Acer; “Tarihimizin yanlış şekilde anılmasına müsaade etmeyiz”

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale’de tepki çeken Abdullah Akın’ın skandal sözleri üzerine açıklamalarda bulundu. Acer; “Çanakkale’nin, ülkemizin ve tarihimizin yanlış şekilde anılmasına asla müsaade etmeyiz” dedi.

Acer; “Tarihimizin yanlış şekilde anılmasına müsaade etmeyiz”

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale’de tepki çeken Abdullah Akın’ın skandal sözleri üzerine açıklamalarda bulundu. Acer; “Çanakkale’nin, ülkemizin ve tarihimizin yanlış şekilde anılmasına asla müsaade etmeyiz” dedi.

04 Mart 2018 Pazar 13:35
Acer; “Tarihimizin yanlış şekilde anılmasına müsaade etmeyiz”

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer yaptığı açıklamada; Abdullah Akın hakkında gerekli incelemelerin sürdüğünü ve röportaj ile ilgili yasal işlemlere devam edileceğini söyledi. Acer; “ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın’ın, Üniversitemiz web TV kanalı olan ÇOMÜ TV’de yayınlanan ve ölüm yıldönümünde II. Abdülhamit’i konu alan söyleşisinde, Çanakkale Savaşları esnasında yaşandığını iddia ettiği bazı durumlara ilişkin ifadeleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında camilere yönelik iddia ettiği bazı uygulamalara ilişkin ifadeleri kamuoyunda ciddi infiale yol açmış gözüküyor. Özellikle Çanakkale Savaşlarının isminin geçmesi, öte yanda Çanakkale’nin isminin geçmesi ve ayrıca bizim için çok değerli olan ibadet mekanı camilerin isminin geçmesi kamuoyunda haklı bir tepkiye yol açmış gözüküyor. Bu konu üniversitemiz tarafından bütün bu tespitler ortaya çıktıktan sonra bir inceleme konusu yapıldı. Şuan İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesi olduğu için İlahiyat Fakültesinde bir inceleme yürütülüyor. Bu inceleme neticesinde ortaya çıkacak hususlara göre üniversitemizde bu röportajın içeriği ile ilgili gerekli yasal işlemlere devam edilecek” dedi.

“Gerçekler kamuoyu ile paylaşılacak”

“Bir devlet üniversitesi hiçbir inceleme yapmadan, hiçbir soruşturma yapmadan gerekli mevzuata göre bir süreç yürütülmeden hiçbir kişiye ceza verilmesi söz konusu değildir” diyen Acer; “Bu çerçevede üniversitenin üzerine düşen bir başka konu daha var. O da şudur; bu konulara ilişkin, gerek Çanakkale Savaşlarına ilişkin, gerekse Cumhuriyetin ilk yıllarında ve sonrasına ilişkin camilerimizde yaşanan hususların ortaya konulması bağlamında asıl yetkin hocalarımızın tarih bölümündeki hocalarımız olduğunu biliyoruz. Üniversitemizin tarih bölümü hem Çanakkale Savaşları üzerinde hem de Türkiye’nin yakın tarihi üzerinde çok detaylı çalışmalar yürütmüş, haklı üne kavuşmuş, kazanmış değerli hocalarımızın olduğu bir bölüm. Bu hocalarımız hemen önümüzdeki haftanın başında tarihçi gözüyle ve bu konuyu asıl bilen hocalar olarak kamuoyu ile paylaşacaklar. Üniversitemiz aslında bu konularda yapabileceği katkının bu olabileceğinin farkında. Bu söz konusu ifadeler, iddialar özellikle Çanakkale’yi de içeren iddiaların gerçekte ne olduğunun ortaya koyacakları görüşlerle netleşecek” şeklinde konuştu.

“Çanakkale’nin, ülkemizin ve tarihimizin yanlış şekilde anılmasına asla müsaade etmeyiz”

Acer sözlerini şu şekilde sürdürdü; “ÇOMÜ yetkin bir devlet üniversitesi olarak bu tür hassasiyet gösteren konularda gerekli sorumluluğun yerine getirilmesi konusunda hiçbir tereddüde yer vermeyecek şekilde süreçleri işletir, yasal süreçleri işletir ve hak edilen ne ise sonuçta o olur.  Bu anlamda kamuoyunun müsterih olmasını, meselenin bilimsel çerçevenin dışına çıkarılarak gereksiz yere siyasileştirilmesini arzu etmeyiz. Sadece bütün devlet kurumlarında olduğu gibi üniversitemizde de bir sürecin yürütülmesini sabırla beklememiz lazım. Nihayetinde söylenecek sözler gerçekte doğru olan sözler olacaktır. Bunu kamuoyunun sabırla beklemesini arz ediyoruz. Biz Çanakkale’yi, ülkemizi ve tarihimizi çok seviyoruz. Çanakkale’nin, ülkemizin ve tarihimizin yanlış şekilde anılmasına asla müsaade etmeyiz.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleComu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol