İskele'de ‘platform’ krizi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından İskele Meydanı’na kurulmak istenen platform krize neden oldu.

İskele'de ‘platform’ krizi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından İskele Meydanı’na kurulmak istenen platform krize neden oldu.

12 Haziran 2020 Cuma 16:26
İskele'de ‘platform’ krizi

İletişim Başkanlığına ait 850 metrekare büyüklüğünde, 9 metre yüksekliğinde olacak çadırın İskele Meydanı’na kurulmak istenmesi kısa süreli krize neden oldu. Çadırın malzemelerini taşıyan TIR İskele Meydanına geldi. Bu alanın Çanakkale Belediyesi’ne ve Çanakkale halkına ait olduğunu belirten Başkan Ülgür Gökhan duruma tepki göstererek, TIR’ın alandan ayrılmasını istedi. Çanakkale Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Güzel ile kısa süreli gerginlik yaşayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Burası Çanakkale halkının kullanımına ait bir alandır. Buradan binlerce insan her gün faydalanıyor. İskele meydanı aynı zamanda bir SİT alanıdır. Buraya yapı yapmak için bizden hiç kimse izin almadığı gibi Koruma Kurulundan da böyle bir yapının kurulması için onay alınmamıştır. İki aydır bu konu gündemde yer alıyor, biz dillendirmedik. Böyle bir yapıya da asla müsaade etmeyiz” dedi.

Kısa süreli tartışma yaşandı

Çanakkale Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Güzel ise; “Bu yapı ile ilgili olarak Sayın Çanakkale Valimizin talimatıyla geldik. Kendisi gerekli izinleri vermiştir. Halkımızın Çanakkale’nin güzelliklerini dijital ortamda görmelerini sağlamak amacıyla yapacağımız bir çalışma yapacağız. Belirli bir süre kalacak sonra başka bir ile gönderilecek” diye konuştu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Bakın bu 850 metrekare büyüklüğündeki 9 metre yüksekliğindeki çadır İskele Meydanının neresine yapılacak? Yayaların geçiş alanına mı yapılacak? Kimden izin alınmış, kim izin vermiş. Nezaketen bile olsun gelip sorulması gerekirdi. Ben yaptım oldubitti ile olmaz bu işler. Hiçbir kurum belediyemizden izin almamıştır, biz de kimseye burası için bir tahsiste bulunmadık. Çanakkale’de istiyorlarsa başka yerlere yapmaları için izin verebiliriz; ama ben Çanakkale halkına ait bir alana kaçak, izinsiz bir iş yaptırılmasına müsaade edemem. Burası için de ayrıca yargı süreci devam ediyor. Bu olay iki ay önce ilk gündeme geldiğinde biz bu konuda İdare Mahkemesine başvurduk. Yargı kararını beklemeden, kamu malına da zarar vererek, dubaları yıkıp TIR’ları içeri sokmuşlar” diyerek tepki gösterdi. 

Gökhan; “Valimize duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum”

Yaşanan tartışmaların ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan telefonda bir süre görüştü. Vali Tavlı ve Başkan Gökhan, şirketin kurmak istediği Dijital Gösteri Çadırı için başka bir alan bulunması konusunda görüş birliğine vardı. Başkan Gökhan bu konuşmanın ardından ise;  “Sayın valimize bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz yine her türlü desteği veririz, yardımı yaparız kurulmasıyla ilgili ama valimizin gitmeden önce vermiş olduğu bu karardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu konudan siyaset üretmeyelim, bunun siyasi bir noktası yoktur. Konu da tatlılık ile kapanmıştır. Yeni alanda da elbette ki güzel olacaktır. Çanakkale’mizin tanıtımı, kültürümüzün tanıtımı ile de önemli bir yatırımdır, doğrudur. Yöntemde bir yanlış anlaşımla olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol