ÇOMÜ ÇOBİLTUM’dan Başkan Üzen’e ziyaret

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇOBİLTUM-Bilim Ve Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi yetkilileri Borsa Başkanı Kaya Üzen’i ziyaret etti.

ÇOMÜ ÇOBİLTUM’dan Başkan Üzen’e ziyaret

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇOBİLTUM-Bilim Ve Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi yetkilileri Borsa Başkanı Kaya Üzen’i ziyaret etti.

27 Kasım 2020 Cuma 17:12
ÇOMÜ ÇOBİLTUM’dan Başkan Üzen’e ziyaret

Ziyarette, ÇOBİLTUM Müdürü Prof.Dr. Sermet Koyuncu, Müdür Yardımcıları Öğr.Gör. Savaş Gürdal ve Dr.Öğr.Üyesi Ayça Aydoğdu Emir yer aldı.

Başkan Üzen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ticaret Borsası ve ÇOBİLTUM olarak işbirliğine her zaman açık olduklarını ifade etti.

ÇOBİLTUM Müdürü Prof.Dr. Sermet Koyuncu ise Faaliyetlerimizi merkezi bir organizasyon çerçevesinde düzenleyerek yaratıcı, verimli bir araştırma ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Merkezimizin öncelikli amacı; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale ve çevresine de hizmet verebilecek şekilde, katma değeri yüksek, üretim ve tasarım aşamalarında yüksek teknoloji gerektiren yeni ürün ve malzemeleri geliştirmek; araştırmacı bilim insanlarının birbiriyle bağlantılı ve de disiplinler arası çalışmaya olanak sağlayan bilim dallarında çalışma yapmak; yörenin sanayici ve girişimcilerinin ileri teknolojilere dayalı her türlü ürün, süreç ve malzeme bilgisi ihtiyaçlarına cevap verebilmek; merkez olanaklarını kullanarak yüksek lisans/doktora öğrencilerini bilimsel-teknolojik çalışmalar yapmasını sağlamak ve bu öğrencileri eğitmek, yönlendirmek ve yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Çanakkale Ticaret Borsası üyelerinin ihtiyaçları doğrultusunda toprak, süt ve zeytinyağı analizleri ile ilgili ortak işbirliği protokolü oluşturulmasına karar verildi.

Ticaret Borsası ve ÇOBİLTUM arasında tarım ve tarıma dayalı sanayi alanında iş dünyasının ihtiyacı olan ortak projeler, Bilimsel ve Teknolojik AR-GE araştırmalar, sektörlere yönelik lisansüstü programlarının açılması ve ortak kongre sempozyum vb. konularda işbirliği çalışmalarının yürütülmesi konularında görüş birliğine varıldı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol