Gökhan’dan 15 Mart mesajı

Çanakkale Belediye Başkanı ve CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gökhan’dan 15 Mart mesajı

Çanakkale Belediye Başkanı ve CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

14 Mart 2019 Perşembe 17:21
Gökhan’dan 15 Mart mesajı

Evrensel tüketici haklarının, 23 Haziran 1986 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edildiğini anımsatan Çanakkale Belediye Başkanı ve CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan; “Ülkemizde ise tüketicinin korunması hakkındaki kanun 23 Haziran 1995 tarihinde yasalaşarak yürürlüğe girmiştir. Yasanın çıkarıldığı günden bugüne kadar tüketici haklarının korunması noktasında fazla bir mesafe alınamadığı üzülerek görülmektedir. Yoksulluk ve açlık sınırı altında yaşayan insan sayısı her geçen gün artmakta, toplumun temel tüketim mallarına ulaşımı ağırlaşan ekonomik koşullar nedeniyle giderek güçleşmektedir. Yeni kurulan Cumhuriyet’in yokluk ve yoksullukla, büyük güçlüklerle inşa ettiği tesisler, işletmeler, fabrikalar, özelleştirme uygulamaları sonucu arsa fiyatlarının bile altında satılarak üretimden koparılmıştır. Tarım sektörünün tohum, gübre, yem gibi önemli üretim girdileri ile üretilen ürünlerin pazarlanmasında önemli rolü olan ve piyasayı regüle eden tesisler birer birer elden çıkarılmış, üretici iç ve dış piyasa aktörlerinin insafına terk edilmiş, tarım sektörü dışa bağımlı hale gelmiştir. 2018 yılında, dövizdeki yükselişe bağlı olarak yaşanan üretim maliyetlerindeki artışlar, tarımsal üretimimiz açısından tehlike çanlarının çalmasına neden olmuştur. 1980’li yıllarda büyük ölçüde kendi kendine yetebilen ülkelerin başında gelen Türkiye, izlenen tarım politikaları sonucunda, sınırlı sayıda birkaç ürün dışında, kırmızı etten bakliyata, hububattan pamuğa kadar birçok tarım ürününü dışarıdan satın alır durumdadır. Üretim açığına bağlı olarak yaşanan gıda maddelerindeki fiyat artışları, açıklanan enflasyon rakamlarının oldukça üzerinde seyretmekte ve mutfaktaki yangın her geçen gün büyümektedir. Bu olumsuz tablonun faturasını, ne yazık ki yine üreticiler ve tüketiciler birlikte ödemektedir. İnsanlarımız 40-45 yıl sonra yeniden derme çatma barakalarda, çadırlarda kurulan tanzim satış kuyruklarına girerek, ithal pirince, ithal bakliyata, soğana, patatese ulaşmaya çalışmaktadır” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol