Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak boynumuzun borcudur

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak boynumuzun borcudur” dedi.

Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak boynumuzun borcudur

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak boynumuzun borcudur” dedi.

28 Ekim 2018 Pazar 14:53
Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak boynumuzun borcudur

Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “İstiklale sevdalı milletimiz, istikbal kavgalarının başında gelen Kurtuluş Savaşı’ndan sonra gecikmeksizin ilan ettiği Cumhuriyetle, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisine ait olduğunu dünyaya deklare etmiş ve bunu en değişmez kaide olarak kabul etmiştir. Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda ve en son 15 Temmuz ile birlikte tüm dünyaya bir kere daha millet egemenliği, yani demokrasi dersi veren milletimiz adını siyasi düşünceler tarihine altın harflerle yazdırmıştır. O gece millet sadece vatanını müdafaa etmekle kalmamış, aynı zamanda şanlı mazisinden aldığı cesaret ve şecaati atiye de taşıyacağının kararlı mesajını vermiştir. Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle milletimizin ortaya koyacağı birlik ve beraberlik tablosu, ülkemizi bölmeye, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan çevrelere karşı vereceğimiz en güzide mesaj olacaktır. Adeta elleriyle kazıyarak Cumhuriyetimizi bugünlere getiren milletimizin birlik ve beraberliğine halel getirmeye çalışanlar geçmişte olduğu gibi gelecekte de hüsrana uğrayacaklardır” dedi.

“Selçuklu küllerinden yeniden doğan ve 6 asır cihana hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun mirası üzerine şekillenen Cumhuriyetimizin bir taraftan 95. Yılını kutluyor olmanın coşkusunu yaşarken, diğer taraftan da bu asırlar süren devlet olma bilincinin omuzlarımıza yüklemiş olduğu tarihi misyonu yakından hissediyoruz” diyen Turan; “Tarih demek birikim demektir. Tarih felsefecileri, “insan ve devletlerin geçmişten ders almamalarının onların geleceğindeki en büyük gölge olduğundan” bahseder. Bu minvalde Cumhuriyetimizin 95 yıllık tarihi, attığımız her adımda kendimizi gözden geçirmemiz gereken derslerle doludur. Cumhuriyetimizin bu birikim ve tecrübesinin her daim yolumuza ışık tutacak olması biz ve sonraki nesillerin en büyük talihidir. Cumhuriyet, toplumuzun huzurunun en temel teminatıyken aynı zamanda vatandaşlarımızın fırsat eşitliği ilkesi çerçevesinde ülkemizin olanaklarından yararlanmasının da en büyük güvencesidir” şeklinde konuştu.

Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum

Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Cumhuriyet tarihimize bakıldığı zaman son 16 yılımızda milletimizin hak, özgürlükler ve yönetime katılması hususunda büyük mesafe aldığı görülecektir. AK Parti iktidarı döneminde kat edilen yol tüm Türkiye adına onur vericidir. 24 Haziran seçimleriyle birlikte tam anlamıyla geçtiğimiz yeni yönetim sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni 2023 yılında daha da güçlü kılacaktır. Bakıldığında bugün Türkiye yalnız uyruğundaki vatandaşlarının değil, tüm dünya mazlumlarının da umudu konumuna gelmiştir. Bu sorumluluk bilinciyle Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak boynumuzun borcudur. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyor tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Bülent Turan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol