Yıldız; “Çanakkale 18 Mart’ına sahip çıktı”

Çanakkale Valiliği’nin öncülüğünde kurum ve kuruluşların desteğiyle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fener Alayı’na binlerce vatandaş katıldı.

Yıldız; “Çanakkale 18 Mart’ına sahip çıktı”

Çanakkale Valiliği’nin öncülüğünde kurum ve kuruluşların desteğiyle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fener Alayı’na binlerce vatandaş katıldı.

19 Mart 2018 Pazartesi 14:46
Yıldız; “Çanakkale 18 Mart’ına sahip çıktı”

Ellerinde Türk Bayraklarıyla sokaklara çıkan Çanakkaleliler, Fener Alayı’nda birlik ve beraberlik mesajları vererek 18 Mart’ı coşkuyla kutladı. Fener Alayı’na katılan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gültekin Yıldız, Çanakkale’nin birlik ve beraberlik içinde 18 Mart’ına sahip çıktığını söyledi. Fener alayına katılan tüm Çanakkalelilere teşekkür eden Başkan Yıldız; “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yılı tüm şehrimizde büyük bir coşku ile kutlandı. Çanakkale ruhu, Çanakkale inancı, Çanakkale birlik ve bütünlüğü bu sokaklarda hala yaşıyor dedirtti. 103 yıl önce kazanılan zaferin sevinci bugün katlanarak devam ediyor. Bir ulusun kaderinin yeniden yazıldığı bu anlamlı günün yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve 253.000 Mehmet’imizın ruhu bu sokaklarda adeta bizleri izliyordu. 18 Mart Pazar günü, gün boyu süren etkinliklerde önce 18 Mart Stadyumunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın ve Bakanlarımızın katılımları ile şeref verdiği törenlerde Çanakkale Halkı ile kucaklaştık. Ardından Çanakkale Valiliğimiz tarafından düzenlenen “Fener Alayımızda” halkımız ile coşkulu bir şekilde 18 Mart ruhu ile yürüdük” dedi.

“Çanakkale halkı yan yana, omuz omuza”

“Bu yıl kutlu yürüyüşte hiçbir siyasi parti şovuna ve siyasi söyleme izin verilmeyerek demokrasinin en büyük örneklerinden biri gerçekleşti” diyen Yıldız; “Kimsenin tekelinde olmayan milli bayramlar ve milli günler siyasi şov alanı olmaktan çıkarıldı. Hiçbir hizmet ve proje üretmeden milli değerler üzerinden kısır siyaset yapan zihniyetin çöküşüydü dün gece. Milli ve toplumsal değerlerimizi, başta Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tekelleştirerek milli değerlerimizi günlük siyasi meselelere alet edip bu durumu siyasi fırsatçılığa çevirmenin geçersiz olduğunu gösterdi dün Çanakkale bize. Halkın sahip çıktığı değerlere saygısı ve inancı ile sokağa çıkarak oluşturduğu yürüyüşü siyasi fırsatçılık yapıp birilerinin kendilerine, kendi grubuna ve kendi varlığına yontmaya cesaret etmemesi gerekir. Halkımız dün gece birileri istedi diye değil inandığı milli ve manevi duyguları için yürüdü. Kimsenin bir diğerini ötekileştirmediği Çanakkale’de halkımız yan yana, omuz omuza yürüdü. Milletin değerlerinin kendini elit gören bir azınlığın malı olmadığı bir kez daha halkımız tarafından ispatlandı” şeklinde konuştu.

“Çanakkale Halkına teşekkür ederiz”

Başkan Yıldız sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Demokrasi ve özgürlük adına turnusol kağıdı niteliği kazanan “Fener Alayı” kimin daha demokrat, kimin daha özgürlükçü olduğunu gösterdi. Herhangi bir siyasi partinin şov malzemesi olmayacak milli değerler ve günler Çanakkale halkının ve halkla beraber olan devletimizindir, bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir. 103. yıl etkinlikleri kapsamında Fener Alayımızın bu denli güzel gerçekleşmesinde emeği geçen başta Fener Alayımızı düzenleyen Çanakkale Valiliğimize, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, askeri unsurlarımıza, okullarımıza ve öğrencilerimize ve her gün Çanakkaleliyim diye gururla söylememize sebep olan tüm Çanakkale Halkına teşekkür ederiz.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkale18Mart
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol