Uluşal; “Kadına ve çocuğa yönelik şiddet bir insanlık suçudur”

Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Uluşal; “Kadına ve çocuğa yönelik şiddet bir insanlık suçudur”

Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

08 Mart 2018 Perşembe 16:34
Uluşal; “Kadına ve çocuğa yönelik şiddet bir insanlık suçudur”

Cumhuriyet Meydan’ında toplanan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Atatürk büstüne çelenk bıraktılar. Çelenk sunma törenine Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Uygulamaları Müdürü Doç. Dr. Gülgün Yazıcı, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kadın dernekleri temsileri, STK temsileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal; “8 Mart’ın doğuşu, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma yolunda verdiği mücadelenin başlangıcı sayılır. Amerika’nın New York Kentinde 129 kadın insanca yasam koşulları istediler. 8 Mart’lar kadın bilincini yükselten bir gün olarak, kadın temsili açısından büyük anlam taşır. Onun için 8 Mart’lar ölen tüm kadınlara vefadır. Ayrımcılığa hayırdır. Erkek şiddetine hayır kampanyasından dolayı bu seneki temamız “Kadına yönelik Şiddete Sıfır Tolerans”tır. Bu tahrik indirimi yok, ceza indirimi yok demektir.  Çünkü kadına ve çocuğa yönelik şiddet bir insanlık suçudur, ihanettir” dedi.

“En ağır cezalar verilmeli”

“Tüm çalışmalara ve yasalara rağmen erkeğin, kadına yönelik şiddetinin ve erken evliliklerin önüne geçilemiyor” diyen Uluşal; “Kadınlar sadece cinsiyetinden dolayı saldırıya uğruyor, bedenine varlığına kast ediliyor. Beklentimiz, en ağır cezaların verilmesidir. Kadına yönelik şiddeti doğuran olumsuz tutum ve davranışların ortadan kaldırılması amacıyla toplumsal farkındalık, duyarlılık bilinci kazandırmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğine hizmet etmek önemlidir. Davos'ta 26 Ocak 2018 Dünya Ekonomik Forumunda da kadın-erkek eşitsizliği vurgusu ön planda yer aldı. İş yaşamında kadınlara yönelik saldırılarda Beyaz Bayrak sallamak gibi kararlar alındı. Cinsel taciz, cinsel ayrımcılık ile mücadele edileceği belirtildi. Toplantının gündemi de toplumsal eşitliğin sağlanmasıydı. Türk Sanayici ve İş Adamları Demeği adı da Türk Sanayici ve İş İnsanları olarak değiştirildi. Bu da bir adımdır.” şeklinde konuştu.

“Çanakkale'den çağrı yapıyoruz”

Uluşal sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Kurumlar arası işbirliği ile Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Belediyesinin düzenlediği 1. Yerel Çanakkale Şiddetle Mücadele Çalıştayı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede İl Eylem Planlarının ülkemizde ve kentimizde kadına yönelik şiddetle mücadelede, önemli katkılar sağlayacak projelerdir. Dolayısıyla toplumsal olarak yararlı olacağını, geleceğe katkı sağlayacağını umuyoruz. Yaşamın her alanında var olan kadın konularında çalışmalar yapan Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bizler Çanakkale'den çağrı yapıyoruz. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yapılan çalışmaların etkin bir şekilde sürdürülmesine devam edilmelidir. Çözüm için herkesin bir katkısı olduğuna inanıyor, hep birlikte bu toplumsal soruna sahip çıkılması, duyarlılık oluşturmayı da kendimize görev biliyoruz. Kadın Meclisimiz, temel insan haklarına dayalı kadın-erkek eşitliğine duyarlı çalışmalarına devam etmektedir. Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti ortadan kaldırmak üzere bütüncül-ortak bir yaklaşımla kurum ve kuruluşlarla işbirliğini sürdüreceğimizi bir kez daha yineliyorum.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
KentMartKonseyi8
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol