
ComuCumhuriyet
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol