Kabine Toplantısı ne zaman?

Geçtiğimiz günlerde uygulamaya koyulan yasaklardan sonra gözler Bilim Kurulu Toplantısı ve bugün yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’na çevrildi. Peki, kabine toplantısı ne zaman, bugün mü, saat kaçta?

Kabine Toplantısı ne zaman?

Geçtiğimiz günlerde uygulamaya koyulan yasaklardan sonra gözler Bilim Kurulu Toplantısı ve bugün yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’na çevrildi. Peki, kabine toplantısı ne zaman, bugün mü, saat kaçta?

30 Kasım 2020 Pazartesi 17:49
Kabine Toplantısı ne zaman?

Korona virüs önlemleri kapsamında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kabine toplantısında sunum yapacağı bildirildi. Toplantıda alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Kabine toplantısı ile 20 Kasım'da çeşitli kısıtlamalar gündeme gelmişti. Geçtiğimiz hafta başında alınan ilk tedbirlerin sonuçlarının netleşmesinin ardından tedbirlerin artırılıp artırılmayacağı konusunda yeni kararların yapılacak olan toplantıda alınacağı tahmin ediliyor.

Kabine Toplantısı ne zaman, bugün mü, saat kaçta?

Kabine toplantısında alınan korona virüs tedbirleri gündemde yer almayı sürdürüyor. Cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Biz şu anda sağlık bakanlığımızın da attığı bu adımlarla bu tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız." demişti. Erdoğan'ın yeni tedbir sinyali sonrası gözler kabine toplantısına çevrildi. Yayımlanan günlük programa göre kabine toplantısı bugün saat 15.00'da Beştepe’de başlayacak. Kritik kabine toplantısında alınacak kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millete Sesleniş konuşmasıyla kamuoyuna duyurması planlanıyor.

Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda toplantıdan çıkması muhtemel bazı kararlar şöyle:

 - İki haftadır hafta sonları saat 20.00’den sabah saat 10.00’a kadar uygulanan sokağa çıkma yasağı salgının ilk günlerindeki gibi tüm güne yayılabilir.

 - Salgının kontrol altına alınamadığı bazı şehirlerde sokağa çıkma yasağına hafta içi günler de dahil edilebilir.

 - Toplantıda vaka ve ölüm sayılarının yüksek olduğu Edirne, Adana, Hatay, Artvin, Aydın, Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Trabzon, Tokat, Zonguldak, Mersin, Osmaniye, Samsun, Muğla, Bursa İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli gibi şehirlere yönelik olarak salgının seyrine göre kademeli şekilde seyahat kısıtlaması getirilebilir.

 - Havaların soğumasına paralel olarak yüksek risk grubunda olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların her gün dışarı çıkabildiği 3 saatlik sürenin azaltılması da planlanıyor.

 - Yine salgının seyrine bağlı olarak kalabalık oluşmasının önlenmesi amacıyla bazı mekanlara sınırlama getirilebileceği de belirtiliyor.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol