Güneşhan; “Her türden şiddetin karşısındayız”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP olarak her zaman hak ihlallerinin, cinsiyetçi söylemlerin ve her türden şiddetin karşısında olduklarını söyledi.

Güneşhan; “Her türden şiddetin karşısındayız”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP olarak her zaman hak ihlallerinin, cinsiyetçi söylemlerin ve her türden şiddetin karşısında olduklarını söyledi.

07 Mart 2018 Çarşamba 17:50
Güneşhan; “Her türden şiddetin karşısındayız”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yapan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Bundan 160 yıl önce takvimler 8 Mart 1857’i gösterdiğinde ABD’nin New York kentinde 40 bin çoğu kadın işçi; eşit işe eşit ücret, günde 8 saat çalışma, doğum izni ve gibi insanca yaşama koşulları için bir mücadele başlattılar. Bu sırada fabrikada şüpheli bir yangın çıkması sonucu 129 kadın işçi hayatını kaybetti. İşçilerin cenaze törenine 10.000’i aşkın kişi katıldı. Daha sonra Alman Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin’in önerisi ile 8 Mart günü Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak anılmaya başlandı. Ülkemizde maalesef ki kadın cinayetlerindeki artış, iş gücündeki kadın sayısının düşüşü, erkeğin uyguladığı şiddet ve kadın cinayeti davalarındaki iyi hal indirimi bu olayların sistematik olduğunun göstergesidir ve kadın cinayetleri politiktir. Engellenmesi de sistematik ve kararlı bir mücadele ile mümkündür” dedi.

 “Her vesile ile kadının asli görevinin çocuk doğurmak olduğunu, yerinin ise evi olduğunu ifade eden bir anlayış kadınların yaşadığı sorunlarda ciddi bir engeldir” diyen Güneşhan; “AKP iktidarı ile birlikte 15 yıldır hiç dinmeyen ve her alanda giderek artan şiddet, eşitsizlik, işsizlik, çocuk gelinler ve kadın cinayetlerindeki artış çok tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Bu nedenle kadınlar politik mücadele içinde yer almalı, hayatı kadınlardan yana dönüştürmek için, eşitliği, adaleti, özgürlüğü, barışı yeryüzüne hakim kılmak için seslerini birleştirip çoğaltmalıdırlar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman hak ihlallerinin, cinsiyetçi söylemlerin, her türden şiddetin karşısında olduğumuzu bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bu vesile ile gelecek güzel günlerin var edilebilmesi adına tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ChpMart8
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol