Kale Grubu'ndan deprem bölgesine 'Yaşam Konteynerleri'

Kale Grubu’nun deprem bölgesi için temin ettiği ‘Yaşam Konteynerleri’ Adıyaman’a gönderildi.

Kale Grubu'ndan deprem bölgesine 'Yaşam Konteynerleri'

Kale Grubu’nun deprem bölgesi için temin ettiği ‘Yaşam Konteynerleri’ Adıyaman’a gönderildi.

16 Şubat 2023 Perşembe 15:35
Kale Grubu'ndan deprem bölgesine 'Yaşam Konteynerleri'

Kale Grubu, grup şirketleri, gönüllü çalışanları, bayileri, tedarikçileriyle birlikte deprem bölgesi için seferber oluyor. Deprem bölgesi için yapacağı yardım çalışmalarını, Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı altında birleştiren ve ilk günden bu yana tüm gücüyle depremden zarar gören bölgelere destek olmak için çalışmaya devam eden Kale Grubu, 'Yaşam Konteynerleri’ni Adıyaman Valiliği’ne teslim edilmek üzere yola çıkardı. 'Yaşam Konteynerleri’, grup şirketlerinden Kale Nakliyat çalışanlarının gönüllü desteği ile afet alanına ulaştırılıyor.

“Sahadayız”

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay yaptığı açıklamada; “Deprem nedeniyle canlarımızı kaybettik, şehirlerimiz yıkıldı, binlerce insanımız yersiz-yurtsuz kaldı. Çaresizliği dibine kadar hissettiğimiz anlar yaşadık, bütün kederimize rağmen tüm Türkiye deprem bölgesine bir olup, birlik olup yardım için seferberlik ilan ettik. Yaralarımızı birlikte sarmak için; Kaleseramik Vakfı'nın öncülüğü ve koordinasyonunda; tüm şirketlerimiz, gönüllülerimiz, bayilerimiz, tedarikçilerimiz, yetkili servislerimiz, ustalarımız, bursiyerlerimiz ve sosyal girişimcilerimizle sahadayız. Bu deprem felaketi, Grup içerisinde bizim de en kıymet verdiğimiz değerlerden biri olan “Gönüllülük”ün ve “Gönüllü Mobilizasyonu”nun hayati önemini teyit etti. İlerleyen günlerde bu konunun iş dünyasının gündemine öncelikli bir şekilde dahil olacağını öngörüyorum. Kale Grubu bünyesinde gönüllülerimiz ilk günden itibaren İstanbul, İzmir ve Çanakkale başta olmak üzere tüm lokasyonlarımızdaki gönüllü arkadaşlarımız aracılığıyla toplanan yardımları organize ediyor. Sahadaki gönüllülerimiz, bir taraftan AFAD ve ilgili diğer resmi kuruluşların yönlendirmesi ile deprem bölgesindeki barınma ve hijyen ihtiyaçlarını tespit ediyor, diğer taraftan daha önceki afetlerde de iş birliği içerisinde çalıştığımız İhtiyaç Haritası ile birlikte depolara indirilen yardımları en ücra yerleşimlere kadar kendi araçlarımızla ulaştırıyor” dedi.

“Hijyen konteynerlerimiz yola çıktı”

Hijyen konteynerlerinin yola çıktığını ve devamının da geleceğini belirten Okyay, konteynerlerdeki tuvalet ve banyoların bir kısmının, engelli bireylere yönelik erişilebilir olması için özel olarak tasarlattıklarını ifade ederek; “Bu afet karşısında, tüm ekosistemimizle emeklerimizi, yetkinliklerimizi ve aklımızı birleştirip daha planlı ve eş güdüm içerisinde ilerlemeyi seçtik. Kurucumuz İbrahim Bodur’dan devraldığımız, ‘bir elin verdiğini diğer elin bilmemesi’ anlayışıyla yaptıklarımızı yüksek sesle dile getirmeyi tercih etmedik. Ayni ve nakdi yardımları kesintisiz sürdürürken asıl amacımız, sürdürülebilir etki odaklı çalışmalar yapmak oldu. Hijyen konteynerlerimiz yola çıktı. Devamı da gelecek. Bu konteynerlerdeki tuvalet ve banyoların bir kısmını, engelli bireylere yönelik erişilebilir olması için özel olarak tasarlattık” diye konuştu.

“Asıl görevimiz, enkaz kalktıktan sonra başlayacak”

“Asıl görevimiz, enkaz kalktıktan sonra başlayacak” diyen Zeynep Bodur Okyay; “İnsanımıza özellikle de çocuklarımıza hak ettikleri gibi bir hayat yaşatmak, yıkılan şehirlerimizi yeniden kurmak, bölge sanayisini tekrar ayağa kaldırmak için; kamusuyla özel sektörüyle sivil toplumuyla ortak çaba göstermemiz ve güç birliği yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“İletişim kampanyası bütçelerimizi bölgeye aktarma kararı aldık”

Okyay sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Kale Grubu olarak, ‘sorundan değil sorumluluktan beslenen’ iş modelimizle kalıcı çözümler bulmak için harekete geçmeye hazırız. Bu bölgesel rehabilitasyon süreci uzun vadeli olacak ama iyileşeceğiz. Markalarımızla şehirleri daha yaşanır kılmaya, bayilerimizle istihdam yaratmaya odaklanacağız. Sosyal girişimcilerimizle toplumsal faydayı önceliklendirip dönüşüm başlatacağız. Gönüllülerimiz ve bursiyerlerimizle bölgeye hayat vermeye devam edeceğiz. Tüm bu çalışmalar için, sene boyunca öngördüğümüz özel günlere yönelik iletişim kampanyası bütçelerimizi bölgeye aktarma kararı aldık. İnanıyorum, bugünleri unutmadan, gereken dersleri alarak ve ilgili tedbirleri hayata geçirerek bu karanlık günleri hep birlikte ardımızda bırakacağız…”

Son Güncelleme: 16.02.2023 15:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol