Çanakkale olumsuz hava koşullarına hazır

Çanakkale’de hafta sonu itibariyle başlaması ve aralıklarla yaklaşık bir hafta boyunca sürmesi beklenen kar yağışı ve hava sıcaklıklarının 0 derecenin altına düşmesi ile oluşacak buzlanma ve olumsuz hava koşullarına ilişkin Çanakkale Belediyesi tarafından gerekli tedbirler alındı.

Çanakkale olumsuz hava koşullarına hazır

Çanakkale’de hafta sonu itibariyle başlaması ve aralıklarla yaklaşık bir hafta boyunca sürmesi beklenen kar yağışı ve hava sıcaklıklarının 0 derecenin altına düşmesi ile oluşacak buzlanma ve olumsuz hava koşullarına ilişkin Çanakkale Belediyesi tarafından gerekli tedbirler alındı.

13 Şubat 2021 Cumartesi 11:28
Çanakkale olumsuz hava koşullarına hazır

12 Şubat 2021 Cuma günü sabah saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezinde Çanakkale Valisi İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleşen ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katılım sağladığı toplantı kapsamında, önümüzdeki günler için kentte beklenen olumsuz hava koşullarına yönelik alınacak tedbirler ve yürütülecek faaliyetlere ilişkin bilgi alışverişi gerçekleştirdi.

112 Acil Durum Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen kış mevsimi ile ilgili alınması gereken önlemlerin katılımcılara anlatıldığı toplantıda; yerleşim yerlerinde alınacak trafik tedbirleri, yerleşim yeri dışında alınacak trafik tedbirleri, denetimde görevli personel ve ekip araçları konuşularak değerlendirildi.

Olumsuz hava koşullarında Çanakkale’de vatandaşların huzurlu, güvenli ve yaşanılabilir ortamda hayatlarını sürdürmeleri için tüm kurumların iş birliği ve koordinasyon içerisinde çalışmalarının önemini belirtilen Vali İlhami Aktaş; “Vatandaşlarımızın yaşayabilecekleri sıkıntıları bertaraf etmek elimizdeki imkanları iyi kullanarak vatandaşlarımızı mağdur etmemeliyiz. İyi ve hızlı koordine olarak sorunları çözmeliyiz” şeklinde konuştu.

Bu toplantının ardından Çanakkale Belediyesinde de Belediye Başkan Yardımcıları, Birim MüdürleriBirim Sorumluları, Sivil Savunma Uzmanı ve İş Sağlığı Uzmanlarından oluşan Acil Durum Yönetim Koordinasyon Kurulu tarafından gerçekleştirilen acil durum toplantısında, kent merkezinde yürütülecek çalışmalar ve alınacak önlemler A’dan Z’ye görüşüldü.

Yapılan toplantılar sonrası alınan tedbirleri maddeleyen belediye önlemleri şu şekilde sıraladı;

  • Bu kapsamda, Çanakkale Belediyesine bağlı ekipler, beklenen kar yağışı ve buzlanmaya karşı mücadele edecek olan kar küreme araçları ve tuz serpme araçlarını hizmete hazırladı. Bu kapsamda 24 saat görev başında olacak olan ekipler, kent genelinde yaşanabilecek tüm olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla gerekli çalışmaları yapacaklar. Ekipler, ana ulaşım arterleri, kavşaklar, taşıt ve yaya köprüleri başta olmak üzere toplu taşıma ulaşım araçlarının güzergahlarının açık kalmasına öncelik vererek, kent genelinde çalışmalarını yürütecekler.

  • Çanakkale Belediyesinin çalışmalarının yanı sıra, kentlilerimizin de olumsuz hava koşullarına yönelik gerekli önlemleri almaları gerekmektedir. Bu kapsamda, kentlilerimizin gerekmedikçe dışarıya çıkmamaları, dışarıya çıkmalarını gerektiren durumlarda toplu taşıma araçlarını kullanmaları, kendi araçları için ise mutlaka kar lastiği, zincir vb. önlemlerini almaları gerekmektedir. Kentlilerimizin, dışarıda bulundukları süre zarfında oluşması muhtemel sarkıtlara ve buzlanmalara karşı da dikkatli olması önemlidir.

  • Beklenen soğuk hava koşulları kapsamda kentlilerimizin su sayaçları ve tesisatlarında meydana gelebilecek “don” tehlikesine karşı da dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir. Bu doğrultuda; açıkta olan su borularının ve sayaçların soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde çeşitli izolasyon malzemeleri (cam yünü, talaş, poliüretan kauçuk vb.) ile kapatılması, buz tutan su sayaçlarının ise herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılmaması çok önemlidir.

  • Kentlilerimiz, Belediyeye ilişkin işlem ve su yükleme ihtiyaçlarına yönelik de hafta sonu da hizmet verecek olan veznelerimizden ve akıllı veznelerimizden yararlanabilecekleri gibi, olumsuz hava koşullarında kıdemli kentlilerimiz ve engelli kentlilerimiz başta olmak üzere dışarıya çıkamayacak durumdaki kentlilerimiz öncelikli olmak üzere Mobil Su Yükleme ve Tahsilat Aracı da hizmet verecektir.

  • Çanakkale Belediyesi, ayrıca soğuk hava koşullarında sokakta kalan vatandaşlara da yardım eli uzatıyor. Bu kapsamda Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne, 112 Acil Çağrı Merkezine veya doğrudan 444 17 17 numaralı Çanakkale Belediyesi Çağrı Merkezi üzerinden Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne yönlendirilen talep ve ihbarlar neticesinde, sokakta kalan vatandaşların sıcak mekanlara yerleştirilmesi sağlanmaktadır. Kentlilerimiz, olumsuz hava koşullarında barınma ihtiyacı bulunduğunu düşündükleri vatandaşlar için de belirtilen kurumlarla iletişime geçebilirler.

  • Öte yandan, soğuk hava koşullarında can dostlarımızı da unutmuyoruz. Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli koordinasyon sağlanmış olup, kent genelindeki sokak hayvanlarına ilişkin rutin olarak gerçekleştirilen besleme ve bakım faaliyetleri, olumsuz hava koşullarında da yürütülecektir. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, soğuk hava koşullarında güçten düşen can dostları Çanakkale Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde misafir edecektir. Kentlilerimiz de kapılarının önlerine mama ve su bırakarak, can dostların beslenmesine katkı sağlayabilirler.

Kentte beklenen olumsuz hava koşulları ve oluşabilecek acil durumlara ilişkin Çanakkale Belediyesi’nin kuracağı Kriz Masası koordinesine 444 17 17’ten 7/24 ulaşılabilir.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 13.02.2021 12:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol