Gökhan’ın teklifine Turan’dan yanıt; “Her zaman bekleriz” (VİDEO)

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclisinde Sosyal Konutlar ile ilgili açıklama gerçekleştirdi. Başkan Gökhan, haftaya AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile birlikte Bakanlığa gitmeyi teklif etti. Bu teklife Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’dan yanıt gecikmedi.

Gökhan’ın teklifine Turan’dan yanıt; “Her zaman bekleriz” (VİDEO)

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclisinde Sosyal Konutlar ile ilgili açıklama gerçekleştirdi. Başkan Gökhan, haftaya AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile birlikte Bakanlığa gitmeyi teklif etti. Bu teklife Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’dan yanıt gecikmedi.

06 Şubat 2020 Perşembe 20:19

Elazığ ve bir çok ilde yaşanan depremlerin ardından, sosyal konutlardaki binaların depreme dayanıksız olması nedeniyle tedirginlikleri artan mahalle sakinleri, binaların bir an önce yıkılarak yenilenmesini istemişlerdi ve yetkililere çağrıda bulunmuşlardı. Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sosyal konutlar bölgesinin riskli alan ilan edildiğini açıklamıştı. Sosyal konutlar bölgesi için düşünülen proje Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısında gündeme geldi. Çanakkale Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bakanlık arasında yapılan yazışmaların detaylarını meclis toplantısında aktaran Başkan Gökhan; “Sosyal konutlardaki binaların yenilenmesi için Çanakkale Belediyesi gereğini yapıyor” dedi.

“Bu bir polemik konusu değildir”

“Sayın Milletvekilimiz, ‘Artık riskli alan işi tamam, top belediye de’ diyor. Riskli alan ilanı nasıl oluyor?” diyen Başkan Gökhan; “Burasının riskli alan ilan edilebilmesi için sayın Cumhurbaşkanının kararnamesine ihtiyaç var. Sayın Cumhurbaşkanının imzasının olduğu kararname olması lazım. Bu belge yok, riskli alan ilan edilip edilmediği belli değil. Bu bir polemik konusu değildir” şeklinde konuştu.

“Milletvekilimizden randevu alalım”

Konu ile ilgili bir öneride bulunan Başkan Gökhan; “Şimdi yapılması gereken nedir? Cumhurbaşkanını mı bekleyelim? Hayır beklemeyelim diyorum. Önerim şu, sayın Milletvekilimizden randevu alalım. O bizi, Bakanlık’ta ilgili kim ise, alalım dosyalarımızı elimize, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili ile beraber Ankara’ya gidelim. Bakanlıkta anlatalım. Hükümetin şöyle bir iradesi var özellikle sayın Cumhurbaşkanının. Yüksek katlar olmasın diyor. Muhtemelen bizim proje yüksek katlı kalmış olabilir. Biz de kaç katlı olsun diyelim” diye konuştu.

“Riskli alan tespiti yaptıktan sonra bunu kim yapacak?”

Başkan Gökhan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Riskli alan tespiti yaptıktan sonra bunu kim yapacak? Bunu TOKİ yapabilir, Bakanlık bize devredebilir ya da kendi yaptırabilir. Yani riskli ilan edilmesi bunu bizim belediye tarafından yapılacağını ifade etmez. Çünkü iş Bakanlık’ta artık. Biz sadece o alanla ilgili Bakanlığa belge ve bilgileri topladık. Riskli alan ilan edilmesi için ne yapılabilir? Belki de gideceğiz diyecekler ki siz karışmayın. Biz yapacağız diyebilirler. Ya da yapın diyecekler. Ama orada maksimum 10 kat olsun, ya da 8 kat olsun diyebilir. Çünkü riskli alan istememizin sebebi şu. Biliyorsunuz kira ve taşınma yardımı yapılıyor. Dolayısıyla vatandaşın lehine bu alanı yapmamız lazım. Biz yapalım istiyoruz. Bizim hedefimiz şu idi. Biz insanlara hiçbir ücret ödetmeden ev sahibi yapmayı planlıyorduk. Müteahhitlerin de son durumları belli. Belki vatandaşları üzmeyecek katılımlarla bu iş çözülebilir.”

Başkan Gökhan, önümüzdeki hafta Bakanlığa gitmek üzere AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan randevu talep etti.

“Her zaman bekleriz”

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’dan ise bu teklife yanıt gecikmedi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın teklifine “Her zaman bekleriz” cevabını verdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 06.02.2020 20:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol