Başkan Yıldız Ankara’daydı

MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri 9. Genişletilmiş Başkanlar Toplantısına katıldılar.

Başkan Yıldız Ankara’daydı

MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri 9. Genişletilmiş Başkanlar Toplantısına katıldılar.

10 Ocak 2019 Perşembe 18:57
Başkan Yıldız Ankara’daydı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Dünyanın yepyeni bir parasal sisteme hazırlanması gerektiğini savunuyoruz. Para kavramı, 2019-2025 hattında çok ciddi paradigmal değişimlere maruz kalacak; bizler bunun hazırlığına şimdiden başlamalıyız." dedi. Kaan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da katıldığı ve Grand Ankara Otel'de düzenlenen MÜSİAD 9. Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sadece Türkiye'de değil, dünyanın pek çok ülkesinde 2018'in, yeni başlayan bir sürecin habercisi olduğunu söyledi. Kaan, herkesin kendi derdiyle uğraşırken dünya ekonomi literatürünün değiştiğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, "Dünyanın yepyeni bir parasal sisteme hazırlanması gerektiğini savunuyoruz. Para kavramı, 2019-2025 hattında çok ciddi paradigmal değişimlere maruz kalacak. Bizler bunun hazırlığına şimdiden başlamalıyız." şeklinde konuştu. Dünya siyaseti ve ekonomisi anlamında zor bir süreç başlarken, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik değişimini 2018'de, tüm zorluklara rağmen başlattığını anımsatan Kaan, şöyle devam etti: "Bizler, ekonominin en önemli makro paydaşlarından biri olarak yönümüzü kısa vadeli stratejiler yanında uzun vadeli politikalara da çevirmek zorundayız. Türkiye, bugün gelinen noktada büyük bir sosyal, iktisadi, kültürel ve yönetsel dönüşüm içindedir. Büyük dönüşümler, beraberinde büyük sorumluluklar ve sancılar da getirir. Bu, değişimin doğal bir sonucudur. Ekonomide dengelenme süreci, 'tüketim merkezli' ekonomiden, 'üretim odaklı' ekonomiye geçişe yoğunlaşılması adına, iyi değerlendirilmelidir."

"Türkiye ekonomisi üretim odaklı politikaları artırarak yola devam etmeli"

Kaan, Türkiye'nin 2018 yılı genelinde, döviz kurunda gözlenen artışları lehine çevirerek, 168,1 milyar dolar gibi rekor düzeyde mal ve hizmet ihracatı gerçekleştirdiğini hatırlatarak, Türkiye ekonomisinin bu performansını aşması için, üretim odaklı politikaları artırarak yola devam etmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi vesilesiyle, 2018-2023 yılları arasında Türkiye'nin yürütme açısından istikrarlı bir beş sene yaşamasını beklediklerini anlatan Kaan, gerek finans kesiminin, gerek reel sektörün yeni ekonomi yönetiminden aceleci ve günü kurtaran açıklamalar beklemeleri yerine, yeni iletişim stratejisine yönelik sürecin şekillenmesinde sabır göstermelerinin daha yerinde olacağını ifade etti.

"Kalkınma ve yatırım süreci başlatalım"

Türkiye'nin, yeni yönetim sisteminin dinamik yapısı sayesinde, hızlı bir kalkınma sürecine gireceğine olan inançlarının tam olduğunu dile getiren Kaan, "Büyüme süreci değil, kalkınma ve yatırım süreci başlatalım diyoruz. Çünkü iş dünyasının temsilcileri olarak bizlerin arzusu, kısa dönemli büyüme performansından ziyade, uzun dönemli, ortalama ve dengeli büyümeyi mümkün kılacak sürdürülebilir bir kalkınma sürecidir." dedi. Kaan, bu noktada en önemli görevin, politika yapıcılara ve sanayicilere düştüğünü dile getirerek, sanayicinin önünü açacak politikaların, teşvik ve desteklerin artırılması kadar, sanayicilerin de geleneksel sektörlerde rekabet güçlerini artırıp stratejik sektörlere de geçiş konusunda daha iştahlı olmaları gerektiğini vurguladı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol